Giresunspor.Net - Herkes Sever Biz Taparız!
Altınordu Futbol Klübü - Printable Version

+- Giresunspor.Net - Herkes Sever Biz Taparız! (http://www.giresunspor.net/forum)
+-- Forum: Giresunspor.Net Forumları (http://www.giresunspor.net/forum/forumdisplay.php?fid=1)
+--- Forum: Medya Takip Merkezi (http://www.giresunspor.net/forum/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Thread: Altınordu Futbol Klübü (/showthread.php?tid=458)



Altınordu Futbol Klübü - Yaglidereli - 03-01-2014

http://www.fourfourtwo.com.tr/2013/12/26/profesyonel-futbol-kulubu-altinordu/

Bütün klüplere örnek olması gereken bir camia Altınordu.Harika bir yapılanma , kurumsal ve profesyonel bir yönetim, gençlere önem veren dinamik bir kadrolaşma ve sonuç süpriz değil başarı...
Şu anda kırmızı grupta liderler ve büyük ihtimalle 1.lige yükselecekler.Orda kalıcı olacaklarına şüphe yok.Süper ligte uzak görünmüyor.

İnsan iç çekiyor Giresunda böyle olsa diye ama nerde...

Quote:Türk futbolunda son dönemlerde yaşanan olumsuz gelişmelere nazire yaparcasına “güzel işler” yaparak Hoffenheimvari bir süratle yukarılara tırmanan Altınordu’nun başarıları ve özellikle projeleri saygı duyulacak nitelikte…

Altınordu futbol takımı cumhuriyetle yaşıt bir kulüp. İzmir’de Altay, Karşıyaka ve Göztepe gibi ekiplerin gölgesinden kurtulamayan ekip geçtiğimiz yıl Seyit Mehmet Özkan önderliğinde startını verdiği yapılanmayla yeni bir soluk ve ivme kazandı. Altınordu’nun bir buçuk yıldır uyguladığı projeler Süper Lig takımlarına – büyükler de dahil – örnek olacak nitelikte. Evvela başkan Seyit Mehmet Özkan’dan başlayalım. Profesyonel olarak futbol oynayamasa da hayatı boyunca sürekli futbolun içinde olmaya çalışan bir isim Özkan. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Bucaspor altyapısının (BFA) mimarı kendisi. Geçtiğimiz sezonun (2012-13) başında Altınordu’nun başkanlık koltuğuna oturdu, Bucaspor Futbol Akademisi’ndeki ekibini tekrar topladı (Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’da aynı ekipten) ve işe koyuldu. Seyit Mehmet Özkan vizyonu müthiş geniş bir isim. Bir futbol kulübünde idarecilik ve mali planlama dışında saha içine bu kadar hakim, işin teknik yönünü bu kadar iyi bilen, en basit tabirle ” futboldan bu kadar iyi anlayan ” bir başkan bulabilmek neredeyse imkansız. Öyle bir başkan ki A takımının maçlarını izlemek yerine genç takım maçlarını izlemeyi tercih ediyor. Türk futboluna ve gençliğe faydalı olabilmek adına elinden gelen herşeyi yapıyor. Bu doğrultuda Ajax, Hoffenheim ve Villarreal projelerini/yapılanmalarını ekibiyle birlikte yerinde incelemiş bir futbol adamı.

Şimdi gelelim Altınordu’nun yaptıklarına. Altınordu’nun sportif anlamda koyduğu hedef şöyle;

2012-13 Tertip-Düzen Yılı

2013-14 3.Lig Şampiyonluğu

2014-17 2.Lig

2017-20 1.Lig

2020-21 Süper Lig

Geçtiğimiz sezon 3.Lig’de diğer gruplarda dahil en çok puan toplayan ve en çok gol atan takım olarak şampiyon oldular. Şu an 2.Lig’de de Türkiye profesyonel futbol liglerinde en az gol yiyen (7) takım olarak devreyi lider kapatan Altınordu hedeflerinin 2-3 yıl önünde ve bir sürpriz olmazsa kuvvetle muhtemel 1.Lig hedefine sene sonunda ulaşacak gibi gözüküyor.

A Takım Planlaması

Altınordu A takımında şu anda 23 futbolcu bulunuyor. Yaş ortalaması ise sadece 22. Genel prensip olarak kendi yetiştirdiği ve kendi futbol kültürünü aşıladığı futbolcularla mücadele etmeyi benimseyen takımın transferlerinin de bu prensip gereği yaş ortalaması oldukça düşük. Bu sezon başında transfer ettikleri 9 futbolcunun yaş ortalaması 21. Geçen sezon şampiyon olan takımdan gönderilen futbolcuların yaş ortalaması ise 24. İşin ilginci gönderilen futbolcuların çoğu direkt oynayan ve şampiyonlukta önemli pay sahibi olan oyunculardı. Yani teknik ekip bir üst lige çıkılmasına rağmen daha genç daha dinamik bir kadro ile yola devam etme kararı aldı. Takımda Galatasaray menşeili 3 futbolcu bulunuyor; kaleci Evren Üstündağ(1990), stoper Sinan Osmanoğlu(1990), forvet Mertan Caner Öztürk(1992) . Geçen sezon 3.Lig’de Kocaelispor forması ile harikalar yaratan ve büyük takımların radarına giren Doğan Karakuş(1993) sezon başında kadroya dahil olan isimlerden birisi. Keza Bursa Nilüferspor forması ile 3.Lig’de etkili bir performans gösteren ve bir dönem adı Beşiktaş’la da anılan Gökhan Karadeniz de (1990) Altınordu’yu seçti geçtiğimiz yaz.

Altınordu günümüz futbol normlarında en az – belki daha fazla- teknik yetenek kadar, zihinsel ve fiziksel yeteneğinde(kuvvet, dayanıklılık, sürat, esneklik gibi motorik özellikler) önemli olduğunu bilerek futbolcu tercihi yapıyor. Uygulamış oldukları idman metotları da bilhassa bu unsurların gelişimi üzerine kurulu. “Kanıta ve Kayıta Dayalı Özkaynak Yönetim Sistemi” ve “Performans Yönetim Sistemi” adını verdikleri bilimsel uygulamalar sayesinde futbolcuların fiziksel ve zihinsel performanslarını arttırma noktasında başarılı oluyorlar. Altınordu A takımı motorik özellikleri gelişmiş ‘atlet’ olarak nitelendirilebilecek futbolculardan kurulu. Sezon başı yapılan testlerde de bu kanıtlandı. Bilhassa Ozan Sol, Sinan Osmanoğlu, Gökhan Karadeniz, Halil İbrahim Tuna, Timur Temeltaş ve Kemal Cingirt bu testlerde üst düzey dereceler elde ettiler. Hatta Ozan Sol ve Sinan Osmanoğlu 30 metreyi 3.80 ile koşarak Usain Bolt’a(3.78) “akıllı ol” dediler.

Altyapı/Altınordu Futbol Akademisi(AFA)

Seyit Mehmet Özkan ve ekibi, Bucaspor Futbol Akademisi ile temelini attıkları yapıyı Altınordu Futbol Akademisi adı altında yeniden canlandırdı. “İyi birey, iyi vatandaş ve iyi futbolcu ” sloganını düstur edinen ekip altyapının kurtuluş olduğunu biliyor.

AFA Değerleri

İyi Birey

Adalet, alçak gönüllülük, dürüstlük, güler yüz/tatlı dil, konukseverlik, saygı sevgi, yardımseverlik.

İyi Vatandaş

Duruş, empati, farkındalık, paylaşmaki ölçülülük, vefa, yurtseverlik.

İyi Futbolcu

Bilinç, cesaret, ciddiyet, coşku, çalışkanlık, dayanıklılık, dayanışma, inanç, gelişim, gurur, tempo, uyum.

Bilhassa iyi birey ve iyi vatandaş ilkeleri olmazsa olmazları. “Sadece kişiliğini uygun bulmayıp almadığımız çok yetenek oldu” diyor Özkan.

AFO’dan (Altınordu Futbol Okulları) alınan ve diğer kulüplerden transfer edilen genç yeteneklerin A takım kadrolarına geçiş sürecinde eğitim gördükleri kurum Altınordu Futbol Akademisi. A takıma uygulanan bilimsel programlar “Kanıta ve Kayıta Dayalı Gerçek Pofesyonel Futbolcu Yetişirme Programı” adı altında altyapı takımlarına da uygulanıyor. Misal; her futbolcu için her maça özel 10′ar dakikalık doğrular, yanlışlar ve yapılması gerekenlerin anlatıldığı videolar oluşturuluyor ve futbolculara sunuluyor. Yine bilimsel idman metotları da her yaş kategorisi için geçerli. Kullanılan CPS sistemiyle gençlerin koşu mesafeleri, nabızları ve hızları ölçülüyor. Bu sistem Türkiye’de sadece üç Süper Lig takımında kullanılıyor. Hatta İngiltere’den kurulumu yapmaya gelen teknisyen bile bir 2.Lig takımının tüm yaş kategorilerine bu sistemi uygulayacak olmasına çok şaşırmış.

Futbolcuların aldıkları eğitim ünitelere ayrılmış durumda. Her mevkiinin özel çalıştırıcı var. 13 yaşından itibaren Cross Core denilen aletle vücudun denge merkezini geliştiren çalışmalar yapılıyor.

Ayrıca mental gelişim için psikologlar futbolculara zihinsel destek sağlıyor. Küçük yaştaki futbolculara oyunlarla güven geliştirme çalışmaları ve farkındalık geliştirme çalışmaları yapılıyor Özellikle küçük yaş grupları ayna karşısında çalıştırılıyor. Salonlara ve sahalara kurulan ses sistemleriyle ritim tutarak senkronize hareket etmeyi öğreniyorlar.

Kalecilik Akademisi

Altınordu Futbol Akademisi adı altında hayata geçirilen projelerden birisi de “Kalecilik Akademisi” . Başına da Fenerbahçe’nin kalesini korumuş, hem Fenerbahçe hem de Beşiktaş’ta kaleci antrenörlüğü yapmış kurt isim Ilie Datcu getirildi. Sırada ise “Forvet Akademisi” var.
Pilot Takım Gümüşordu

AFA’dan mezun olan ve A takımda şans bulamayan genç oyuncuların yer aldığı; yani yarışmacı takım olan Altınordu’ya hazırlayıcı takım olarak hizmet etmek üzere kurulmuş bir ekip Gümüşordu. Gümüşordu’nun Altınordu’dan bir alt ligde olması hedefleniyor. Yeni kurulan takım şu an BAL’da (Bölgesel Amatör Lig) mücadele ediyor. Liderin 5 puan gerisinde 6. sırada bulunan ekibin kadrosunda 1990 yılından sonra doğmuş sadece iki oyuncu mevcut. Onlar da 1988 doğumlular. Takımın temelini 1994 ve 95′liler oluşturuyor. Şu an Altınordu kadrosunda geçen yıl Gümüşordu’dan alınan Halil İbrahim Tuna(1993) var ve direkt oynuyor. Birkaç gün önce de sol bek Murat İrişli(1994) hazırlayıcı takımın ikinci meyvesi olarak kadroya dahil edildi.
Tesisleşme

Uygulanmakta olan projelerin bir anlam kazanması ve daha işlevsel hale getirilmesi noktasında tesisleşmenin ehemmiyetinin farkında olan Altınordu bu konuda da takdire şayan adımlar atıyor.

ALTINORDU FUTBOL EĞİTİM KURUMU (AFEK) SAİT ALTINORDU YERLEŞKESİ – Yeşilyurt-İzmir

Altınordu futbol kulübünün en eski tesisi olan Yeşilyurt Tesisleri, Altınordu Futbol Akademisi ve Altınordu Futbol Okulları’nın merkezi haline getirildi. Tesisin zemini Türkiye’de sadece G.Saray’ın sahip olduğu, kakao ağacı kabuklarından elde edilen çimle kaplandı. Yanına, 4 adet daha aynı özellikte çim saha yapıldı.

ALTINORDU SELÇUK-EFES FUTBOL TESİSLERİ (ASEFT) – Selçuk-İzmir

Altınordu yeni yapılanma çerçevesinde Selçuk-Efes’te 1′i suni olmak üzere 5 modern saha inşaa etti. Bunun yanı sıra Kaleci ve Forvet Özel Çalışma Alanları da yapıldı.

ALTINORDU PROFESYONEL TAKIM SÜREKLİ KAMP MERKEZİ-Albatros – Kuşadası Merkez

Kuşadası’nda bulunan 155 yataklı ve yüzme havuzlu Albatros Oteli, A takım için Sürekli Kamp Merkezi’ne çevrildi. Bina içine kondisyon merkezi, dinlenme, oyun ve hobi alanları yaptırdı. Altınordu ve Gümüşordu, sezon boyunca Kuşadası’ndaki burada kamp yapıyor.

ALTINORDU AKADEMİ TAKIMLARI SÜREKLİ KAMP MERKEZİ-Mor Suit-Kuşadası

Altınordu Futbol Akademisi’nin (AFA) U-17, U-16 ve U-15 takımlarında forma giyen yıldız adayları, Kuşadası’nda özel olarak hazırlanan Mor Suite Otel’de sürekli kamp yapıyorlar. Tüm odalarında telefon, klima, tuvalet, banyo ve TV bulunan Mor Suite Otel’de ayrıca bir de yüzme havuzu yer almaktadır. Evet yanlış okumadınız bu kamp merkezi genç takım futbolcuları için!

Bütün bu tesislerin dışında ALTINORDU ANA YERLEŞKESİ için düğmeye basıldı. Belevi’de satın alınan 237 dönüm arazi üzerinde yer alacak 9 futbol sahası, lojmanlar, forvet-kaleci çalışma alanları, sağlık merkezi, anfi tiyatro, kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve en önemlisi 8000 kişilik stadyumdan oluşacak dev spor kompleksinin projesi çizildi.

Türk futbolunun tedavisi ve gelişimi üzerine ahkam kesen hemen herkesin verdiği reçetede yazan “altyapı ve tesisleşme” konularında, yapılanmanın daha ilk senesinde atılan bu adımlar Türk futbolu adına çok müspet bir gelişme. Bu gelişmelerin maddiyat başta birçok imkanı kısıtlı bir 2.Lig takımı tarafından tertiplenmesi ve hayata geçirilmesi müthiş sevindirici olduğu gibi bir o kadar da manidar… Büyük(!) kulüplerimizce bir transfer sırasında ödenen menajer ücreti kadar yatırım yapılmayan altyapıya verilen bu önem ders verir nitelikte. Ne yazık ki Altınordu’nun icraatlarının başka takımlarca örnek alınması ve özendirilmesi noktasında üzerine önemli görev düşen medya da Altınordu’ya hakettiği değeri vermiyor. Bu nedenle de böyle bir yazıyı kaleme almak bana ayrı bir heyecan ve mutluluk veriyor.

Yapılanmadan ve her anlamda profesyonelleşme yolunda atılan adımlardan bahettikten sonra biraz da büyük(!) takımlarımızın hoşlanacağı konulara girelim… Altınordu’nun mevcut kadrosunda önemli meziyetleri olan yıldız adayları var. Son olarak bu isimlere kısaca değinip yazıyı noktalayalım.
Ozan Sol(1993)

Geçen senenin başında BAL takımlarından Muğlaspor’dan transfer edilen Ozan 3.Lig şampiyonluğunun baş mimarlarından. Sezonun büyük bir bölümünde sol önde oynayan genç yetenek profesyonel kariyerinin ilk senesine 19 gol 14 asistlik istatistikle müthiş bir giriş yaptı. Bu sene ligin ilk yarısında, yaşadığı sakatlık nedeniyle 17 maçın yalnız 11′inde forma giymesine rağmen 4 gol 2 asistlik performansıyla takımın en skorer futbolcularından. Ozan’ın en belirgin özelliği driplingi, sürati ve atletikliği. Bunun getirisiyle birlikte savunma arkası koşuları çok etkili. Çizgiye hapsolan ve topla haşır neşir olan klasik kanat oyuncularının aksine gol bölgelerine giren, hücumda tehlikleri noktalara koşu atan bu sayede de çok pozisyona giren ve kanat oynamasına rağmen gol yüzdesi yüksek olan bir isim. Bu gol yüzdesini kendisinin de farkında olduğu gibi kafa topları çok zayıf olmasına rağmen yapıyor. Günümüz futbol normlarının gerekliliklerine uygun meziyetleri bulunan genç kanat oyuncusu sene sonunda sürpriz bir transfer yaparsa şaşırmamak lazım.
Halil İbrahim Tuna(1993)

Halil İbrahim ofansın her bölgesinde(sağ-sol açık ve forvet arkası) oynayabilen bir hücumcu. Ozan gibi o da hızı ve çabukluğu iyi olan bir isim. Ozan’a istinaden daha yumuşak bir yapıya sahip. Teknik olarak yumuşak ayaklara sahip olması en büyük avantajıyken fiziksel olarak yumuşak olması ise dezavantajlarından. Fiziksel olarak kuvvetlendiği takdirde adından söz ettirebilir. Halil, Ümit milli takımında kadrosunda da yer almaya başladı.
Gökhan Karadeniz(1990)

Gökhan, Altınordu’nun sezon başı transferlerinden. Halil İbrahim gibi o da hücumun her bölgesinde oynayabilen bir oyuncu. Bu sene genellikle ofansif orta saha olarak görev alıyor. Ligin ilk yarısında oynadığı 17 maçta attığı 11 gol yaptığı 6 asistle takımın skora en fazla katkıda bulunan oyuncusu. Gökhan’ın çok etkili bir sol ayağı var. Teknik kapasitesi bir hayli iyi. Gol vuruşu ve final paslarında oldukça başarılı. Duran topları da çok olumlu kullanıyor.

Not: Altınordu’nun iç saha maçları Yeni Asır Tv’den canlı yayınlanıyor. Oynadığı tüm maçların özetleri de takımın resmi ‘Youtube’ sayfası “altınordu as” kanalında mevcut.



RE: Altınordu Futbol Klübü - mvsr - 03-01-2014

Yıllardır Giresun'un böyle bir yapılanmaya girmesini söylüyoruz.Dilimiz de tüy bitti.Bizim ilimizin sorunu hep insan bulma noktasında sıkışıyor.Bu işleri yapacak lider yok.
Mevcut insan yapımız, ağlamayı, temlik koymayı, birde Giresunspor aşkından göreve gelmeyi biliyor.
Hatta kıt aklımızla öğüt vermeye devam edelim.Bu sezon genç isimlerden kurulu bir takım oluşturduk değil mi ?Seneye kadroyu bozmadan eksik görülen noktalara yine genç isimler transfer ederek girelim lige.Sizce sonuç ne olur ?Hesap bu kadar açık ve net.Başka net olan bir konu bizim kulüpte hiçbir zaman bu uygulanmayacak.


RE: Altınordu Futbol Klübü - GiresunsporNet - 09-01-2014

Takdir edilesi bir yapılanmaya gitmişler, çok güzel. Altınordu'nun bütün bu çalışmalarının karşısına Giresunspor'un yeni yıl takvimi projesini(!) koyunca ortaya ciddi bir denge problemi olan manzara çıktığı muhakkaktır.