İş sıkıya gelince son iki maç vites yükseltip 2. Bitirdik. Önce malum camiayı deplasmanda yenip sonra tüm iplerin elimizde olduğu maçta Konya temsilcisini yenip 2? Olduk. Yalnız son hafta kazara kaybetseydik tam 4 takım aynı puanda bitirmiş olacaktı 3-6 arasında. çok iyi iş oldu. İnşallah diğer gruptan Sakarya ya deni gelmeden bir şekilde çıkarız.
PO maçları sonunda Karatay'i eleyen diğer grubun 3.su Kütahya ile eşleştik. Saha avantaji bizde. Sayı farki önemli değil 2 galibiyete ulaşan yarı finale yükselecek. Normal sezon sonuna doğru form grafigimiz çok iyiydi, hele ki saha avantaji da olunca yarı final kesin gibi. Ama maalesef yarı finalde diğer grubun lideri ve neredeyse tüm sezonu formalite maçı gibi oynayan Sakarya ile eslesiyoruz. Gerçi bizim grup daha zorluymus gibi geldi PO eşleşmelerinde ki skorlara bakınca. Ama Sakarya'da sanki net favori gibi duruyor maalesef.
Çeyrek final ilk maçında Kütahyayı ağırladık cumartesi günü. Aslında rakipte göze batan ekstra bi yetenek yoktu gibi. Ama tabi başlarında başarı hedefleyen bir Koç olunca güle oynaya yendiler. Ki şu rezil oyunu eğer deplasmanda oynasak 40 küsür sayı gibi tarihi bir fark çıkabilirdi. Çünkü zaman zaman iç saha ve seyirci motivasyonu ile rüzgarı arkamıza aldığımız seri yapar gibi azda olsa farkı azalttığımız dönemler oldu. Ama tabi başlarında normal bir Koç olduğu için 15-20 sayılık fark yemeyi beklemiyor mola almak için. Devre sonuna doğru mesela, fark 15 iken bir turnike basket ve iyi savunma sonucu hızlı hücum ile bir basket daha bulunca fark sadece 4 sayı azalmış, yani 11 sayı öndeyken hemen mola aldı. Niye çünkü rakibin rüzgarı arkasına aldığını görüp hemen oyuna müdahele ediyor. Biz ise en iyi olduğumu dönemde dahi asla takım oyunu yoktu. Topu alan ya üçlük atmaya çalışır yada tek başına içeri turnike yapmaya çalışıp savunmanın arasında kayboluyor. asla paslaşma yok. istatistiklere bakmadım ama asist sayısında sanırım ezici üstünlükleri olabilir. Biz nekadar mükemmel savunma yapsakta çok iyi top çeviriyor ve doğru adamı buluyorlar bi şekilde. Zaten kaç maçtır gitmiyordum şu Koç varken bi b.k olmaz diye. Çeyrek finale çıkınca umutlandım heyecanla gittim ama rezil bir maçtı. Bukadar kötü koç ile PO bile oynamadan direk çeyrek final yaptıysak demek kadro bu ligin çok üstündeymiş demektir. 3 Maça gittim, youtube dan izlediklerim hariç. Bir maç dahi Koçun oyuna katkısını hatırlamıyorum. Ama bizzat kendi hatalarıyla elimizdeki maçı verdiği yada 20 fark olacak maçı ucu ucuna kazandığımız çok fazla maç var. Ha yarın bi mucize olurda kazanırsak son maça yine giderim ayrı mesele. Çünkü takımda gerçekten ışık var, koç engel olmasa yeter.
Kerasus takımı Kütahya'ya elenerek sezonu bitirmiş. Sağlık olsun diyorum bence çok da önemli değil. Oradan buradan transfer yaparak devam etmek yerine daha çok oyuncu yetiştirmeye yönelmeleri orta ve uzun vadede daha isabetli bir yaklaşım olur.