3. Hafta | Bucaspor-Giresunsporumuz
22-09-2014, 18:49,
RE: 3. Hafta | Bucaspor-Giresunsporumuz
(22-09-2014, 13:56)yirmisekiz Wrote: Dostum sen oyunu ileriye tasiyamazsan elbet gol yiyeceksin. Buca nin golunde defansin hatasi var mi? Var ama birak o kadar olsun. Sonucta hatasiz gol olmazSmile Ama oyle ikiye bir kalma, defansin arkasina sarkma, bir topta tehlike yasama bizde yok. En iyi defans hucumdur. Bizde hucum olmamasina ragmen boyle.

İsimlere baktiginda ya da kalite olarak karsilastirdiginda 2 bolge disindazayif bir takim degiliz ama iste o iki bolgedeki eksiklik her seyi etkiliyor. Ergunun yerine koyalim bu ligin bilinen forvetlerinden birini, arkasina da bir 10 numara. Bak o zaman ne oluyor.

Artik isi isten gecti. Devre arasina kadar Allah bize yardim etsin. Amin
tabiki öyle dediğin gibi çok kolay pozisyon vermiyoruz. ama bu bence takım oyunu kalitesinden kaynaklanıyor, oyuncu kalitesinden değil. mesela olgun peker-levent erişli sezon tüm transferlerimiz ya süper ligden yada 1.ligde en baba oyunculardan kuruluydu. ama aşırı derecede pozisyon veriyorduk. o kadar pozisyon vermemizin sebebi oyuncuların kalitesiz olmasından değil takımın oyunuyla alakalıydı. levent eriş hem korkak oynatıyordu hemde savunma yaptırmayıda bilmiyordu. keza bahri kaya döneminde, oyuncu kalitesi fena değildi. hatta o sezon başıda savunma çok sağlama alınmıştı sezon başı hüsnü özkara vardı. bizde sanıyordukki heralde tüm maçlarımızı 1-0 kazanırız. o sezonun devamında o kadroyla bahri kaya zamanında çok fazla pozisyon veriyorduk yine. çünkü bahri kayanın pres yaptırmak topa baskı yapmak gibi bir özelliği yoktu. misal rakip oyuncu bizim ceza sahası çevresinde topla buluşmuş nereye orta yapsam diye düşünüyor. göstere göstere istediği noktaya yapıyordu ortasını. kimse bizden kimse topa baskı yapmıyor, tüm kadro kendi ceza sahamızda toplanmış gelen topu kafayla uzaklaştıralım diye bekliyor. tabiki öyle çağdışı oyun anlayışıyla çok fazla pozisyon verirsin. şimdi ise seninde dediğin gibi en iyi savunma hücumdur mantığıyla topu hep ileride tutuyoruz. topu kaptırıncada süper baskı yapıyoruz bunaltıyoruz rakibi. oyüzden çok rahatlıkla topla oynayamıyor rakibimiz. şuana kadar oynadığımız rakiplerde isim olarak hepsi bizden daha pahalı ve bu lig için ideal isimler. ama sahada onlar 1 koşuyorsa bizimkiler 5 koşup aradaki farkı dengeleyip topa daha çok sahip oluyoruz. hatta hepimizin belirttiği gibi yaratıcı bi orta sahamız ve hücumcumuz olmamasına rağmen çok net pozisyonlar bulabiliyoruz. hatta bazen bunu ben bile atardım diyebileceğimiz kadar kolay pozisyonlar bulabiliyoruz. çünkü topu ilerde oynamaya çalıştığımız için, çok etkili olamasak bile koskoca 90 dk içinde elbet etkili olduğun zamanlarda oluyor.

şuan bu takımın ihtiyacı olan şey maç kazanmak. geçen sene bu takım şampiypnluk hedefiyle yola çıkmadı. hatta mehmet hoca gelincede ben bu takımı şampiyon yaparım diye geçirmemiştir içinden. ama işte geçen senede o takımın ihtiyacı maç kazanmaktı. mehmet hoca gelince bunu başarmaya başladı. maç kazandıkça kapasitelerinin farkına varıp daha inançlı daha güvenli oynadılar derken galibiyetlerin arkası geldi. çünkü çok çok zor gol atabiliyoruz. takım nekadar iyi oynarsa oynasın gol atamadıkça yavaş yavaş gardı düşmeye başlıyor. bi kazansak aslında 3 puandan çok daha fazlasını kazanmış olucaz.
Reply

Messages In This Thread
RE: 3. Hafta | Bucaspor-Giresunsporumuz - by kerasus - 22-09-2014, 18:49

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)