2021-2022 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
03-06-2021, 12:30,
RE: 2021-2022 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
(03-06-2021, 11:42)Mandaklı Wrote: Bu yasakçı zihniyet, 1980'den önce ki dönemde gümrük duvarları ile yerli sanayiyi koruyacağını zanneden devlet yöneticilerinin zihniyetinin aynısıdır. O döneme yetişenler çok iyi anımsayacaktır. Bütün dünya renkli TV'lerle tanışmışken ve ileri teknoloji arabalara binerken, Türk halkı uygulamadan kaldırılmış teknolojiler ile üretilen ürünleri(siyah-beyaz TV'ler, 100 km'de 11-12 litre benzin yakan otomobiller, en basit ürünlerin bile bulunmadığı piyasalar...vb.) yüksek bedellerle satın alıp, kullanıyordu. Bu sayede kendisini yerli sanayici olarak lanse eden ve başkalarının vazgeçtiği teknolojileri satın alarak fabrika kuran ve demode ürünler üreten taklitçi zihniyet de yüksek karlar elde ederek zengin oluyorlardı.Şimdi aynı oyunu futbolda oynuyorlar. Bunun yolu bu değil beyler. Yoksa ekonomik olarak batma noktasına gelmiş takımları daha zor durumlara düşürürsünüz. Bakın Hatayspor geçen yıl 500 bin Euro değerinde ki Boupenza'yı bedelsiz aldı, parlattı şimdi Atalanta'dan 12 Milyon Euro istiyor. Eğer doğru bir iş yapmak istiyorsanız herkese açık bir platform ile genişi kitlelerin fikirlerini öğrenin, bu fikirleri de dikkate alarak ülke gerçeklerine uygun kararlar alın. Ya da yönetmeyi bilmiyorsanız çekip gidin, bilenler gelsin.

1973 petrol krizine kadar aslında iyi giden bir sistem vardı. İthal ikameci yıllar özellikle 65-71 arası iyi yıllar Türkiye ekonomisi için. Devlet planlama teşkilatı ve Kalkınma planları tıkır tıkır işliyordu. 1973 sonrası döviz darboğazı üzerine ve dediğiniz gibi ithal ikamesi yapan şirketlerin ürünlerini kalitesizleştirmesi bu işi sürdürülemez hale getirdi. Özellikle Koç grubu kalitesiz çok ürün sattı o dönemde tekel olduğu için. 

Futboldaki sıkıntı bizim elimizdeki ürün kaliteli. Biz elimizdeki kaliteli ürüne ihracat kısıtlaması getiriyoruz bir nevi. Bunun başka örneği yoktur. Smile
03-06-2021, 19:26,
RE: 2021-2022 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
(03-06-2021, 11:42)maicon_28 Wrote: bu arada teknik ekipten en öne çıkan 2 isim ile yollar ayrılmış
Acaba süper lige çıkınca daha sağlam yardımcı hoca, kondisyoner falan mı gelecek, o yüzden mi yollar ayrıldı

Ümit hoca yardımcı diğer hoca ise performans atletik yani kondisyonerdi. Konsisyoner olan hocamız baya takımı ateşledi ruhsuz değildi. Üzüldüm.
03-06-2021, 21:14,
Yabancı kuralı veya esasen yerli kuralı sistemini TFF hiçbir zaman tam olarak uygulamadı. Bu kuralda en önemli unsur transfer edilecek yabancı oyuncu sayısı arttıkça yükselecek lisanslama maliyetleri ve yerli oyuncu oynatan kulüplere yapılacak mali destekti. Işin bu tarafı atlanmasaydı çoğunluğu yerli oyunculardan oluşan takımlar da illaki olacaktı. Ancak plan yarım uygulanınca absurd bir yapı ortaya çıktı, yabancı oynamanın maliyeti ve yerli oynatmanin cazibesi ortadan kalktı. Birkaç sene içinde de lig yabancı oyuncu mezarlığına döndü. Kural en başta planlandığı şekilde teşvik sistemiyle birlikte uygulanabilirse mesele kalmayacak ama kulüpler buna da karşılar çünkü herkes kısa vadeli düşünüyor.
03-06-2021, 21:29,
Hatayın sportif direktörü Fatih Kavlak ile anlaştık Boupendza getiren adam
HAYATIN KIYISINDA MARATON ORTASINDA !!!
03-06-2021, 21:52,
Umut verici bir isim. Bülent olmadığı için çok mutluyum.
03-06-2021, 21:58,
Canikli ve tayfası umarım bu işi bozmaz Fatih Kavlak sol görüşlü ve AKP karşıtı biridir ben sevindim gelmesine Bölükbaşı olayında Olgun bu işe girecek diye korkmuştum neyse Fatih Kavlak sevindim Göztepe döneminden biliyorum Halil Akpınarları falanda çıkartandır öyle cebe indiragandi yapanlardan değildir namuslu adamdır adamın siyasi görüşü nedeniyle umarım aforoz etmezler ben sevindim.

https://twitter.com/FatihKavlak?s=09
HAYATIN KIYISINDA MARATON ORTASINDA !!!
03-06-2021, 22:56,
Bu sefer de olmazsa başkanın suçu. Büyük ihtimal diyor olmuyor. Fatih kavlak boundpenza diyorlar ama bence bir üstte renktaşıj dediği gibi Halil i de çıkaran odur. Futbolcu haznesi doludur diye düşünüyorum. Sportif direktör görevi ilk defa iş yapacak. Direktör arayacak tarayarak hocam bu var olur mu diyecek. Hadi baqim Smile
03-06-2021, 23:04,
Güzel haber. Özellikle Bülent Bölükbaşı-Kayseri, Fatih Kavlak- Hatay örneklerine bakarsak çok çok olumlu bir hamle olacak. Şimdi ilk transfer Rayane Abid olurmuş Smile
03-06-2021, 23:19,
Ben başkanın niyetinin temiz olduğuna inanıyorum. Hakkını yediğimi düşünüyorum ilk zamanlar. Kötü lanse edilmiş. Başkanım büyüksün Smile sosyal medyada başkana baya sempati besleyenler çıkıyor Smile adamın diksiyonu süper ya birde gözler çok oynamasa Smile
03-06-2021, 23:53,
Taş'ın sözleşme uzatmayacağı söyleniyor 1.ligten 2,5 milyon tl veren varmış. Çok yetenekli felan diyemem ama ciddi karakter koydu bu sene. Takımı şehri sahiplendi bunu sahaya yansıttı bence sembol isim oldu. Böyle oyuncuların kadroda olmasını isterim ama çoğunlukla yedek geçireceği bir sezon yerine hem daha yüksek maaş hem devamlı oynayacağı bir yere gitmek isteyebilir. Gider kalır bilemiyorum ama yüz yüze gelsek bir sarılıp eyvallah kardeş demek isterim.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)