10-12-2021, 10:03,
|
|
semiko
Posting Freak

|
Threads: 0
|
|
RE: STSL 16.Hafta | Adana Demirspor - Giresunspor | 12 Aralık 2021 Pazar | 13:30
(09-12-2021, 23:28)Pangal Wrote: (09-12-2021, 20:51)maicon_28 Wrote: Gümrük iyi takım ama ben çoğu futbol izleyicisinin aksine hocaları Farioli'nin dandik olduğunu düşünüyorum.
Bence abartılan bir hoca, öyle güzel bir kadronun zincirlerini kıramadı.
Adanademir maçına gelirsek geçen sene ki maçta olduğu gibi erken dağılabiliriz, erkenden 2-3 tane yiyecekmişiz gibi geliyor Farioli aslında teknik direktör değil. Alanyada savunma hücüm geçiş oyunlarını çizen, takımın saha yerleşimi üzerine çalışan bir yardımcı hoca.Öncesinde 21 yaşında futbolculuğu bırakıp kaleci antrenörü oluyor. Sonra de zerbinin yardımcılığını felan yapıyor italyan takımlarında. Oradan alanyaya oradan da gümrüğe. Ama adamın asıl fark yarattığı nokta topa sahip olma,baskı ve çizilmiş set ile geçiş. 5 tane kitabı olduğunu okumuştum futbol üzerine. Ayrıca ingiltere,ispanya vs pro lisans kurslarında seminer felan veriyor. Günün sonunda saha içi idealleri olan,futbol üzerine düşünen ancak yeni yeni teknik adamlığa geçen biri.
bizim forumda böyle konuşan mı varmış ya  bro aynen devam . teknik taktik bilgi paylaşmaya. önem veriyorum
|
|
10-12-2021, 11:26,
|
|
Pangal
Senior Member

|
|
|
RE: STSL 16.Hafta | Adana Demirspor - Giresunspor | 12 Aralık 2021 Pazar | 13:30
(10-12-2021, 10:03)semiko Wrote: (09-12-2021, 23:28)Pangal Wrote: (09-12-2021, 20:51)maicon_28 Wrote: Gümrük iyi takım ama ben çoğu futbol izleyicisinin aksine hocaları Farioli'nin dandik olduğunu düşünüyorum.
Adanademir maçına gelirsek geçen sene ki maçta olduğu gibi erken dağılabiliriz, erkenden 2-3 tane yiyecekmişiz gibi geliyor Farioli aslında teknik direktör değil. Alanyada savunma hücüm geçiş oyunlarını çizen, takımın saha yerleşimi üzerine çalışan bir yardımcı hoca.Öncesinde 21 yaşında futbolculuğu bırakıp kaleci antrenörü oluyor. Sonra de zerbinin yardımcılığını felan yapıyor italyan takımlarında. Oradan alanyaya oradan da gümrüğe. Ama adamın asıl fark yarattığı nokta topa sahip olma,baskı ve çizilmiş set ile geçiş. 5 tane kitabı olduğunu okumuştum futbol üzerine. Ayrıca ingiltere,ispanya vs pro lisans kurslarında seminer felan veriyor. Günün sonunda saha içi idealleri olan,futbol üzerine düşünen ancak yeni yeni teknik adamlığa geçen biri.
bizim forumda böyle konuşan mı varmış ya bro aynen devam . teknik taktik bilgi paylaşmaya. önem veriyorum  Bende son 3-4 yıldır daha çok işin bu kısmına dikkat ediyorum. Oyuncu profilleri, saha içi yerleşimleri, bireysel görevler,hücum-savunma geçişleri,set oyunları,oyun karakteri,teknik adamın takıma etkisi vb.
Bunları analiz etmeye çalışıp çantaya birkaç faydalı şey daha atma peşindeyim 
Ben genelde istatistik ile beraber değerlendiriyorum. Taktik bilgisi sınırlı olduğu için işimi kolaylaştırıyor. Tüm takımların istatistiklerini buradan kontrol ediyorum. Benim gibi detay merak edenlere faydası olur.
Bir örnek vereyim; bizim takımın oyunu ortada. Temaslı baskılı topu kazanıp kendi oynamak isteyen. Verilere bakarken ligin maç başına en az faul yapan takımı olduğumuzu gördüm. Burada oyuncuların özellikle faulden kaçındığını düşünüyorum. Oyunun devamlılığı için; set oyununda etkili olamayan takıma tempo katmak için yapılmış bir detay. Gümrük maçının 2.yarısı rakibin orta alan çevresine attığı her pası neredeyse kestik. Faul yapmadan başardığımız için ön alan tempomuz hızlandı. Birkaç pas ile gol pozisyonlarına girdik.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
|
|
11-12-2021, 08:23,
|
|
cotanak88
Posting Freak

|
Threads: 34
|
|
Hızlı giden atın b..u seyrek düşermiş Altay Mustafa Denizli ile iddaalı sözlerle başlamıştı lige yok hedef üst sıralar, şampiyonluk vs. neymiş büyük konuşmayacakmışsın
|
|
11-12-2021, 08:52,
|
|
semiko
Posting Freak

|
|
|
(10-12-2021, 11:26)Pangal Wrote: (10-12-2021, 10:03)semiko Wrote: (09-12-2021, 23:28)Pangal Wrote: (09-12-2021, 20:51)maicon_28 Wrote: Gümrük iyi takım ama ben çoğu futbol izleyicisinin aksine hocaları Farioli'nin dandik olduğunu düşünüyorum.
bizim forumda böyle konuşan mı varmış ya bro aynen devam . teknik taktik bilgi paylaşmaya. önem veriyorum  Bende son 3-4 yıldır daha çok işin bu kısmına dikkat ediyorum. Oyuncu profilleri, saha içi yerleşimleri, bireysel görevler,hücum-savunma geçişleri,set oyunları,oyun karakteri,teknik adamın takıma etkisi vb.
Bunları analiz etmeye çalışıp çantaya birkaç faydalı şey daha atma peşindeyim 
Ben genelde istatistik ile beraber değerlendiriyorum. Taktik bilgisi sınırlı olduğu için işimi kolaylaştırıyor. Tüm takımların istatistiklerini buradan kontrol ediyorum. Benim gibi detay merak edenlere faydası olur.
Bir örnek vereyim; bizim takımın oyunu ortada. Temaslı baskılı topu kazanıp kendi oynamak isteyen. Verilere bakarken ligin maç başına en az faul yapan takımı olduğumuzu gördüm. Burada oyuncuların özellikle faulden kaçındığını düşünüyorum. Oyunun devamlılığı için; set oyununda etkili olamayan takıma tempo katmak için yapılmış bir detay. Gümrük maçının 2.yarısı rakibin orta alan çevresine attığı her pası neredeyse kestik. Faul yapmadan başardığımız için ön alan tempomuz hızlandı. Birkaç pas ile gol pozisyonlarına girdik.
Üniversite yıllarımda gözlemcilik yaptım . hem özel birisine hemde scoutium a .
istatistik yerleşmeler oyuncunun anlık sergiledikleri vs vs. bende çok dikkat eder değerlendirmeye alırdım . forumda böyle birini daha görünce sevindim
|
|
11-12-2021, 12:22,
|
|
kty28
Senior Member

|
|
|
Basit kullanıcılar için "FotMab" telefon yazılımını tavsiye edebilirim, oldukça güzel analiz yapma ve oyuncu kariyerini görmeyi sağlıyor.
YouTube gündemine baktım bu hafta Traore'nin Türkçe röportajı ve BeinSportsun yükselen takımlar videosunda yer almışız. Özellikle alt ligde oynayıp şu anda da oynayan oyuncular sıralamasında Sergio, Diarra, Balde, kalecimiz Onurcan ile süper lige çıkan takımlar içinde kadrosunu koruyup en çok oynatan takımmışız. Hiç fena değil. Hüsamettin lige yetersiz kaldı bir tek onu oynatamıyoruz o sebeple %75 gibi bir oran çıkıyor.
|
|
11-12-2021, 12:55,
|
|
Pangal
Senior Member

|
|
|
(11-12-2021, 08:52)semiko Wrote: Üniversite yıllarımda gözlemcilik yaptım . hem özel birisine hemde scoutium a .
istatistik yerleşmeler oyuncunun anlık sergiledikleri vs vs. bende çok dikkat eder değerlendirmeye alırdım . forumda böyle birini daha görünce sevindim  Sen bana göre kurt hoca sayılırsın o zaman
|
|
11-12-2021, 15:25,
|
|
Pangal
Senior Member

|
|
|
(11-12-2021, 13:04)kerasus Wrote: (11-12-2021, 12:55)Pangal Wrote: (11-12-2021, 08:52)semiko Wrote: Üniversite yıllarımda gözlemcilik yaptım . hem özel birisine hemde scoutium a .
istatistik yerleşmeler oyuncunun anlık sergiledikleri vs vs. bende çok dikkat eder değerlendirmeye alırdım . forumda böyle birini daha görünce sevindim  Sen bana göre kurt hoca sayılırsın o zaman 
İkinizde farioli ye göre üst düzey sayılırsınız bence. Farioli elindeki o takımla bize karşı bukadar çaresiz kalması izah edilir gibi değil. Her fırsatta kendini yere bırakıp faul penaltı almaya çalışmak dışında hiçbir oyun planları yoktu. Golü de aynı şekilde attılar, bizim 2.gol öncesi yine topu kaptıran oyuncu yere bıraktı kendini faul bekliyordu. Bir td için çok önemli gösterge bence. İstediğini sahaya yansıtamayınca hiçbir B planı yok çaresiz kalıyor. Rakip analizi zaten hiç yapmamış o ayrı mesele. Garip hedefleri var, kendi planından taviz vermiyor. Rakip analizi konusuna katılıyorum. Arkadaş kadronda her tür oyuncun var bir iki farklı organizasyon uygulatsana. Ancak iş dönüp dolaşıp 32 yaşında bir adamın ilk takımını yönetmesi gerçeğine varıyor. Tecrübesizlik birazda hayalperestlikle birleşince bazen göklere çıkartıyor bazende yerin dibine.
|
|
11-12-2021, 18:14,
|
|
bulancak28
Posting Freak

|
Threads: 3
|
|
Göztepe ve Kasımpaşa mağlup.
Şu maçtan bi 3 puan çıkarırsak çok çok avantajlı oluruz.
|
|
|