STSL 21.Hafta | Giresunspor - Galatasaray | 28 Ocak 2023 C.tesi | 19:00
29-01-2023, 16:33,
RE: STSL 21.Hafta | Giresunspor - Galatasaray | 28 Ocak 2023 C.tesi | 19:00
Maçın özeti böyle aşkın ızdırabını ..keyim. 9 biten maç çıkışı 11 de evde oluyoruz, İstanbuldayız sanki mk. 

Maça gelirsek takım oldukça iyiydi genel anlamda. 0-0 giderken bile lider rakibine karşı asla baskı kurdurmadı, mücadeleden geri adım atmadı. İlk yarı bizimde hiç pozisyon yok ama en azından istediğimiz skoru tutmayı başardık demek üzereyken Kadir rüyadan uyandırdı. Tam olarak Giresunsporlu olduğumuzu hatırlattı ikram ettiği gol ile. Gerçi herkesin aksine ben eğer yiyeceksek(Ki GS karşısında zaten gol yememe ihtimalimiz söz konusu olamazdı) bari ilk yarı yiyelim ki 2.yarıya ona göre çıkalım düşüncesindeydim. Zira 0-0 bitse biz tamamen savunmaya çekilirken rakip ise tüm hatlarıyla hücumu düşünerek çıkacaktı. Böyle bir oyunda daha ağır bir skor çıkması muhtemeldi. Hatta bu düşünceye göre 2. ayrı tam aklımdan geçtiği gibi başladı. 60. dk kadar çok çok iyiydik oyuna hakim her an golü kokluyorduk adeta. Ama yine Bajiç engeliyle karşı karşıya kaldık. 2 haftadır bir maçta gole sebep olan bir maçta 10 kişi kalmamıza sebep olan Bajiç bu sefer GS savunmasına panik yapmayın ben burdayım dedi adeta. Saviçeviçi ilk kez beğendim diyebilirim. Özellikle Bajiçin kaçırdığı pozisyonda müthiş asist yaptı ama boşa gitti. Baktı Bajiç harcıyor oda bu sefer rakibe assit yaptı ve maç koptu. Gerçi 70-75 kadar falan bir gol bulabilsek(ki ihtimal vardı) maça ortak olurduk ama olmadı işte. Sonra Hakan hoca hiçbir amacı olmayan maksat oyuncu değişikliği olsun diye Görkem-Murat Cem deişikliği ile az olan umutları da tamamen yıktı. 

Oyuncu bazında bakarsak bu takımda Sergio dışında net faydalı oyuncu yok malesef. Topu aldığı zaman güven veren tek kişi. Sainz bile bazen ama malesef devamlılığı yok. Bu sene hem GS hem FB maçlarının kahramanı olunca Dün yine kahraman olma sevdasına çok top ezdi. Orta sahayı hızlı geçtiğimiz kontraya dönüşecek birçok pozisyonda pas vermeyip kendi ilerlemeye çalışarak ya savunmanın yerleşmesini sağladı yada top kaybetti. Onurcan bana göre çok iyi maç çıkardı. Kadirin sakatlandığı pozisyonda herkes gol diye beklerken onu bile çıkardı. Bu özgüvenle devam eder inşallah.

Bu maç Hakan hocaya yazar bence. Kadro eksikliği vs zaten her maç önce yönetime yazar zaten, kazansak bile yönetime rağmen kaandık derim o ayrı mesele. Ama bu maç özelinde mücadele yönünden çok iyi olsakta konsantrasyon sıfır. Ligde 33 gol yemişiz, bunların en az 20 si tamamen savunmann kendi ikramıdır rakiplere. Her maç her maç aynı golleri yemekten biz izlerken sıkılıyoruz gözümüze uyku girmezken, Hoca hiçmi bunun üzerinde durmuyor? Hiç mi maç kasetini isleyip oyunculara hatalarını göstermiyor? Bütün maçlarda bireysel hatalar oluyorsa bir yerden sonra hata yapan oyuncuya değil hocaya yazar bence. Kadirin bir gün lazım olacağını hiç hesap edemeyip lider takıma karşı ona mecbur kalması zaten tamamen kendi hesapsızlığı. Daha geçen sene Orduda 3. ligmi amatörde mi ne oynayan adam bu sene ilk maçına GS karşı çıkıyor. Ne bekliyorsun ki bu oyuncudan? Elbette hata yapacak. Ayrıca harbiden Blackahmette kasetimi var nedir ne bu kayıtsı şartsız destek? Kendi kariyerini riske etme pahasına da olsa sözünden çıkmıyor. Transfer falan istemiyorun şu takıma hadi onu geçtim, Sergeni nasıl harcıyorsun? İhtiyacın olan oyuncuyu sonuna kadar kullanmaktan yana olman lazım, ne diye yönetimin küçük hesapları uğruna takımı da kendi kariyerini, de riske ediyorsun? Birde maç sonu yine hakem hakkında konuşmamız yasa falan dedi. Hayırdır kim koymuş bu yasağı? Diğer klüpler bizim çeyreğimiz kadar haksızlığa uğramazken hatta kollandıkları maçtan sonra bile hakem diye çığırtkanlık yaparken senin hakkını aramanı engelleyen kim? Diğer klüplerde olmayıp sadece bizim hocaya yasak olduğuna göre bizim böyük başganın centilmenliğine halel getirmemek için heralde. Sen maaşını Giresunspor klübünden alıyorsun Hakan hoca kendine gel, birilerinin şahsi emellerini değil Giresunsporu korumak kollamak zorundasın bu görevde kaldığın sürece.

Rakibe gelince, ben bu stadda böyle hatasız savunma takımı görmedim. Bir tane top sektirin, bir pozisyonda adam kaçırın, bir pas hatası yapın falan. Hücum anlamında ise hiç beklediğim gibi değidi. Vazelin İsmail zamanı en formsuz döneminde bile Beşiktaş resmen ezmişti hücum anlamında. Her an gol atacakları belliydi. Golden sonra tamamen savunma düşünmelerine rağmen yine biden çok pozsiyona girdiler. Gerçi o maçta bizde aşırı rezil durumdaydık, onun da etkisi fazla. 

Tribüne gelince.. Berbat kere berbattık. Bu sefer etrafımda GS li olmasın diye maratonda tamda grubun olduğu blokta durdum. Ama nafile. Orada bile GS serbest vuruş kullanırken herkes video çekmeye çalışıyor golü canlı çekmek için. Hele penaltı da Locadakiler hepten işin cılkını çıkardılar. Akşam sosyel medyaya düşen görüntüler ile yerin dibine girdim resmen. Doğu altta rakip tribün ile karşılıklı tezahürata mı daha çok utanayım yoksa Batı altta Lider geliyor lider diye rakibi çağırıp coşkuyla mağlubiyetimizi(!) kutlamalarına mı daha çok utanayım karar veremedim. Zaten deplasman tribünün tezahuratlarını ev sahibi trübünün ıslıklar ile bastırmasına hep eziklik diye bakmışımdır. Dün akşam işte tamda bu ezik duruma düştük defalarca. Deplasman tribün bağırıyor, bizim maratondaki taraftar grubu ise ıslıklamak dışında bişey gelmiyor elinden. En iyi olduğu zaman bile itici güç olacak bir pozisyonu olmuyor zaten. birkaç tane klişeleşmiş ve ezbere texahurat ile maçı götürüyor normalde de. Karşıda iyi bir deplasman tirbünü olunca da böyle kalakalıyoruz işte. Kumyalı zamanları gurbetteydim. Hiçbir zaman içlerinde olmadım ama bundan iyi oldukları aşikardı. Hatta geçen sene bir maçta (sanırım içerdeki FB maçı olsa gerek) maraton baya hazırlanmasına rağmen, kuzey kale resmen fark yaratmıştı. Kumyalıyı mumla arıyor gerçekten bu tribün.
Reply
29-01-2023, 18:30, (This post was last modified: 29-01-2023, 21:07 by sy200028.)
(29-01-2023, 13:36)bulancak28 Wrote: Beyler affınıza sığınarak soruyorum, Giresun'da yaşamadığım için tribün olaylarına da uzağım. Şu tribün durumlarını özet geçebilecek birisi var mı? Kumyalı neden tribünde yok ve bunların Recep Ulu'nun ekibi (onun grubu genç çotanaklar sanırım) araları neden açık? Marmara neden protesto ediyor takımı? 

Öteden beri Giresun tribünleri Kumyalı ve Yeni Mahalle olmak ğzede iki ayrı grup vardı. Erdem ve Özden dönemlerinde bir barışık bir küs, zaman zaman kavgalı zaman zaman omuz omuza Giresun tribünleri en şaşalı günlerini yaşadı. Bunda Marmaralı Çotanaklarında çok büyük etkisi oldu tabi. Üç tribün her deplasmanda vardı. Marmaralılar her iç saha maçında vardı. Tribünlerin temel sorunları mevcut başkana göre degiştir. Her başkan degiştiğin de tribün grupları bedava kombine vs başka sebeplerde var tabi açık açık yazamıyorum nedenlerden dolayı bir taraf günümüzde olduğu gibi başkan yanlısı diğer taraf muhalif olarak kalır. Olgun döneminde ve diğer başkanlar döneminde bunları apaçık şekilde yaşadık. Tribün grupları haksız mı haksız degil adam eşinden işinden ailesinden ödün verip uykusuz gece gündüz demeden tribünde gırtlak patlatırken takımın peşinde koşarken tabikide bunun bir karşılığı olacak. Kumyalı olayına gelince olay süper lige çıktığımız sene içerideki sondan ikinci maçımız olan Akhisar maçında Hakan Karahmet, Janikli beyin büyük posterinin açılmasınu istiyor kumyalı açmıyor olay buradan başlıyor şimdi başkanla janikli papaz. Şampiyon olduğumuz senede maraton ortada yer alıp kombine konusunda anlaşmazlık yaşanıyor. Maçlara gelmeme kararı alınıyor. Marmaralı Çotanaklar tribün lideri  degişikliklerinde  sorunlar yaşadı başka gruplar ortaya çıktı. Tribünün önemli isimleri birbirlerine küstüler vs vs. Bugün ki Serkan Cihan da Marmaralı Çotanaklar dan ayrılıp bireysel hareket edenlerden biridir. Yeni Mahalle Erdemden sonra toplayamadı derbo bi ara tribün liderliğine soyundu beceremedi sonradan recep işi götürmeye çalışıyor ama bu iş ona bir iki gömlek fazla geliyor gibi görünüyor. yarın başkan degişir küsler döner, ortak karar alınır birlikte omuz omuza tribün yapılır. Bugün altın çağını yaşayanlar sefalete döner burada her şey her an degişebilir. Şurası bir gerçek Kumyalı döneminde bu tribünler altın çağını yaşadı bunda Özden ve Olcayın ve tayfanın büyük etkisi vardır. Not: Optik başkanı unuttuk.
Ölümüne sevdamız Gerçek aşkımız
Reply
29-01-2023, 19:22,
@sy200028 sağol abi açıkladığın için. Tekrardan o güzel tribün günlerini görmek dileğiyle diyelim.
Reply
29-01-2023, 19:58,
https://twitter.com/beINSPORTS_TR/status...6550279169

Bizim açımızdan maçın özeti olmuş bu pozisyon analizi. Çok çok fazla buna benzer pozisyon harcadık. Üste maç yorumunda da belirtmiştim, Sainz bir türlü topa vedalaşamamış yine savunma yerleşene kadar. 

Bu arada tribün demişken yazmayı unuttum. Maç öncesi rakip oyuncuyu tribüne çağırıp akışlarken kendi oyuncularını çağırmıyorsun hiç. Bu mu takıma destek? Bu mu tribünlerin itici gücü? Bu takımda kimsenin bir Okan Kocuk kadar hatrı yok mu? Bu şekilde mi moral veriyorsun takımına? 

@sy200028:
Abi özetlediğin için sağol, bende öğrenmiş oldum son birkaç yılı. 2010 öncesi Marmaralılar da çok aktiftim o dönem gitmediğim deplasman yok gibiydi. Sonra münferite döndük ve en son passoligi protesto ediyordum kendi çapıda tribünden uzak kalmıştım geçen sene Tireboluya yerleşene kadar.. Kaçırdığımız dönemdeki gelişmeleri özetlemişsin. 
Reply
29-01-2023, 21:15,
Sergen Bandırma'ya gitmiş. Yolu açık olsun...
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply
29-01-2023, 21:29, (This post was last modified: 29-01-2023, 21:33 by sy200028.)
@bulancak 28 @kerasus rica ederim
@kerasus seninlede bir ramazan günü Karabük deplasmanımız olmuştu. Emenikenin emenike olduğu zamanlar.
Bizim çocukluğumuzda amigo Şaban vardı. Oda çok meşhur biri idi Terzi Hüseyin tarzı vardı. Çok anımsamıyorum hayal mayal . Ondan sonra tribünleri terzi ile idare ettik cıbban, bayrak sallama ile geçti üç beş yıl sonra Kumyalı dan optik başkan, özden vs gençlik dönemlerinde tribüne geçip gerçek anlamda tribün yapmaya çalıştılar...Bu dönemde Marmaralı Çotanaklar kuruldu ama onlar Giresun ekibinden daha faaldiler bunda dört büyük diye tabir ettiğimiz takımların tribünlerinin  içinde önemli yerlerde olan kişilerin memleketlerini hatırlayarak Giresuna sahip çıkmalarının payı büyük  Bizim tribüncülüğümüz çok eleştirildi. Zira o zamanki ismi ile Bank Asya ligi Sakarya, Eskişehir, Karşıyaka , Altay, Bursa, Göztepe, Adanademir vs  gibi  Anadolu tribünlerinin  önemli temsilcileri ile yarıştık iyide yol katettik. Bestelerimiz hep Bjk besteleri veya diğer tribünlerin besteleri gibi eleştirilere maruz kaldık. Zamanla kendi Bestelerimizi üretmeye başladık. (Giresun kalesine çıkıp atlarım bizle özdeşleşen yak gel, fındık 4 lira gibi). Hele Rize ve Ordu deplasmanlarında olaysız kavgasız maçımız olmazdı. Bursada finalde Adanademire dört attığımız sezon Giresun tribünleri kendini buldu bu işler birazcık da sportif başarı ile oluyor onun öncesinde Giresunun tek başarısı 2.lig 3. Lig arası gidip gelen asansör takımdık. O sene bizim için milat oldu. Bir çok kişi, bir çok Giresunlu Giresunsporu hatırladı
Not :Mesleğim geregi tribün bize pek uymadı örnek olmamız gerektiği söylenirdi eleştirildik hep.
Reply
29-01-2023, 21:53,
@sy200028

Abi amigo Şaban'ın siren makinesi vardı çevirmeli, neredeyse her maç sırtında getirirdi o makineyi, takım sahaya çıkarken çalıştırırdı, mükemmel bir hava karardı stada. O makine bozuldu, Şaban yaşlandı, sonra da rahmetli oldu diye biliyorum. 20 seneden fazla oldu ordu deplasmani, adam wcye gidip bütün kurnaları sökmüş, wcye gidecektim, dedi gitme yeğenim bogulursun, sonra da o alkolik kötü adam gülüşünü yapmıştı.

Ne günlerdi beeee... O günlerin çoğu üçüncü ligde geçti ama mutluyduk!
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply
29-01-2023, 22:12,
(29-01-2023, 21:53)chotanax Wrote: @sy200028

Abi amigo Şaban'ın siren makinesi vardı çevirmeli, neredeyse her maç sırtında getirirdi o makineyi, takım sahaya çıkarken çalıştırırdı, mükemmel bir hava karardı stada. O makine bozuldu, Şaban yaşlandı, sonra da rahmetli oldu diye biliyorum. 20 seneden fazla oldu ordu deplasmani, adam wcye gidip bütün kurnaları sökmüş, wcye gidecektim, dedi gitme yeğenim bogulursun, sonra da o alkolik kötü adam gülüşünü yapmıştı.

Ne günlerdi beeee... O günlerin çoğu üçüncü ligde geçti ama mutluyduk!

Akılda kalan tek şey o esasında... Allah rahmet eylesin. Gocaduk Cihan.
Reply
29-01-2023, 22:20,
Galiba gocaduk, 90 dk tezahürat yapardım, dün 10. dkda ciğer iflas etti Big Grin
Reply
29-01-2023, 22:28,
Açıkçası ikinci gole kadar çok güzel oynadık. Dünkü sahaya çıkan 11i, ptt ligine koysan ilk 10'a giremezler. Ama hakan keleş şapkadan tavşan çıkarıyor. Kendi mallıklarımızın sonucunda iki golü yedik ve oyundan düştük. Ama Galatasaray'da bir oyuncu var ki bana göre maçın adamıydı. Sacha Boey. Bir tane top geçirmedi. Sainz bir kere top geçiremedi onun kanadından.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)