24-06-2024, 17:42,
|
|
123456
Posting Freak
|
Threads: 7
|
|
RE: Euro 2024
Millet olarak mutsuzluğu seviyoruz. Hepi topu 3 turnuvada gruptan çıkmış bir milli takımımız var. Ceklerle berabere kalsak bile bu turnuvada gruptan çıkacağız ama ortalık yangın yeri.
Tamam Montella'nın hatası var Portekiz maçında ama şu grupta Ceklerle Gürcü maçına 3 puan yazıp Portekiz'e yenilmeyi kabul ederdi herkes. Turnuvanın keyfine bakmak lazım. Zaten turnuva içinde hoca değiştirecek halimiz yok. Gruptan cikamazsa zaten defolsun gitsin hoca da gereksiz üstüne varılıyor bence şu aşamada.
|
|
26-06-2024, 17:44,
|
|
kerasus
Posting Freak
|
Threads: 4
|
|
Portekiz maçını izleyemedim nöbetteydim. Zaten form durumuna göre değilde oynadığı takıma göre lobisine göre hal hatır icabı kadro kurulan takımdan bir beklentim yok. Bu akşam bile ara ara bakarım heralde.
Yalnız yediğimiz malum golde herkes iki oyuncuyu topa tutuyor haklı olarak. Gerçi başta Altay olmak üzere ikisi de hiç sevmediğim topçular ama ben yine de sorunu topçular da aramıyorum o pozisyonda. Türk futbolunun iki kronik sorunu birden ortaya çıknca gol yemek kaçınılmaz oluyor. 1. si kaleciye geri pas. Bizim Türk futbolunca anlamsız bir kaleciye pas hastalığı var. Heralde istatistik çıkarılsa Türk futbolunca kaleciye pasların tamamına yakını gereksiz paslaşmalardır. (Zaten toplam istatistiğin yarısını Keleşin takımları oluşturuyordur.) Keleş zaten kaleciyi resmen hücum organizasyonunun parçası görüyor. Mesela hızlı hücuma çıkarmıyız diye umutlanıp aleciye pasla sonuçlanan çok pozisyon biliyorum. Pozisyona gelirsek, yanında tehdit unsuru rakip oyuncu da yokken Samet'in tamamen sebepsiz yere kaleciye vermesi nedir? Ama eğer Altay saçmalamasa da o gol olmasaydı o geri pas doğru kabul edilecek ve üzerinde durulmayacaktı elbet. Oysa sorun Sametin geri pası aslında tamamen kronik bir sorun. Her maç onlarca kez yaptığımız ve normal karşıladığımız saçmalıklardan birisi. Sonra birinde gol olunca auvv. Geçiniz efendim. 2. si ise oyun zekası denen bir kavram vardır futbolda. Aslında futbol basit bir oyundur ama zekanı kullanırsan. Mesela uç örnek olacak belki bizimkiler için ama Messiyi tarihin en iyi futbolcusu yapan şey efsane yeteneği yanında futbol zekası. Hangi posisyonda hangi hareketi yapacağını biliyor. Pozisyona gelirsek, Samet geri pas vermeseydi kimse Altay'a sormayacaktı o poziyonda nereye gidiyordun hayırdır bilader diye. Sanırsın savunmadan topu alıp çalımlarla gole gidecek mq yerinde. Sen kalecisin, senden ektra beklentimiz yok. Tek yapman gereken kalede bekleyip gelen topları max. oranda kurtarabilmen. Çokta zeki olmaya gerek yok gibi görünse de herkes akıl edemiyor işte.
|
|
27-06-2024, 02:27,
|
|
turkuaz_0628
Başkentten !!!!
|
Threads: 159
|
|
Son 16 ya attık kendimizi : ) rakip hollandayı geçen avusturya .... Çekya maçında rakip on kişi yine forvet yok kenan ile arda çok gençler daha doğrusu ilk temaslı mücadele hopp yerdeler daha diri koydumu sallıcak tabiri caizse yırtıcı forvet eksiği var cenk gole kadar kendini yerden alamadı neyse bi şekilde gittik, gecenin süprizi gürcülerden geldi portekizi yendiler kadro farklı idi ama portekiz portekizdir, neticede bizle oynadıkları maça ne yanarlardır gürcüler varya ....
Başkentten !
|
|
27-06-2024, 09:22,
|
|
mvsr
Posting Freak
|
Threads: 79
|
|
Turnuvada Avusturya ve Gürcistan, özellikle Gürcistan tarih yazıyor.İlk kez katıldıkları turnuva da gruptan çıkma başarısı gösterdiler.Güçlü bir Avrupa ülkesi takımını yenerek başarıya imza attılar.Üst turdaki rakipleri favorilerden İspanya.Şansları pek görünmüyor ama ilk turnuvalarında takdir edilecekler.İspanya'yı eleyebilirlerse zaten efsane olurlar.
A milli takıma söyleyecek laf bulamıyorum.4-6-0 oynamak neyin nesidir anlamış değilim.Oyuncu tercihlerindeki ısrar yakacak hocayı.10 kişi kalmış takımın bizden çok daha net pozisyonları var çünkü forvetsiz oynuyoruz, üretemiyoruz.Öyle yada böyle gruptan çıktık.Şimdi ise rakip bize hazırlık maçında 6 tane atan Avusturya.O hazırlık maçıydı.Dişimize göre rakip diyebiliriz.Takip ettiğim kadarıyla iyi oynuyorlar ve hiçte o kadar kolay rakip değiller.Bizim halimize bakınca turnuvada buraya kadarmış diyorum.Arnautovic ve sanırım ismi Baumgartner bu ikiliye dikkat.Bizde cezalı oyuncularda var.Onların yerine oynayacak oyuncuları düşünüyorum ıııı cık işimiz çok zor.
Sahipsiz kentin sahipli değeri
|
|
03-07-2024, 01:18,
|
|
turkuaz_0628
Başkentten !!!!
|
|
|
Avusturya geçildi sıra hollanda da cumartesi 22.00 da nefesler tutulacak eleyeceğiz sanki ...
Başkentten !
|
|
05-07-2024, 14:19,
|
|
mvsr
Posting Freak
|
Threads: 79
|
|
Avusturya maçının zor geçeceğini düşünüyordum.Hatta onları şanslı görüyordum.Tersi oldu, yanıldım ve çok mutluyum.Avusturya'yı grup maçlarında izlemiş beğenmiştim açıkçası zor bir maçta çıkarmış olsak elemeyi başardık.Şimdi rakip Hollanda.Hollanda maçında Avusturya maçına göre daha umutluydum.Eleriz diye düşünüyorum.Ancak Merih'in maçtan sonra kurt işareti yapması ortalığı karıştırdı.Bu Avrupalılar yavraktır bizi elemek için herşeyi yaparlar.İster paranoyaklık deyin, bizi elemek için grup maçlarında yaptılar da zaten.Sırf bizim elenmemiz için Portekiz gitti Gürcistan'a yenildi.Şimdi kurt işaretini sadece Merih değil tüm tribünler yapacak.Freezone da tüm Türkler yapacak.Sokaklarda herkes bu işaret ile gezecek.
Sahipsiz kentin sahipli değeri
|
|
05-07-2024, 23:47,
|
|
turkuaz_0628
Başkentten !!!!
|
|
|
Şerefsiz hazımsızlar uefa sitesinde avusturya turu geçmş gibi afiş yaptlar tepki çekince geri değiştiler, merih bozkurt işareti yaptı diye cas itirazı dahi kapalı kararla 2 maçı verdiler, uefa temsilcmiz nerede ? tff uyuyor ne diye o koltuktasınız ! hayırdır siz .... Hepinizi üst üste koyacağız hepinizi !
Başkentten !
|
|
09-07-2024, 00:24,
|
|
turkuaz_0628
Başkentten !!!!
|
|
|
Bir kaç iş bilmez sayesinde finale rahat yürüyebileceğimiz maçtan mağlup ayrıldık, turnuva boyunca tff başkanı, hamit ve montellayı tartışmaktan orta sahayı doldurup forvete birini bulamamaktan gına geldi, en iyi jenerasyon var ama ne hoca ne de düzen var ah ah ! merihin bozkurtu kimine göre siyasi kimine göre sembol o da maçların önüne geçti, bizim ülkemiz niye böyle bilmiyorum ama haçlı zihniyeti zaten hiç bir durumda lehimize olmadıki şimdi aaa vaaaa tüüüü diyelim alayına koyacaksın geçeceksin karşıya, şu hollanda ingiltere bi skim değillerdi geçmemek elde değil tez elden tff başkanı, hamit, montella el çektirilmeli Türk bir hoca ile forvet monte edilmek suretiyle takıma devamlılık sağlanmalı ....
Başkentten !
|
|
|