Lone Survivor
9/10
Son zamanlarda izlediğim en iyi savaş filmi.Muhteşem bir atmosfer sizi içine çekiyor.Oldukça sürükleyici.Gerçek bir hikayeye dayanması da ayrı bir güzelliği.Tek eksik yanı çatışma sahnelerindeki kısır yaratıcılık.Mark Wahlbergi de her zaman başarılı bulmuşumdur.
Captain Phillips
8.5/10
Yine gerçek bir hikaye üzerine kurulu, somalili korsanlar tarafından saldırıya uğrayan MAERSK adlı gemi kaptanı ve mürettabatının hikayesi.Sürükleyici bir film.En iyi yardımcı oyuncu ödülüne aday gösterilen somalili elaman çok iyi iş çıkarmış.
Sex Drive
8/10
Tipik ezik liseli ergenin komik hikayesi.Gerçek hayatta başarısız olduğu kızlarla ilişki konusunda, internette şansını dener ve bir kızla tanışır.Sanal ortamda herşey daha kolay tabiki.Onunla buluşmak için uzun bir yolculuğa çıkar 2 arkadaşıyla beraber.Yolda başlarına gelmeyen kalmaz tabi.Eğlenceli film aile ile izlenmez.
Amelie
9/10
Tek kelime ile muhteşem.Audrey Tautou
L'Auberge Espagnole
7.5/10
Fransız filmlerini seviyorum.Neden olduğunu bilmiyorum.Durgunluk beni çekiyor sanırım.
Bu film de fransız-ispanyol karışımı.Hatta avrupa karışımı diyebiliriz.
Erasmus olayına güzel bir pencereden bakmışlar.Dersleri falan işin içine karıştırmadan, bir insanın başka bir coğrafyaya alışması, alıştıktan sonra bırakması, sevgi, hüzün, özlem...Daha önce yaşadığı yerden başka bir yere özellikle yurtdışına uzun süreli gitmiş çoğu kişi beğenir sanıyorum bu filmi.
Les poupées russes
7/10
L'Auberge Espagnole filminin devamı.
Xavier artık olgun birisi, iş hayatı pek parlak sayılmaz, aşk hayatı da çalkantılı.Bu seferki filmin konusu ilişkiler.Bence ilk filme göre zayıf kalmış.Açıkçası beklediğimi bulamadım.
Benim için bu 2 filmlik seride en sıkıcı durum Audrey Tautou'nun buzdolabından bile az görülmesi.