2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
20-09-2019, 00:04, (This post was last modified: 20-09-2019, 00:05 by turkuaz_0628.)
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Quote:]BEN BU OYUNCULARA GÜVENİYORUM”[/b][/size][/color]
Giresunspor Kulüp Başkanı Sacit Ali Eren, yeşil beyazlı camiada yaşanan son gelişmeleri değerlendirdi. Eren, dün kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda merak edilen tüm konulara açıklık getirdi. Sözlerine teknik direktör Erkan Sözeri konusunda yaşanan gelişmelerle başlayan Eren, “Erkan hoca geçen sene müthiş bir performans sergiledi ve takımı ligde bıraktı. Sonra ‘şampiyon olmak istiyorum’ dedi. ‘Bizde şampiyon olmak istiyoruz, şehrin sabrı kalmadı’ dedik. ‘Bana gerekli şartları sağlarsanız ben bu işi yaparım’ dedi. Bizde kendisine güvenerek yeniden anlaştık. Giresun tarihinde bir ilke imza atıp hocamızın istediği oyuncuları aldık ve erkenden kampa başladık. Erzurum’da muhteşem bir kamp dönemi geçirdik. Bu aldığımız oyuncuların hepsi geçen seneki takımlarında aldıkları ücretlerin çok altında bize imza attılar. Giresunspor’un bu zamana kadar getiremediği oyuncuları biz buraya getirdik. Bu oyuncuların 4 haftada bu kadar lekelenmesini kabul etmiyorum, ben bu oyunculara güveniyorum” dedi.

PEŞİNATIN 450 BİN TL’SİNİ GERİ ALDIK”
Eren, “Erkan hoca bana 2. haftadaki Ümraniye maçından sonra takımı bırakmak istediğini dile getirdi. Biz Erkan hocaya, ‘sana güveniyoruz, devam edin’ dedik. İstanbulspor maçından sonra ise ayrılmak istediğini söyledi. Biz yine ‘devam et’ dedik. Erkan hoca takıma kendini veremediği için çünkü kafası burada değildi, sürekli sinirli, asabi bir durumdaydı, biz sürekli destek olduk ama olmadı. Hocaya belli bir peşinat vermiştik, bu paranın gitmemesi gerekiyordu, ‘gitmek istiyorsanız bu paranın bir miktarını iade edin gidin’ dedik. Ödemesini Lokman Çağırıcı başkan yapmıştı, Lokman başkana bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu para sonuçta Giresunspor’un parasıydı. Biz hocayla yollarımızı ayırmak üzereyken Erzurumspor başkanı beni aradı ve ‘hocayla görüşebilir miyim’ dedi. Bende ‘görüşebilirsiniz’ dedim. Hocayla biz yollarımızı ayırdık, sonra Erzurumspor ile anlaştı. Hocaya onların vereceği peşinatı biz alıyoruz. Erkan hocaya bizim verdiğimiz para yardımcılarıyla birlikte üç aylık maaşı olan 800 bin liradır. Verdiğimiz 1 milyon 250 bin TL peşinatın 450 bin TL’sini geri aldık” ifadelerini kullandı.
“HAKAN HOCA ‘BU KADROYA GELİRİM’ DEDİ”

Hakan Kutlu ile anlaşmaları hakkında da bilinmeyenleri anlatan Eren, “Hakan hoca ile Ankara’da görüştük, şartları çok zorlamadan kolay bir anlaşma yaptık. Geçen senede istemiştik ama geçen sene gelmemişti Hakan hoca. Bu sene ‘bu kadroya gelirim’ dedi ve geldi. 1+1 yıllık anlaştık. Hedefimizden kesinlikle sapmış değiliz. Kimse Giresunspor 4 maçta 1 puan aldı, biz başkanı, yönetimi ve takımı yıprattık, yıpratıyoruz diye düşünenler varsa boşuna heveslenmesinler. İnşallah Karagümrük maçıyla birlikte çıkışa geçip, sezonu beklediğimiz yerde tamamlayacağız” dedi.
“GELİRLER VE GİDERLER ORTADA HESABI SİZ YAPIN”
Giresunspor’un gelirleri ve giderleri üzerinden yapılan eleştirilere de net cevaplar veren Eren, şunları kaydetti;
“TFF’den kulüplerin geliri 10 milyon 400 bin TL’dir. TFF, Haziran’da 10 takside bölüp, 3 taksidini peşin verir. Daha sonra geri kalanı aylık kulübün hesabına yatırır ve ayda 800-900 bin TL civarı bir rakamdır bu. İddia gelirinde galibiyet 60, beraberlik 50, mağlubiyet 40 bin TL’dir ve buda toplamda 2 milyon civarıdır.
Topladığımız toplam reklam parası, göğüs reklamıyla birlikte 1 milyon civarındadır. Bu 13 milyon 400 bin lira eder. Şuana kadar aldığımız reklam parası 500 bin TL, iddia gelirlerinden 1 milyon civarında avans kullandık. Yayın gelirlerimiz geçen sene kullanıldığından bu sene para almıyoruz. Kulübümüze dışarıdan giren para 1,5-2 milyondur.
Kulübün alt yapı gideri aylık 100 bin TL, yemek, mazot, tüp, bakkal vs. 100 bin TL, SSK, vergi 70-80 bin, personel maaşı 130 bin TL, iki defa deplasmana gitsek sadece otel ve uçak parası 60 binden 120 bin TL. Bu gelir gider durumundan farklı hesaplar yapanlar hesaplamalarını iyi yapsınlar. Gelirle gideri kıyasladığımızda inşallah durum anlaşılmıştır.”
“KURDUĞUMUZ KADRONUN DEĞERİ 20-21 MİLYON”
Eren, “Kurduğumuz kadronun değeri 20-21 milyon civarıdır. Peşinat ödemelerini yaptık. 4-5 milyon ödeme yaptık bu rakam aşağı düştü. Önceki yıllardan daha aşağı fiyata bir takım kurduk. Biz 25 futbolcu almadık, ihtiyacımız kadar oyuncu aldık. Ekonomik zorlukları galibiyetlerde geldiğinde aşacağımızı düşünüyorum. Giresunspor başkanı olduktan sonra yeni başladığım bir iş yok, ihale aldığım, iş aldığım yönünde iddialar ortaya atanlar önce bunu bilsinler. Ben kazandığım paradan fazlasını Giresunspor’a verdim. Allah herkesin kalbine göre versin.”
“ÖNCE İNSANLAR KENDİ PİSLİĞİNİ ORTAYA KOYSUNLAR”
Eren, “Şehre gelmeyen oyuncuya senet imzalatmadım, oynamayan oyuncuya sözleşme imzalatmadım. Önce insanlar kendi pisliğini ortaya koysunlar sonra gelip varsa benim pisliğimi sorgulasınlar. O çok bahsettikleri menajer bana iki futbolcu getirdi. Onu da hoca istedi. 300’lük oyuncuya 500, 500’lük oyuncuya 1 milyon ödersek o zaman yazın. Ha şüphesi olan varsa Giresunspor’un kapısı herkese açık. Yatırım yapmaya çalışıyoruz eleştiriliyoruz, bizim alıp geri verdiğimiz yeri ise yarı fiyatına başkaları talep ediyor. Beni bir gün yıldırabilirlerse yapacak olduğum açıklamaları bu verdiğim mesajlardan az çok tahmin edebilirler. Kendileri bilirler, bizi oturuyor, uyuyor, hiçbir şeyden haberi yok zannetmesinler.”
“SİPARİŞLE ÜMİT TEKE KONUSUNDA TASARRUF YAPMAYIZ”
Giresunspor Sportif Direktörü Ümit Teke hakkında yapılan eleştirilere değinen Eren, “Ümit Teke ben geldiğimde görevdeydi. Ümit Teke bu takım şampiyon olduğunda Gazi Caddesi’nde omuzlarda taşındı. Ben kulübe zararını görmedim. Siparişle Ümit Teke konusunda bir tasarruf yapmayız. Zamanı gelirse biz gereğini yaparız” dedi.
“HESABINA 1.000 TL YOLLASAM BENİM ADAMIM OLACAK”
[color=#4a4a4a][size=small]Giresunspor’a yönelik bir operasyon yapıldığına dikkat çeken Eren, “Bu operasyonu yürütmek için ‘acemi başkan’ diyen arkadaş beni aradı, ‘başkanım sizin ne kadar zor bir dönemde görev aldığınızı biliyorum, sırtınızda büyük bir yük var biliyorum ama bana yazdıranlar var, sana söyleyeceğim’ dedi. Beni aradığında alkollüydü, bu konuşmayı yaptığımız dönem transfer dönemiydi ve çok yoğundum ‘yarın ara görüşelim’ dedim, bir daha da aramadı. Hesabına 1.000 TL yollasam benim adamım olacak. O kadar karakterdeler çünkü. Seviyeli eleştirilere saygı duyarım ama iftira atmak, lekelemek, yıldırmak için yapanlarınki bence acizliktir” dedi.

Kaynak: 
https://giresunsporgazete.com/giresunspo...EY4U8vblQU[/url]

Beklediğim gayette tatminkar açıklamalar sonuçları menmun etmesede herkesin sorduğu cevap beklediği sorular bunlar, boldlağım kısımda da tahminim erkan hocanın 600 bin filan alması idi yardımcıları ile birlikte onlarda 100-150 şer alsalar aradaki fark 250 bin filan yani 800 bin tl ye anlaşılmış HARAM ZEHİR ZIKKIM olsun, kadro kurup daha 2 maç .ötünü başını sallaması ayrı olay kafası burda değildi demek ney "Lüften argo kelimeler kullanmayınız" ama zoraki hatra binayen kaldığını yazmıştım gerçide insan ne olursa olsun .erefsiz herif daha ilk maç bursaya gidecekti olmadı istediği parayı vermediler, sonra erzurumu kolladı demek valla ahımızda boğulsun insllah.
Bir diğer konu ise menejer olayı 2 topçu getirdi diyor, o da enterasan neden bayram algısı oluştu peki bizde yine keza, malum kardeşler ve sitelerine yaptıkları haberler dolayısıyla haklarını vermiş ne .ok oldukları belli zaten kulüpten içeri adım atttırmasınlar devam. 
Son olarak hakan kutlu geçen sene gelmemiş bu sene kadroyu görünce gelmiş denmiş o da değişik olmuş hakan hoca çok sever sayarım lakin hocalık anlamında ele gelir başarısı yokki bu tarz bi açıklama yanlış olmuş ama istekli ve de enerjik geldi inşallah başarılı oluruz play off trenine olsun bineriz.
Başkentten !
Reply
20-09-2019, 00:20,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
yeni okudum başkanın açıklamalarını. gerek menejer konusu, gerek erkan sözeri, gerek akten kardeşler, gerekse maddi detaylar herşeye girmiş açık açık. helal olsun. eksikleri mutlaka vardır ama okadar özlemişizki şeffaflığı, eleştirileri boşverelim şimdi. 

ümit teke konusuna gelince, bi önceki sayfada bir arkadaş yazmış hadi 10 sene formamızı giyen adamı sportif yaparsın neyse. yada en önemlisi sportif direktör dediğin kişi bi ağırlığı olmalı klüpte ve futbol dünyasında. çünkü sportif direktör dediğin adam teknik direktöründe üstündedir futbolcununda. 3.ligde bir takım için belki idare eder ümit teke ismi ama 1.lig için kimse z..kine takmaz afedersiniz. mesela geçen sene hüseyin kalpar gibi kariyeri şampiyonluklarla dolu hoca geldi. ya bu adam ümit tekenin neyini taksın Allah aşkına? ümit teke herhangi bir konuda bişey diyebilir mi hüseyin kalpar ismine? asla. hadi hocayı geç, hani sonuçta şampiyonluk hedefiyle çıktı. farzedelim seneye poteyi getirdik dimi. la şampiyonlar liginde b.dortmund karşısına çıkmış ve puan almış adam tutup ümit tekeyi şeyine takarmı? kısacası ümitin bu takıma verebileceği hiçbir şey yoktur.
Reply
20-09-2019, 00:30,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Bu sportif direktörlük olayı bu ülkede boş iş zaten. Kim başarılı oldu ki. Istersen Arrigo Sacchi gelsin sportif direktör olarak bu ülkede yine başarılı olamaz. Bizim ülkede olmuyor işte.
Reply
20-09-2019, 01:10, (This post was last modified: 20-09-2019, 01:10 by kral1234.)
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Ayyaş kardeşlere iyi giydirmiş başkan. Gece yarısına kadar içerler, öğlen 1-2ye kadar uyur bunlar.
Reply
20-09-2019, 01:18,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
(20-09-2019, 00:30)123456 Wrote: Bu sportif direktörlük olayı bu ülkede boş iş zaten. Kim başarılı oldu ki. Istersen Arrigo Sacchi gelsin sportif direktör olarak bu ülkede yine başarılı olamaz. Bizim ülkede olmuyor işte.

gerçi evet, birde böyle bir durum var tabiki. hani ben kariyerli hoca yada futbolcu dinlemez diyorumda, yahu bozbağ bir kerecik olsun herhangi bir konuda fikrini almışmıdır acaba? ha arada mesela ya ümit tanıdığın beleş ucuz topçu varmı diye sormuştur o ayrı konu. klüp başkanları genellikle iki amaçla göreve gelir türkiyede. 1.si kendi reklamını yapıp marka değerini artırmak, 2. si ise yemek, klübün kanını emip amatöre kadar düşürmek. bu iki tür de haliyle sportif direktöre bırakmaz transfer işini. oysa sportif direktör dediğin herşeyden sorumlu olur. bi nevi şirketin holdingin genel müdürü, tüm birim müdürlerinin üstü. yani bi kere kendi futbolcu listesi olacak, sırf bunun ismine gelecek o topçular. yeri geldiğinde scouth ekibi kuracak futbolcu izletecek. kısacası kadro mühendisliğini kendisi yapıp o kadroya uygun hocayıda getirecek. başarısızlıkta en öncelikli sorumlu da kendisi olacak haliyle. 

türkiyede sportif direktör olayı gerçek anlamda işleyen bir yapı olarak benim aklıma sadece fenerbahçe basketbol geliyor. tabi oda obradoviç hamlesiyle geldi. beni bilirsiniz, basket hastasıyımdır. bildim bileli basketbol tarihinin en büyük loseridir fenerbahçe basketbolda. her sene b.k gibi para harcayıp eurolig sonuncusu hatta bazı zamanlar averaj takımı olmak büyük meziyet doğrusu. ama sonunda obradoviç ve gherardini hamlesiyle avrupa basketboluna damga vurdular resmen. işte profesyonellik başka bişey, bütçeyle falan alakasız. kısacası sportif direktör dediğin bikere alanında tam bir profesyonal olmalı ve sözü geçmeli.
Reply
20-09-2019, 22:53, (This post was last modified: 20-09-2019, 22:53 by kral1234.)
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Yavshak sözeri kazandı bu akşam. Adanaspor çok kötü takım ama. Bizden de kötüler. Bakalım biz ne yapacağız? Bisey değişmezse eskişehir adana ve biz düşme adayıyız ilk 4 haftaya bakılırsa. Gerçi bizim yazılı olmayan kurallara göre yeni gelen hoca ilk maçında kazanamaz.
Reply
20-09-2019, 23:08,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Eskişehir, bursa ve osmanlının 3 puanları silinmiş.Eskisehir yanında osmanlıda gider 2.lige
Genç Çotanaklar


Reply
20-09-2019, 23:08,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Bursa, Osmanlı ve es-es -3 puan yemiş diye bir haber gördüm az önce. Kendi pipimizle değil de elin eksi puanıyla ligde kalma derdine düştük, hey Allahım
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply
21-09-2019, 13:00,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
(20-09-2019, 23:08)chotanax Wrote: Bursa, Osmanlı ve es-es -3 puan yemiş diye bir haber gördüm az önce. Kendi pipimizle değil de elin eksi puanıyla ligde kalma derdine düştük, hey Allahım

Her zaman böyle olmuyor mu ?
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply
21-09-2019, 13:09,
RE: 2019-2020 Sezonu Kadro Planlaması,transferler ve Yapılması Gerekenler
Evet, geçen sene de böyleydi en azından, cümleyi yanlış kurmuşum.
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)