3. Hafta | Bucaspor-Giresunsporumuz
21-09-2014, 11:54, (This post was last modified: 21-09-2014, 12:17 by kerasus.)
RE: 3. Hafta | Bucaspor-Giresunsporumuz
(21-09-2014, 01:32)genoa28 Wrote: Senin cevap vereceğine adım gibi emindim, Mehmet Hoca'ya toz kondurmazsın.

1) Oynadığımız 3 takımda kafaya oynayacak takım değil demişim bizden üstün ya da değil mevzusuna girmemişim, biz bu takımları yenemeyeceksek Osmanlı, Antalya ya da Kayseri karşısında nasıl 3 puan hedefleyeceğiz.
-Kadrolar ile hoca arasında kurduğun bağlantı tamamen varsayım. Samsun maçında rakipten etkili göründük ama ADS ve Buca maçı için bunları söylemek güç.

2) 11 mevzusuna gelirsek daha önce de yazdım yaz döneminde ne yaptı bu takım ayrıca kondisyon eksikliğimiz de var, artı olarak 2.lig takımlarıyla hazırlık maçı oynamak benim suçum değil herhalde millet bank asya takımları ile hazırlık maçı yaparken sen 2.lig takımalrı ile yapıyorsan sorunun bende olmadığı gayet açık.
-Takımda gol atacak oyuncu yok demişsin, yahu ben sana hoca transfer yaptıramıyor derken bana kızıyordun, kardeşim takımda 3 sağ bek, 5 ön libero var 3 de sol açık var, başkana diyemiyormusun yahu başkan ne yapacaz bunları gönder 3 fazlalığı da adam gibi forvet alalım diyemiyorsa sorun yine bende değil, şimdi para mevzusuna girme hepimiz biliyoruz ki parası az olan takım takımı nasıl şişiryor,(bu adamların 3'ü en kötü 100.000 TL alsa 300.000 TL eder ki o paraya en kötü alt liglerin en iyi golcüsü alınır Raif Demir gibi mesela) tamam transfer yaptırma ama bari şu şişen bölgelere oyuncu alınmasını engelle hocasın sen yahu, neyse belkide Anton bir sonraki maç forvet oynayabilir ya da Barış Bakır stoper bilemiyoruz tabi beklyoruz.

3) bana göre 3 maçta da yanlış 11 ve yanlış oyuncu değişiklikleri yaptı, en basiti Barış Bakır nedir yahu halı sahada oynatmam ama adam bizde 11 yapıyor, Mehmet Hoca iyi niyetli, karakterli adam sıkıntı yok kötü hoca da değil zaten belki dediğin gibi başka hoca olsa sıfır da çekebilirdik ama 6 puan da yapabilirdik bilemiyoruz işte varsayım bunlar hep, ama şuanda takımın td'si Mehmet Hoca olduğununda kaynaklı eleştirmemiz son derece normal sende alış buna biraz. Bu lig mevzsuna gelirsek tecrübesi olmayan bi ligde sıkıntı yaşaaycaktır bu nedene bu lig için yetersiz kalabileceğini düşünüyorum.
-Ergün Penbe'ye gelirsek aynı şeyleri Erhan Altın ve Bahri Kaya için de kullanabiliriz, Levent Eriş iyi hocadır olgun pis işlere girmese o sene her türlü play-off yapardık bunu adımız gibi biliyoruz. Bu ligin hocası olayına gelirsek Levent bu ligin hocasıdır ama diğerleri değil.

-Herhangi bir hoca önerim yok açıkcası, keşke Mehmet Hoca'ya daha iyi kadro verebilseydik de görebilseydik neler yapabiliyor.

Son olarak hcoayı her eleştirdiğimde bana cevap yazmak zorunda değilsin, benim fikrim bu sen ne anlatsan değişmeyecek ya da ben sana ne anlatsam senin fikrin değişmeyecek, olaya bakış açılarımız farklı belkide.
Evet toz kondurmam. Ama buda tamamen Giresunsporla alakalıdır. Kendisini tanımam etmem, amcak dayım falan değil ki körü körüne savunmaya geçeyim. Şuan Giresunsporun getirebileceği en iyi hoca kendisi olduğu için savunuyorum. Ha yüzyüze gelmişliğimizde vardır çay içmişliğimizde. Ama Giresunspor maçlarında tribünde yüzyüze gelmişizdir ve Giresunspor kartepe kampına gittiğimizde çay içmişizdir. Kısacası Giresunspor dışında hiçbir ortak noktamız yok kendisiyle. Savunuyorsamda Giresunspor çıkarları için savunurum. Öncelikle bu noktayı bi belirteyim dedim.

1.Evet rakipler bizden üstün yada değil mevzusuna girmemişsin. Ama girmen gerekiyor. Eğer hocayı eleştiriyorsan tüm şartları göz önünde bulundurup o doğrultuda eleştir ki daha objektif olsun. Takım kendisinden 3-4 gömlek üstün takıma doğru düzgün pozisyon vermiyor ama biz hala hocayı eleştiriyoruz niye sahada ezici bi üstünlük kuramadık diye. Hadi Samsun maçında rakibi resmen ezdik, o maçta rakip kötüydü dersin ilk hafta takım oturmamıştı oyüzden kötülerdi dersin eyvallah. Ama sonraki 2 maçtada rağmen bunu sahada hissettiremiyorsa bence bu takımın hocası yapabileceğinin en iyisini yapmış demektir.
-Kadrolar ile hoca arasında kurduğum bağlantı gerçekleşen bir olaydan bahsetmediğimize göre, şimdilik tabiki varsayım. Ama hayal ürünü bir varsayım değil onu belirtelim. Hocanın oyun anlayışını görüyoruz, elindeki küçük kadrolarla neler başardığını görüyoruz. Dolayısıyla bu noktadan hareketle elinde daha iyi kadro olsa çok daha iyisini yapabilridi diyebiliriz. Daha önceki bu ligde oynadığımız 5 sezon boyunca en iyi futbolumuzu yine Mehmet hoca zamanında oynadık. Var mı şu hoca zamanında daha iyi oynuyorduk diyebilecek birisi?

2.Hazırlık maçları konusunda niye kendi üstüne alındın anlayamadım dooğrusu. Burada takımı konuşuyoruz. Ya futbolcular eleştirilir ya hoca yada başkandır buradaki eleştirilerin muhatabı. Ne diye kendi üstüne alındın garip doğrusu. Hazırlık maçları konusunda sorumlusu kimse zaten bende eleştirdim. Başkanmı ayarladı hocamı bilmiyorum. Ama başımızda herşeyin en iyisini ben bilirim havalarında bir başkan varken hazırlık maçlarını hocaya bıraktığınıda pek sanmıyorum. Hocayı dinleyecek olsa zaten istediği transferleri yapardı. Takımda kondisyon sorunu var evet. Sence bu normal değil mi? Hepimizin de gördüğü üzere oynadığımız her maçta rakip kadro olarak bizi 3 le çarpıp 5 e böler. Buca kadrosu veya ads kadrosu bize denkti diyebilecek kimse yoktur heralde forumda. Ee karşında senden çok daha güçlü takımlar olunca, oyun üstünlüğünü rakibe bırakmamak için ekstra bi efor sarfetmen gerekiyor. Sahadaki 22 futbolcu kendi kapasitesiyle oynasa zaten her maç 3 yeriz minimum. Bu yüzden rakip 1 koşuyorsa bizim futbolcu 5 koşmak zorunda ki aradaki güç farkını dengeleyebilsin. Buda tabiki 90 dk boyunca mümkün olamıyor. Aksi durum fizik kurallarına aykırı zaten. Geçen sene de bu takımın çok ciddi manada kondisyon sorunu vardı. Ama Mehmet hoca geldiği daha ilk maç 3-0 lık galibiyetle 90 dk koşarak bitti. Yani daha ilk maçında çözdü kondisyon sorununu. Keza önceki çalıştırdığı zamanlardada 90 dk top oynayan bir takımdık. Dolayısıyla Mehmet hoca kondisyon konusunda eleştiriyi haketmiyor bence. Aksine kondisyon eksikliğine rağmen hala oyun üstünlüğünü rakibe bırakmayabiliyorsa bence tebrik edilmeli.
-Takımda gol atacak oyuncu yok evet. Ama sen bunu söylediğinde sana değil başkana kızıyordum. Transfer transfer diye masaya yumruğunu vurmak marifet değil. Zamanında Ergün Penbe kendi çapsızlığının bahanesini kadroya buldu ve devre arası komple değiştirtti takımı. Ee ne "Lüften argo kelimeler kullanmayınız" yedi o kendi istediği kadroyla? hiç. Keza geçen sene Ahmet Ertem beşiktaşlılaerın bilre bu oyuncuyu nasıl göndeririz diye kendi yönetimine isyan ettiği ve çok umut bağladığımız oyuncuyu yolladı. Neymiş ben yapmadım bu transferi diye artislik yaptı güya. Sonuç? gol atamayan bir takım. Keza en yakın tarihten örnek verirsek, Trabzon klüp tarihinde ilk kez isim yapmış transferlere imza attığı halde Halilhodzic hala transfer diye şov yapıyordu bırakırım ederim diye. Klüp tarihinin tartışmasız en iyi kadrosu verildi eline. Sonuç? ligde 2 maçta gol dahi atamadı daha. Neymiş? iş masaya elini vurmakla bitmiyor. Peki bunlara karşılık birde Mehmet hocaya bakalım. Geçen sene kendi kurmadığı bir takımı devraldı ve 2 si ligin en güçlü takımlarına karşı olmak üzere 4 maçta 10 puanla girdi devreye ve takımı play off iddiası olan bir konuma getirdi. O an çok ama çok ihtiyacımız vardı transfere. Ama başkan kendi kaprisleri uğruna transfer yapmayarak adeta olası bir Play off oynama ihtimalini elinin tersiyle itti. Ki düşün o sıralar hiç şampiyonluk kimsenin hayalinde dahi yoktu. Tek derdimiz acaba bukadar yaklaşmışken play off oynayabilirmiyiz sorusuydu. Mehmet hoca orada da masaya yumruğunu vurup transfer yaptıramadı. Ama ne yaptı? elindeki kadroyla yetinerek yapabileceğinin en iyisini yapmak üzere yola devam etti. Ve sonuç şampiyonluk. Kaldıki Bozbağı artık tanıyoruz. Adam herşeyin en iyisini ben bilirim havalarında birisi. Hoca tuttursa transfer diye olacağı sonunda anlaşamayıp istifa etmesi olacaktır. O durumda da Bozbağ sırf para vermemek için gidip çapsız birini daha bulup getirecek takımın başına. Ee daha mı iyi olacak?

3.şu oynasaydı bu oynamasaydı konusuna girmeyeceğim. çünkü ben daha çok takımın oynadığı futbol hakkında yani büyük resim hakkında yorumlarda bulunabiliyorum. teknik konulara çok girmiyorum, çünkü çok anladığım bişey değil. O tür eleştirilerine bişey diyemem. Ama bu maç için Rıdvanın çıkarılması bana görede kesinlikle yanlıştı. Daha doğrusu gol bulabilmek için alternatif düşünmüş kenarda, bu çok güzel. Ama golü bulduktan sonra hala aynı şeyi uygulamak çok yanlıştı. varsayım konusuna gelirsek, evet Mehmet hoca olmasaydı sıfır çekerdik, yada bala döte 1 puan belki almıştık bilemeyiz. Ama mehmet hoca olmasa belki de 6 puan almıştık diyemeyiz kesinlikle. Çünkü gerek bizi çalıştıran onlarca hoca oldu, gerekse ligi takip ettiğimizden rakip hocalarıda görebiliyoruz. Kadro kapasitesinin çok üzerinde top oynatan ve başarılar yakalayan bir hoca şuan aklıma gelmiyor. Varsa da eşek yüküyle para ister zaten. Dolayısıyla bizde şuan kimseye eşek yüküyle para veremeyeceğimize göre, Mehmet hocadan daha iyisini düşünemiyorum. Örnek vereyim, en son 1.ligden düştüğü sezon Sakarya. Şaban Yıldırım o kadroyla yapabileceğinin en iyisini yapıyordu aslında. Ama kadro gerçekten çok yetersiz olduğundan yinede düşme hattındaydı. Ve sonunda zaten maddi sıkıntılar çeken klüp ligde kalabilmek uğruna ya herro ya merro dedi ve eşek yüküyle para verip Yılmaz Vuralı getirdi. Güya süper lig hocası getirdiler hesapta. Sonuç? Şaban Yılıdrım kadar bile puan toplayamadı ve düştü Sakarya. Dolayısıyla hocanın geçmişine ve kariyerine bakmak yerine oynattığı futbola bakılmalı. Sakarya'nın o sezıon düşme hattında olması Şaban Yıldırımın suçu değildi. Tıpkı bu sene düşersek Mehmet hocanın suçu olmayacağı gibi.
-Ergün olsun Erhan olsun Bahri olsun zaten aynı fikirdeyiz. Hatta Olgun konusundada hemfikiriz. O sene kasıtlı olarak çıkarılmadığını düşünüyorum takımın. Olgun istese her türlü çıkardı bencede. Yalnız Levent Erişin oynattığı futbolda tam rezillikti. Ligde gelenin geçenin vurduğu Kocaeli karşısında 1-0 ı korumaya çalışmak tam anlamıyla rezilliktir elinde öyle kadro varken. Keza Hacettepe karşısında bile 1-0 a yatmaya çalışıp o takıma karşı dahi skoru koruyamayıp berabere kalmak bildiğin skandaldır yani. Tamam olgun pisliktir eyvallahta, Haceettepeyi yenemesin takım diye Olgun talimat vermedi heralde. Elindeki o kadroyla korkak futbol oynatmak çapsızlıktır. Keza Adana'nın halini görüyoruz. Her sene en kötü ilk 6 yapabilecek kadro kurarlar. Hatta diğerleri gibi silbaştan kadro bile kurmazlar, büyük oranda elindeki kadroyu muhafaza ederler. O oturmuş kadroyla dahi hiçbir başarısı yok Levent Erişin. Keza Boluda neler yaptığı da ortada. Kariyerine bakarsan bu lig hocası diyebiliriz rahatlıkla. Ama ben kesinlikle Mehmet hocayı tercih ederim.

Sana cevap yazmam senin fikrini değiştirmek için değil zaten. Burası forum sitesi. Forum siteleri bir konu üzerine kullanıcıların kendi fikirlerini yazdığı bir platformdur. sen A dersin ben B derim başkası gelir saçmalayın yahu C dir der. Herkesin aynı fikirde olması beklenemez zaten. Forum sitelerinde alıntı özelliğide bunun için vardır. Hak verdiğin bir mesaja alıntı yapar, ya ekleme yaparsın yada katıldığını belirtirsin vs. Yada tam tersine zıt bulduğun bir mesajdan alıntı yapar belli bir saygı çerçevesinde kendi fikrini belirtirsin. Yani düşünceni değiştirmek hatta beynini yıkamak gibi bir niyetim yoktu Smile Kaldı ki yazdıklarımda şahsına en ufak bir şey yok. Tamamen yazdıklarınla alakalı, yani takımla alakalı şeyler hakkında cevap yazıyorum. Eğer karşıt görüşlere tahammülün yoksa o halde forum olayı sana göre değil gibi.

(21-09-2014, 02:19)mvsr Wrote: 10. hafta biterken işler düzelmezse Mehmet hoca bırakır bu takımı.O bırakır Bahri gelir.
Golü attıktan sonra saldırmak zorunda değiliz ki.Defans yapmakta bir taktiktir.
Defans yapmak taktik falan değil, tam anlamıyla saçmalıktır. Ha eğer 2 sene önce Chelsea'nın Barcelona'ya yaptığı savunmayı yapabiliyorsan aferin. Buyur yap görelim. Ama Türk futbolunda savunma anlayışı öyle değilki. Kendi ceza sahana dizil topu bırak rakibe istediği gibi oynasın gelen topu uzaklaştır. Uzaklaştırmaktan kasıtta yine rakip oyuncuya pas vermek aslında ilerde kendi oyuncusu olmadığı için. Veya her fırsatta geçen haftra ads nin yaptığı gibi yat yere futbol oynanmasını engelle. Bu taktik değil bildiğin şerefsizliktir, hırsızlıktır. Rakip futbolcunun yani meslektaşının emeğini çalmaktır bu. Eğer gol yemek istemiyorsan topu rakip kaleye yakın oynayacaksın bukadar basit. Topun kendi ceza sahanda oynanmasını kabul ederek gol yemeyeceğini düşünmekte ancak Türk işi olur zaten.

Dün eğer saldırıcam diye kontradan gol yesek bu eleştirinde haklı olabilirsin. Ama ortada tehlikeli bir pozisyon bile yokken rakip oyuncu yerden zayıfta bir orta yapıyor ceza sahasına. Top bütün Giresunsporlu oyuncuları ve kaleciyide geçip arka noktada İskendere kadar gidiyor. Ki düşün 1-0 dan sonra yediğimiz gol ve duraklama anlarında direkten dönen top harici pozisyonları yok gibi. Yediğimiz golden örnek verecek olursak, önlerinden geçen topa bile dokunamayan Giresunspor savunma oyuncuları, son yarım saat top kendi ceza sahasında oynansa nolurdu sence? Geçen haftada bu haftada yediğimiz gol tamamen savunma oyuncularının işbilmezliği. Bu berbat savunmayla birde defans yapıp topun hakimiyetini rakibe teslim edersek averaj takımı oluruz biz. Eğer gol yemek istemiyorsan topu kendi kalenden uzak tutmaya çalışacaksın. Bizde bunu yapmaya çalışıyoruz işte.
Reply

Messages In This Thread
RE: 3. Hafta | Bucaspor-Giresunsporumuz - by kerasus - 21-09-2014, 11:54

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)