RE: 14. Hafta: Balıkesirspor-Giresunspor
Metin Hocanın hataları olmuştur olacaktır da, ama şu oyuncu grubunun hocayla takışması nedeniyle kalkıp da hocayı göndermek bence bir kere çok büyük bir hata. Yarın yeni bir hoca gelse, yine aynı sorunların çıkmayacağını nasıl öngörebiliriz?
Ya da Metin Hoca'yı gönderdik diyelim tamam, kimi getirelim? Her maç birine sallayıp 2 haftada bir ceza alan sinir küpü Osman Özköylü mü? Geçen sene ligin bana göre en iyi kadrosuyla evinde 4ler 5ler yiyen, bu sene Samsun'u bitiren Alpay'ı mı? Gelse kulübü kendi üzerine ipotek yaptıracak çakma imparator Hikmet'i mi? Yukarıda bahsedilmiş zaten bunun maddi detayına hiç girmiyorum.
Arkadaşlar, 14 hafta geçti, bu takım benim hatırladığım 4 maç hariç (Elazığ, Gazişehir, Manisa, Balıkesir) üstün oynayan taraf oldu, hocanın hatası var evet bir kere daha söylüyorum, ama esas sıkıntı oyuncu grubunda. Caner'i bağrımıza bastık, ayağının tozuyla kaptanlık verdik, adam ilk 10 hafta Dani Alves kesildi, e ama sonra "yetiş ya Berkan Yıldırım" dedik hele son maçta. Recep'i bayağı severim takımda kalmasına her transferden daha çok sevindim, ama formayı alması için çalışması lazım yani iki hafta Jones oynadı verim aldık evet biraz daha sakin kalsa görecekti ki ne Jones ne Fatih yerini dolduramıyor alacaktı tekrar kadroya. Hücum hattımız zaten yetersiz ötesi ceza sahası içinde en beceriksiz takımız Dialiba,Dale,Jones,Sinan e bu adamlar kaç pozisyon yakaladı son 4 hafta atabildikleri gol sayısı 0. E biz neyleyelim böyle golcüleri o zaman?
Farklı bir örnekle Ankaragücü'nün başındaki İsmail Kartal çok mu iyi teknik direktör? Hayır. Tamamen kadro taşıyor bir Umut Nayir aldı adamlar diptelerdi şu an at başı şampiyonluğa gidiyorlar. Keza Ümraniye'nin başındaki Bayram Bektaş bu ligin üstünde bir adam mı? Ümraniye kadrosundaki Yunan oyuncu ve İbrahim Akdağ çıkıyor taşıyor bütün takımı. Hoca ne kadar iyi veya kötü olursa olsun, eğer belli bir kalitenin üstünde kadron varsa her türlü yürüyorsunuz bu ligde, bizim sorunumuz tam olarak bu.
Metin Hoca'da varsa bir sorun tamam eyvallah. Hataları var mı, evet bence de var. Ama kalkıp da iki-üç oyuncu yüzünden hocaya yol vermek haksızlık olur gibime geliyor.
|