2021-2022 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
08-01-2022, 15:25,
RE: 2021-2022 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler)
Dostum senin fikrine saygı duyuyorum, ben de senin istediklerini isterim. Lakin mevzu burada Trabzon'un büyük/küçük il olması değil, mevzu Trabzon'un bir şekilde zamanında şampiyon olup o yöre insanını kendine bağlamış olması. Türkiye'de ki taraftarlık algısı böyle, ne kadar ekmek o kadar köfte şeklinde çalışıyor.
Mesele Giresun'un ekmeği suyu değil, koskoca başkentin iki tane asırlık takımı var yine de orada bile Trabzon daha çok tutuluyordur. Niye, çünkü zamanında şampiyon oldular, kitleleri peşlerine taktılar. Ve evet bu anlamda İstanbul takımlarıyla çok bir farkları yok.
Ben şehir milliyetçisi bir insan değilim. Ne Ordu'ya ne Samsun'a (Samsunspor hariç) ne Trabzon'a, ne de Gümüşhane'ye bir garezim yok. Tarihsel olarak Trabzon hep daha önde olmuş, zamanında bile Giresun dediğin yer Trabzon sancağı altındaydı. Ama milletin Trabzonspor'u tutmasının bununla alakası yok. Tamamen zamanında şampiyon olup büyükdükleri ve oradan yürüyüp güç unsuru olmalarından ötürü. Türk taraftar profili gücü sever, bu olay budur.

Messages In This Thread
RE: 2021-2022 Sezonu Genel ( Transfer Dedikoduları, Yapılanma , Kesinleşen transferler) - by bulancak28 - 08-01-2022, 15:25

Forum Jump:

Users browsing this thread: 9 Guest(s)