STSL 9.Hafta | Giresunspor - Beşiktaş | 08 Ekim 2022 C.tesi | 20:00
kerasus Offline
Posting Freak

Threads: 5
RE: STSL 9.Hafta | Giresunspor - Beşiktaş | 08 Ekim 2022 C.tesi | 20:00
(14-10-2022, 14:34)bulancak28 Wrote: Valla Giresun'daki adamın Rize'den, Trabzon'dan, Konya'dan, Adana'dan daha cahil olduğunu düşünmüyorum açıkçası. Ha, o cahillikte adam maça gelmese de olur bana göre Smile
Bir de geçen sene Beşiktaş maçında da göreceğimiz üzere istediğimiz zaman kapalı gişe de yapabiliyoruz stadı. 22.000 kişinin de hadi 3-4 bini İstanbul taraftarıydı. Yine de büyük çoğunluk bizimkiler, passoyu çıkarıp gelebilmişler neticede. Sorunun "passolig çıkaramamak" olduğunu düşünmüyorum bu açıdan.

Ha bir de, sözüm 70-80'lik eski toprak dayılara değil. Daha genç olup da "Giresunsporluyum ama passo çıkarmayı bilmediğim için maça gidemiyorum" diyen kitleye.

Peki senin düşüncen nedir? 3. ligde bile Giresunspor maçları için heyecanlanan insanlar süper ligde aynı heyecanı duymuyorlar mı artık? I-ıh bence de bu ihtimal daha zayıf. Bu durumda tek ihtimal yine passolig kalıyor. 

Şöyle basit bir matematik yapalım. Giresun nüfusu kaç? merkez nüfus için 100 bin diyelim düz. gurbetçiler olsun ilçelerden gelenler olsun bi 250 binde öyle varsaysak, 350 bin. Bu sayı Giresunspor maçlarına gitmesine hiçbir engel olmayan kişi sayısı. Bu sayı artabilir de azaabilir de. Ancak şuanda bu sayı, yani Giresunspor maçlarına gidebilecek max sayı 57 bin. Yani Giresunspor passolig sayısı. Bu sayı çokta yukarıya çıkmaz artık. Süper lig görmüşüz, büyük takımları konuk etmişiz önemli maçlar oynamışız vs. Hiçbirinde passolig çıkarıp maça gelmeyi düşünmeyip bundan sonra Ankaragücü maçı için kart çıkarak kaç kişi vardır sence? Yani maçlarımıza gelebilecek potansiyel kişi sayısı 7 kat düşmüş. Buna maçlarda taraftar sayısını etkilemiyor diyemeyiz.
14-10-2022, 19:37
Reply

Messages In This Thread
RE: STSL 9.Hafta | Giresunspor - Beşiktaş | 08 Ekim 2022 C.tesi | 20:00 - by kerasus - 14-10-2022, 19:37

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)