ArmanınPeşinde
Posting Freak

Threads: 14
|
RE: Genel Durumlar
Ne zaman tribün grupları ayrıldı, o zaman bozuldu bizim tribün. Ben de geçmişte çok gruplarda yer aldım. Gerek Özden ve Olcay, gerek Recep, gerek Derbo, gerek de Marmaralı Çotanaklarla. Sizlere göre yaşım biraz daha ufak, 27. Liseden üniversite mezuniyetine kadar aktiftim. Nacizane, benim tribünlerde olduğum süre içerisinde gözlemlerim şu şekilde;
Yenimahalle hiçbir zaman olgun bir tribün mentalitesine sahip olamadı. Her zaman yaşı daha küçük gençler tarafından oluşan bir gruptu. Dolayısıyla küfür, tahrik, kavga çok oluyordu. İyi tarafları ise, hiç küstüklerini görmedim.
Kumyalı ise tam tersi. Tribün kavramı daha oturmuş, genel anlamda daha oturaklı ve sağlam bir grup. Gel gör ki onlar da inanılmaz şımarık. "Biz en iyisiyiz. Kimseyi çekemez, kimseyle uğraşamayız." şeklinde bir yaklaşımları oldu her zaman. Yeni Mahalle ile bir araya gelmek istemediler hiçbir zaman. Genç Çotanaklar yerine Kumyalı öne çıktı hep. Haklı veya haksız, şımarık bir çocuk gibi hep küstüler. İster yönetim, ister başka gruplara.
Marmaralı Çotanaklar ise benim gittiğim dönemde inanılmaz dağınık bir gruptu. 6-7 defa deplasman yaptım onlarla, ama ulaşımı hep kendim sağlayarak. Üniversite dönemimde kaç defa yazdım onlara. Parası neyse vereyim beni de ekleyin otobüse diye, dönüş bile yapmadılar. Kendi imkanlarımla gittim, öyle katıldım gruba. Gel gör ki asla organize olabilen bir grup değildi.
Ben kendi gittiğim dönemlerde bizim tribünleri beğenmedim hiç. Gel gör ki arma sevdası, bırakamadık. Şimdi iş güç evlilik derken TV başına gömüldük tabi. Belki şimdilerde farklıdır, ama sanki pek öyle görünmüyor.
|
|
| 30-01-2023, 19:02 |
|