Ahmet Kandemir:Süper Lig'de Kalıcı Olmak İstiyoruz
03-09-2015, 12:09, (This post was last modified: 03-09-2015, 12:10 by hartama.)
#1
Ahmet Kandemir:Süper Lig'de Kalıcı Olmak İstiyoruz
Ahmet Kandemir: “Süper Lig’de Kalıcı Olmak İstiyoruz”
Ahmet Kandemir: “Yabancılar Üzerine Bir Kadro Kurduk Çünkü Türk Oyuncular Çok Pahalı”
Ahmet Kandemir: “Yeşilgiresun Hak Etti Ve Süper Lig’e Yükseldi”



Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekibi Yeşilgiresun Belediyespor, Süper Lig’de ilk sezonuna Ahmet Kandemir baş antrenörlüğünde Bolu’da hazırlanıyor. Ahmet Kandemir, TBF TV’ye verdiği röportajda Yeşilgiresun’un öncelikli hedefinin Süper Lig’de kalıcı olmayı başarmak olduğunu söyledi.

-Bu sezon Ahmet Kandemir’in hedefleri nelerdir?

Açıkçası geçen sene Süper Lig’e sürpriz bir şekilde çıktık. Play - Off’a zor bir şekilde, 6. sıradan girmiştik. Türk oyuncu kadrosunu neredeyse tamamen tuttuk, yanlarına iki tane genç Türk oyuncu transfer ettik; bir tanesini Galatasaray’dan Nikolov, bir tanesi de Beşiktaş altyapısından yetişen Buğrahan. Bu oyuncular dışında Türk oyuncu transfer edemedik çünkü belli seviyede "Lüften argo kelimeler kullanmayınız"ânlarımız var. İyi yabancı transferleri yaptığımızı düşünüyorum. Kendi bütçemizle mütevazı bir kadro oluşturduk. Süper Lig’de bazı takımlar sürekli olarak ligin bir parçası olarak devam ediyorlar, bizim öncelikle bu ligin içinde kalmayı başarmamız gerekir. Bu ligin bir takımı olduğumuzu ve sürekli burada oynayabileceğimizi göstermemiz gerekir. Bunun ardından play-off oynamak ve önemli işler yapmak için biraz zamana ihtiyacımız var. Henüz yeni bir kulübüz. Öncelikli hedefimiz ligde kalıcı olmak.


-İki senedir Süper Lig’e çıkmanın eşiğinden dönen Yeşil Giresun amacına sizinle ulaştı…
Yeşil Giresun önce Trabzonspor sonra da Darüşşafaka Doğuş gibi hem tarihleri çok eskiye dayanan hem de ekonomik güçleri çok yüksek olan iki kulübe takılmıştı ve bu kulüpler Süper Lig’e çıktığından beri ligin önemli takımları içinde oldular ve her geçen gün değerlerinin üzerine koyarak gidiyorlar. Yeşilgiresun bu anlamda o dönemlerde play-off eşleşme şanssızlıkları yaşadı diyebiliriz. Geçen sezon biraz daha dengeli bir lig vardı. Play-off’a kalan sekiz takım da Süper Lig’e çıkabilirdi. Biz play-off’a çok formda girmiştik. Gerçi Sakarya serisi çok zor oldu ama başarılı olduk. Şu da var ki karşılaştığımız Best Balıkesir ve Sakarya takımları Trabzonspor ya da Darüşşafaka Doğuş gibi yüksek bütçeli takımlar değildi, bu da bizim için avantajdı. Takımımızın yapısı ve kadrosu Süper Lig’e çıkmaya uygundu ama normal sezonu altıncı bitirdiğimiz için başarımız sürpriz gibi geldi. Yine de ben sürpriz olduğunu düşünmüyorum, Yeşil Giresun hak etti ve Süper Lig’e yükseldi.

- Yeşilgiresun ilk hafta deplasmanda Uşak, ikinci haftaysa evinde Beşiktaş ile karşılaşacak. Daha önce bu maçları kazanmanın sezonun tümünü olumlu etkileyeceğini ifade etmiştiniz. Fikstürünüzü değerlendirebilir misiniz?
Yeni ekiplerin sezona özgüvenli başlamaları çok önemli, bu da galibiyetlerle olacak mutlaka. Fikstürümüzün iyi olduğunu düşünüyorum. Tek dezavantajımız salonumuzda ciddi bir bakım olmasından dolayı lig başlayana kadar orada antrenman yapamayacak olmamız.  İlk hafta Uşak maçını kazanıp ikinci hafta da Beşiktaş’ı evimizde yenersek özgüven sahibi olabiliriz. Gerçi bu iki maçta da mağlup olsak ya da birinde galip birinde mağlup olsak değişen bir şey olmaz çünkü çok uzun bir lig maratonu var önümüzde. Uşak kadrosunu tamamen revize etti, iyi yabancılar aldı. Beşiktaş da bu sezon çok iyi bir ekip kurdu. Bizim için kolay olmayacak, ama sezona özgüvenle başlamak için kazanarak giriş yapmak istiyoruz, tüm planlarımızı da bunun üzerine yapıyoruz.



-Takım kaptanı olarak Beşiktaş’ta beraber çalıştığınız oyun kurucu Doron Perkins’i seçtiniz. Henüz erken olsa da çalışmalarınız dâhilinde takım kimyası oluşma sürecinin ne aşamada olduğunu sorsak?
Çok uzun bir hazırlanma programı yaptık ve bu programın neredeyse tümü Giresun dışında olacak. Şehrimizde tek salon var ve az önce de bahsettiğim gibi tadilattan ötürü ciddi bir salon problemimiz var. Bolu kampının ilk haftasını tamamladık, burada bir haftamız daha var ve daha sonra Uşak’ta bir hazırlık turnuvası oynayacağız. Antalya’da da bir turnuva oynayacaktık, o iptal oldu, o yüzden Batum’a gideceğiz ve Tiflis takımı ile iki tane maç yapacağız. Oradan da Bursa ve Ankara yolculuklarımız var. Ekimin başına kadar Giresun’dan uzak olacağız. Takımımızda bu ligde daha önce oynamış Yunus Çankaya, Can Özcan, Mutlu Demir gibi oyuncular var. Bu oyuncuların performansı biraz düşmüştü, Yeşil Giresun ile beraber tekrar Süper Lig’de oynama şansları olacak ve bu şanslarını mutlaka iyi kullanmaya çalışacaklardır. Diğer taraftan genç oyuncularımız Nikolov ve Buğrahan da kendini ispat etmek isteyecektir. Yabancılar üzerine bir kadro kurduğumuzu söylemem gerekiyor. Türk oyuncular gerçekten çok pahalı. Üst düzey bir Türk oyuncu bütçemizi çok etkilerdi. Kadromuzu kurarken de oyun kurucunun tecrübeli olmasını istedik ve Doron Perkins’i aldık. Geçen seneki kadromuzdan Ramel Bradley’in sözleşmesi devam ediyordu, kendisinin geçen sezon lige çıkmamızda büyük katkısı vardı. Daha önce kısa bir süre ülkemizde oynayan Deividas Dulkys’i aldık, çok profesyonel bir oyuncu. Bir de Tony Crocker’ı aldık. Dışarıdaki oyuncularda problemimiz yok, içeride biraz sorunumuz var. Hazırlık turnuvalarının ardından takımımızla ilgili tekrar bir değerlendirme yapacağız.


http://www.tbl.org.tr/tbl/detail/2015/09...-istiyoruz
Reply


Messages In This Thread
Ahmet Kandemir:Süper Lig'de Kalıcı Olmak İstiyoruz - by hartama - 03-09-2015, 12:09

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)