13. Hafta Denizlispor-Giresunspor
25-11-2018, 19:14,
RE: 13. Hafta Denizlispor-Giresunspor
Maçı izlemedim doğal olarak. hakemlerden dert yanan arkadaşlar var. Doğrudur, inanırım. Ülkemizde hakemlik mesleğinin nasıl bi o. çocuklarının elinde olduğunu biliyoruz malesef. ama tek şartla şu maçta hakeme suç bulabilirim şahsen. maçı izlemediğim için sizlere sormak durumundayım.. 2-1 öndeyken denizli baskı kurdu mu? veya biz savunmaya çekildikmi aman skoru koruyalım diye ve denizli bizi yarı sahamıza hapsettimi? Eğer bu soruların cevabı evet ise yesinler hakem bahanesini. 10 kişi takıma karşı öne bile geçmişken maç veremezsin arkadaş. 

arkadaşın biri kendi haklı tabi isyan etmiş hakkımızı arayalım falan diye. bu hatalar şampiyon olmak üzere veya küme düşerkende başımıza gelebilir diye. geldi zaten. bu takım ne hatalar gördü yahu yıllardır, rakibi 10 kişi bırakabilmiş ve bizi deplasmanda öne geçirerek çift vuruşu da verebilmişse o hakem yıllardır gördüklerimiz arasında belki en iyi hakemdir. ceza sahasının 1-2 metre dışından aleyhimize kırmızı kart ve penaltı çalan hakem gördük. ve bu şahıs ertesi hafta süper ligde büyük takımların maçına verildi. ve avrupanın en önemli maçlarında görev alıyor. kısacası her hatasında ödüllendirilen tetikçinin teki. kimi kime şikayet edeceksin hayırdır? rakip oyuncunun etrafında tek bir giresunsporlu yokken aleyhimize penaltı çalındığını gördük. abartmıyorum vallahi gördük bu pozisyonları yahu. konyasporla yaptığımız bütün maçlar istisnasız hakem skandallarıyla geçti. gbb maçında bi golümüz verilmedi öncesinde hakem düdük çalmıştı. sorsan kendiside bilmez neden çaldığını. sırf gole gidiyoruz diye öylesine çaldı düdüğünü ve golde oldu zaten. spiker dahi tahmin üzerine tahmin yürütüyor, faulmüydü ofsatmı var vs diye. daha onlarca yüzlerce skandal kararlar sayabilirim de ne faydası olacak? kimi kime şikayet edeceksin? hakkını arayacağın bir kurum mu var türkiyede? bu zamanda lobin olmadıktan sonra seni barındırmazlar arkadaş. lobide sadece arkasında ta...klı birileri olması değil sadece. alakasız konulara girecek belki ama cidden çok doluyum.. bi zamanlar kupada alt ligden bayrampaşa ile eşleşmişiz. rakip klüp başkanı açıklama yapıyor "rakibimizi küçümsemiyoruz..". aslında anlayana çok şey anlatır bu cümle. alt ligdeki kıçı b.klu takımlar bile seni böyle görürken koca federasyon senin neyini kaale alsın? başkan yıllardır kendini övmek için klübün marka değerini ayaklar altına alıyor ısrarla. bu kafayla neyin lobisi olacak? 

hakem demişken, maksadım savunmak asla değil. ama kendi hatalarını hakemlerden çıkarmaya çalışan klüplerden nefret ediyorum. basketbolda masa hakemliği yapıyorum aynı zamanda. neler neler gördük. 62-8 biten okul maçında kaybeden takım hakemlere maçı katlettiniz diyebiliyor utanmadan. ki o 62 sayının en az 50 küsürünü tek bir oyuncu atmıştır. oyuncuların basketbol oynamayı geçtim, kurallarını dahi öğretememişsin ve tutmuş hakemlere sallıyorsun. kazanan takımın hocasıyla başka maçta karşılaştık, o maç için şey dedi.. ben aslında 20 den sonra o 50 küsür sayı atan oyuncuyu çıkaracaktım zaten rencide olmasınlar diye, maçı zaten kazanmışız şov yapmaya gerek yoktu ama o adamın çirkefliğinden dolayı bıraktım attığı kadar atsın diye.. yani kaybeden kişi aslında haddini bilip sağa sola saldırmaya çalışmasa normal bir skorla kaybedecek maçı ama kendi çirkefliği yüzünden her maç averaj takımı oluyor ama hala başkalarına saldırıyor. daha neler neler. 2 hafta önce istanbul bölge maçında uzatmaya giden bir maç sonu hem veliler hem kaybeden takım hocası baya olay çıkardılar. oysa hakemin lehlerine verdiği çok kritik bi karar sayesinde maçı uzatmaya götürebildiler zaten. çok kritik dakikada rakibe 8 saniye ihlali çaldı. ha haklı karar evet ama artniyetli olsa görmese kimsede farkında olmazdı. ama kaybedeceğini anlayınca sırf velilere şov yapıcam diye hakeme sarıyor. yani 14 yaş grubu çocukların hocası bu. şimdi bu çocukların büyüdüklerinde nasıl oyunculr olacaklarını kestirmek zor değil..
Reply

Messages In This Thread
RE: 13. Hafta Denizlispor-Giresunspor - by kerasus - 25-11-2018, 19:14

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)