(17-08-2019, 21:13)kral1234 Wrote: Hafta ici liverpool chelsea maçı 120 dakika sürdü ve su molası diye birşey olmadı. Ama bizim paşalarımız her iki devrede de su molası veriyorlar.
Yine bugün premier ligden bi maç izledim elemanın teki sakatlık geçirdi hakem oralı bile olmadı, futbolcular da oyuna devam etti. Adam gibi hakemlerimiz olsa dün geceki futbol katilleri o kadar yerde yatmazdı. Gerçi benim verdiğim örnek çok orantısız oldu 
Bu yine iyi hali, 90 larda şampiyonlar ligine katılan takımın(Ki genelde gs olurdu nerdeyse hep) o hafta maçı ertelenirdi mutlaka. avrupa maçı öncesi yorulmasın paşalarımız diye. o günlerden gele gele, su molasına şükrediyoruz artık.
yerde yatma olayı da sadece biz ve daha küçük yani futbolu bilmeyen ülkelerde oluyor sadece. mesela ispanya liginde düşünsene karşında barcelona var ve senin o lig için çok mütevazi kadron var. yerde yatmak diye bişey yok adamlarda, hatta ceza sahasına yığılmakta yok. en dandik takımı bile çok feci pres yapar rakibi boğar ve topu kaptığı anda ise hemen hücuma koşarlar enaz takımın yarısıyla. (metin hocayıda aslında bunun için çok seviyorum, oyun anlayışı bu şekildeydi).. aksi halde barcelona zaten net 15-20 atar her maç. dolayısıyla hakemlerde profesyonel, biri yattı diye oyun durdurmak yok. Mesela bi örnek vericem, geçen ts-sparta maçında spartalı oyuncu ceza sahasında hakemi aldatmaya yönelik pozisyondan sarı kart gördü. o kartı verecek hakem türkiyede yok. daha doğrusu türkiye liglerinde çok sıradan bir durum. topu kapamayan herkes kendini yere atıyor hemen ya yerse diye. o pozsiyon çok dikkat çekmedi belki ama o sayede aynı oyuncu 2. yarı yaptığı bi hareket sonrası 2. sarıdan kırmızıyı gördü.