maicon_28
Posting Freak

Threads: 40
|
RE: Giresunspor - Balıkesirspor
@semiko
@kerasus
maç sırasında cevaplayamadım ama ben tam tersine kamera açısını beğendim. Bir farklılığı var. Sanki Türkiye liginde bir maç değilde, Kuzey Avrupa liginde bir maç izliyormuşım gibi (tabi stadı yenilenmiş bir Kuzey Avrupa takımı  )
Benim çok hoşuma gitti
Bu IQ seviyesi düşük takım şampiyon olamaz. Unutma, umutlanma
|
|
24-01-2021, 20:06 |
|
Mandaklı
Senior Member

Threads: 0
|
Yeni bir uygulamaya geçilerek, 1 hafta sonra ki rakibimiz mutlaka futbolu iyi bilen bir yardımcı hoca tarafından canlı olarak izlenmeli ve Hakan Hoca için rapor hazırlanmalıdır. Çünkü hemen hemen her takım transfer yaptığı ve ligin boyu gittikçe kısalacağı için takımların oyun stilleri ilk yarıdan farklı olacaktır. Bu nedenle, söz konusu yardımcı hocanın yorumları dikkate alınarak maçlara hazırlanılmalı ve kadro kurulmalıdır.
Öte yandan, bugünkü maçı yorumlamamız gerekirse;
1. Takım tertibi hatalı idi.Bence, çift santrafor yerine dinamik bir orta saha ile maça başlamalıydık. Sanki 4-2-3-1 dizilişiyle ve (Onurcan- Hayrullah,Mehmet Taş, Diarra, Hüsamettin- Uzodimma, Ertuğrul- Sergio, Nalepa, Muhammed- Balde) onbiri ile ile maça başlamak daha iyi sonuç verirdi.Ayrıca maç içerisinde kesinlikle topu şişirmeden, ayağa pas yaparak ve ikiye birlerle adam eksilterek hızlı bir futbol oynamayı tercih etmeliydik. Böylece, rakip ne kadar kapanırsa kapansın daha erken gol ve goller bulabilirdik.
2. Rakibin geride kapanıp kontraataklarla gol arayacağı ve darbeli futbol oynayacağı biliniyorken, geriden top şişirerek gol atabilmemiz çok zordu.9 kişi ile topun arkasına geçerek şişirilen topları uzun boylu stoperleri ile rahatça uzaklaştırdılar. Ayrıca Cumali, Doğa ve Anıl gibi tecrübeli orta sahaları ile her türlü ayak oyununu yaparak oyunu kilitlemeyi başardılar.
3. Bu tür rakipleri bozacak ve oyundan düşürecek en önemli aksiyon erken atılacak bir goldür. Eğer erken bir gol atıp, rakibin öne çıkmasını sağlayabilseydik, hızlı futbolcularla maçı farka götürebilirdik.
4. Bazı futbolcuların (Hüsamettin, Eren, Nalepa, Caner) ilk yarıda ki formlarından eser yoktu. Oysa ki tam aksine, transfer yapmayan ve iyi bir kamp dönemi geçiren futbolcuların daha formda olmaları ve hatta ilk yarıda fazla süre alamayan Muhammed, Milinkoviç, Madinda ve İshak’ın ilk onbiri zorlayacak formu yakalamaları gerekirdi. Bunu sağlayamaz ( en az 18 formda futbolcuyu bir arada bulunduramaz) isek önümüzde ki maçlarda kadro derinliği fazla olan rakiplerimize karşı başarılı olma şansımız azalır.
5. Son olarak en önemli sorunu dile getirmak istiyorum. Acaba kırmızı kart gören Diarra ile Nalepa’nın isteksiz , formsuz ve hırçın olmaları, ödemelerde ki aksaklıklardan kaynaklanmış olabilir mi? Eğer şüphemde haklı isem, bu durum bizim için Süper Lig sevdamızın başka baharlara kalması sonucunu doğurur.
|
|
24-01-2021, 20:17 |
|
bulancak28
Posting Freak

Threads: 3
|
(24-01-2021, 20:17)Mandaklı Wrote: 5. Son olarak en önemli sorunu dile getirmak istiyorum. Acaba kırmızı kart gören Diarra ile Nalepa’nın isteksiz , formsuz ve hırçın olmaları, ödemelerde ki aksaklıklardan kaynaklanmış olabilir mi? Eğer şüphemde haklı isem, bu durum bizim için Süper Lig sevdamızın başka baharlara kalması sonucunu doğurur.
Allah aşkına bir durun ya! İyi ki Nalepa bir maç kötü oynadı, Diarra mallık yapıp rakibine vurdu. Nerede öküz görsek hemen altında buzağı arıyoruz anlamıyorum niye. Parasını alamadı diye oynamayan takım liderliğe oturur mu, bugün ki sert rakibiyle kora kor mücadele eder mi. Parasını alamayan adam gol atınca koşup saha kenarındaki arkadaşına sarılır mı.
Bugün ki başlıkta herkesi çok stresli gördüm, 5-10 dakika durakladık diye liderlik mi gitmedi, playoff tan mı olmadık, oyuncular takımı sabote mi etmedi...Arkadaşlar hesap kitap yazıyoruz ama bu ligde kolay maç yok! Samsun Altay ne kadar zorsa Menemen Ankara Eskişehir o kadar zor olacak Balıkesirspor düşme hattında adamlar buraya puan almaya gelmişler bugün sert oynadılar kapandılar, buna rağmen takım olanca pozisyona girdi son vuruşlarda biraz becerikli olunsa maç çoktan kopar farka giderdi. "Nalepa formsuz isteksizdi", yahu bu adamın en patladığı maçlar Balde'nin arkasında Sergio'ya yakın oynadığı maçlardır bugün orada Eren vardı adam ileri gidemedi. Diarra tamam yaptığı büyük saçmalık da saha içinde ne oldu ne bitti bunları bilmeden etmeden parasını alamadı diye yaptı demek bence şu aşamada yanlış takım güzel yolda havada bozmayalım.
|
|
24-01-2021, 20:33 |
|
|