Giresunspor Olağanüstü Seçimli Kongre, gelecek sezonlar !
25-03-2023, 23:40,
RE: Giresunspor Olağanüstü Seçimli Kongre, gelecek sezonlar !
Kulübün mali durumuyla ilgili yeteri kadar şeffaflık olmadığı müddetçe bu şekilde her gelenin bir fiyat söylediği, kendinden öncesi ile hesaplaşma aracı olarak gördüğü bir yapıda devam ederiz. Geçen yıl haziran ayında total borç 163 milyon tl olarak söylenmişti. Detayında 60 milyon mevcut kadro 40 milyon sgk borcu 43 milyon kur farkı 17 milyon yöneticilere ve 3 milyon(şuan hatırlayamadım) bir borç mevcuttu. Kur 16,5 dan 19 a gelmiş. Ülkede %200 enflasyon mevcut. Yaptığınız her harcama minimum x3 yapmış. Tüm geliriniz TL cinsinden olduğu için enflasyon karşısında erimiş. Bu şartlar altında bir sürü yeni transfer vs yapan takımın borcu sadece 30 milyon artmış(!)
Gerçekci şekilde olaya bakarsak ne eski yönetimin dediği gibi ne de yeni yönetimin dediği gibi bir borç olduğunu düşünüyorum. Eski yönetimin söylediği miktarda takımdan ayrılan oyuncuların borçları var mı diye geçen yıl sormuştum malesef bir cevap alamamıştım. Mantık yürütürsek sözleşme gereği o yılı kapsayan maaşı yazılmak zorunda. Ancak davalardan gelecek cezalar netleşmediği için onlar hesaplamaya dahil edilmeyebilir. Bu sebeple hesaplamada olmayan miktarları bunları gizlemişler gibi söylemeyi doğru bulmuyorum. Davalarla ilgili ise kesin olarak netleşen bildiğim kadarıyla hiç yok. Pyrre davası bile bir şekilde devam ediyor. Tüm miktarlar netleşsin güncel kur ile ortaya çıkan fiyatın Hakan başkandan talep edilmesi için kulüple iletişime geçeceğim. Zaten kendiside 200 ü ödesinler üstü varsa ben ödeyeceğim demiş.
Forumdan bir arkadaş yeni spor yasası gereği borçtan sorumlu olacaklar mı diye sormuş. Malesef orada belirli esnemeler oldu. Mevcut yönetimlere geçen mali yılın brüt %10 u kadar borçlanma sınırı getirildi. Bu sınır genel kurul kararıyla(bizde olduğu gibi) %50 ye kadar çıkartılabiliyor. Brüt gelirin %50 si borçlanma bizim gibi takımlar için bile hayli büyük miktar yapıyor. O sebeple mali defterlerde kusur yoksa herhangi bir sorumluluk doğacağını zannetmiyorum. Bakanlığın kontrol ettiği defterlerde bir problem olması durumunda ise hapis cezasına kadar süreç ilerleyebiliyor. Borçtan sorumlu olma konusunda ise bir ihtimal fifadan gelen cezalar için dava açılırsa olabilir. Kulübün zarara uğrama ihtimali olan bir konuda yeteri çabayı göstermediği ispatlanırsa borçtan sorumluluk doğabilir.
En nihayetinde ekonomik kaynaklarımızın üzerinde bir borç yükü karşımızda bulunuyor. Bu sebeple yeni gelirler finanse ederken, devlet kurumlarına olan borçlardan da çıkan aflardan faydalanarak kurtulmak gerek. Seçim zamanı herkesin istediğini aldığı bir dönem ülkemizde. Umarım Nahid başkanda bu süreçleri doğru şekilde ilerletir ve daha sürdürülebilir bir yapı ortaya çıkartır. Şuan bulunan imkanlar gereği sahada alınan olumsuz sonuçların hiçbirinden kendisini sorumlu tutmam. Sadece kulübün yapısı ile ilgili tamamiyle şeffaf bir yönetim sergilemesi beklentisindeyim. Gelir-gider hesapları, satınalımlar vs ne olduğunu bilelim ki biz taraftarlar da ona göre kişilere tavrımızı gösterelim.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
Reply

Messages In This Thread
RE: Giresunspor Olağanüstü Seçimli Kongre, gelecek sezonlar ! - by Pangal - 25-03-2023, 23:40

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)