Bu sezon basketbol 2. ligine katıldı temsilcimiz Kerasusspor.
Bugün ligin 3. hafta maçında içerde Çiftlikköy bld takımını 75-53 yenerek 3 te 3 yaptı ve averajla liderliğe yükseldi. Maçı TBF TV youtube kanalı yayınladı. Tribünlerde %70 doluluk vardı bugün. Henüz 2.ligde çok iyi bir oran. Daha birçok kişin in haberi dahi yoktur bu takımın varlığından. Konu basketbol olunca gerçekten çok iyi bir potansiyel var bu şehirde.
Bugün içerde İTÜ ile oynadık. Maça çok iyi başladık. Çok fazla boş atış bulup üçlük denedik. Çok iyi bir yüzde olmasa da oldukça fazla sayı bulduk üçlüklerden. Ribaundlarda da iyiydik tabi. Savunmada ise pota altına yardım savunmasıyla ya çok zor atışa yada dışarı üçlüğe yönlendirdik. Üçlükleri de kötü olunca ilk periyodu 19-8 önde kapadık. 2. periyot üçlük konusunda şanssızlıklarını kırınca daha iyi sayı bulmaya başladılar ama farkı koruduk hatta devreye de 16 sayıyla önde girdik. 3. periyodun 4 dk kala 19 sayıya kadar çıkardık farkı. Ancak periyot sonuna seri yapıp son periyoda 11 sayıyla girince ümitlendiler tabi. son periyoda da iyi başladılar 8 e kadar düştü fark. Periyodun ilk dakikalarında serbest atışlarla oyuna tutunabildik malesef sayı opsiyonlarımız çok kısıtlıydı. 5 sayılık bir seri ile 62-50 yapıp 12 sayı ile hem skor olarak rahatladık hemde oyunun tüm momentumu elimize geçmişti. Mola dahi almamalarına rağmen o dk dan sonra çok kötü tıkandık hücumda. biz çok uzun bir süre boyunca sayı bulamadıkça onlarda aslında sadece 1 sayı atıp 62-51 devam ediyordu ama bir üçlükle 8 e düşünce yeniden ümitlendiler ve momentumu da ele geçirdiler. O motivasyonla top kaybını değerlendirip 62-56 ile maça tamamen ortak oldular. Maç genelinde iyi yaptığımız tüm doğruları unuttuk neredeyse. Ne savunmada yardım getirebiliyoruz ve çok kolay sayı yiyoruz. Hücumda çok müsait durumda olmasına rağmen ısrarla üçlük atmamak için içeri penetre ediyoruz ama pota altında facia durumdayız. Pota altına boş pozisyonda pas versek bile atamıyoruz. Defalarca şans gelmesine rağmen değerlendiremeyince 63-61 ile son hücumu da onlar kullandı. üçlük bulsalar maçı bile kazanacaklardı ama son saniye iyi savunup topu kapınca faul yaptılar ve 2 de 2 yapıp 65-61 kazandık. Maçı kazanacağımız en baştan belliydi ama üst tarafın hep genel averaja baktığı su günlerde rahat 10-15 fark yapılabilirdi. Neyse kazanmak güzel tabi 5 maçta 4 galibiyet iyi başlangıç. Üste birkaç takım ayrıldı zaten alt gruptan. Kendi aralarındaki maçlarla sıralanacaklar gibi duruyor. Henüz hiçbiri ile oynamadık biz.
Bu arada fikstüre bakayım dedim. Önümüzdeki 3 maç yukarı gruptaki 3 takımla. Ligde gerçekten iddiamız olup olmadığını görmüş olucaz. Haftaya Telekom deplasmanı ardından Akhisar ve Watergarden ile üstüste içerdeyiz.
Telekom deplasmanında kazanmışız bugün 59-58. Pek beklentim yoktu açıkçası. Bu hafta dahil 3 maç tamamı hedef maçlardı ve Telekom gelişim takımı iyi bir takım diye biliyorum. En azından birkaç sene öncesine kadar bizzat biliyorum ülke genelinde elle sayılacak birkaç takımdan biri olduğunu. İstatistikleri de inceledim de, zaten ribaundlarda çok net bir üstünlük kurmuşlar, keza içeriden atışları da çok daha yüzdeli bize göre. Gerçi bizim takım normalde de içeriden çok kötü atıyor. Pivot mevkiinde hiç oyuncumuz yok. Ama bugün top çalma ve top kaybı istatistiklerinde ciddi fark yaratmış ve maçı da bu istatistik ile kazanmışız. Maç fazlamız ile önündeydik rakibin yani aynı puan saylır. Hedef maçı deplasmanda kazanmak çok büyük avantaj olur. Böylece gereksiz yere aldığımız İBB mağlubiyetini telafi etmiş olduk.