Spor Toto Süper Lig 1.Hafta | Giresunspor - Galatasaray
12-08-2021, 18:53,
#20
RE: Spor Toto Süper Lig 1.Hafta | Giresunspor - Galatasaray
Bu lige yeni çıkmış bir takım olarak;
1. Çok paran varsa ve ekonomiyi bilmiyorsan,Adana Demirspor gibi gider futbolda başarılı olmuş ülkelerden ve takımlardan denenmiş fakat başarılı olamamış futbolcuları toplarsınız. İşler normal giderse ligde kalırsınız. Lakin gelecek yıllarda da aynı politika ile devam ederseniz, birgün Mersin İd. Yurdu, Orduspor ve Karabükspor gibi olmanız veya büyük borçlara maruz kalmanız kaçınılmazdır. Çünkü her müessese mali bir denge gerektirir.
2. İşi bilen yönetimler tarafından idare edildiğiniz için, var olan maddi imkanlarınızı Alanyaspor ve Hatayspor gibi, akıllı ve rasyonel kullanma konusunda kararlı iseniz, çok mükemmel bir scout ekibi kurup, gelecek vaadeden futbolcuların arasına tecrübeli futbolcuları serpiştirerek ve altyapıya da maksimum özeni göstererek, gerek sportif, gerekse mali alanda sürekli ve kalıcı bir başarı elde edersin.
3. Bizim gibi yeterli maddi imkanınız yok ve mevcut yönetimimiz (iyi niyetli, işin mali boyutunun farkında,fakat futboldan çok fazla anlamayan) gibi birileri tarafından idare ediliyorsanız, yapmanız gereken her bulduğunuz boşta ki futbolcuyu transfer etmek değildir. Ne yapılabilirdi?
- Yetersiz olduğu ifade edilen mali imkanlarımızın artırılması için, yönetime gelir gelmez, Giresun Üniversitesi Ekonomi Bölümü ile birlikte bir proje başlatılarak neler yapılabileceği konusunda bir rapor hazırlatılabilirdi.
- Bu projeye katkıda bulunmak adına, Giresunspor'u sevenlerin de fikirlerinin alınabileceği bir bilgisayar alt yapısı oluşturulabilirdi (yetkililerle paylaşmak şartıyla, buraya vereceğimiz çok güzel fikirlerimiz var elbette).
- Yetersiz olan mali kaynakların transferlerde akılcı kullanılması için, Sayın Fatih Kavlak başkanlığında güçlü bir scout ekibi kurulmalı ve o ekibin önerisi doğrultusunda transferler yapılmalı idi.
- Bence çok sayıda kalitesiz futbolcu alana kadar, daha az sayıda fakat daha kaliteli adamlar transfer edilebilirdi (örneğin bir kısmı tribünde oturacak 14 yabancı futbolcu yerine, daha kaliteli 10 yabancı futbolcu alınabilirdi).
- Yeni stadın ve Giresunspor'un isim hakları ciddi bir sponsorluk bedeli ile firmalara verilebilir, büyük takımların başarılı olduğu projelerin (token vb.) uygulanması için girişimlerde bulunulabilirdi.
Ama maalesef hiçbiri yapılmamış olup, şu an itibariyle bir gerçekle karşı karşıyayız. Peki önümüzde duran bu gerçeklerle, ligde nasıl başarılı olabiliriz?
Süper Lig'de başarılı olmak, Zemheri ayında dağ başında tipiye tutulup sağ salim eve dönebilmekten daha zor ve acı verici. Bizim ligimiz bünyesinde bol miktarda yeteneksiz futbolcuyu barındırdığı için darbeli, sert ve fizik güce dayalı olarak oynanıyor. O zaman, Giresunsporumuz da yetenek olarak bu ligin de altında ise, biz de benzer yöntemi seçip, dayanıklı ve fizik gücü yüksek bir takımla sahaya çıkmalı ve geride kapanıp kontrataklarla gol aramalıyız. Şu anda ki mevcut kadro ile, bence Galatasaray maçına çıkılacak en başarılı kadro (4-2-3-1 dizilişi ile) şu şekilde olmalıdır(tabii ki önerdiğim futbolcular yeterli süre ile hazırlik dönemi geçirmişler ise) :

(Okan Kocuk- Sergen "Lüften argo kelimeler kullanmayınız"inciol, Mamadou Diarra, Alexis Perez, Zeki Yavru-Hamidou Traore,Younousse Sankharé-Fousseni Diabate, Joey Pelupessy, Flavio-Ibrahima Balde)
Şimdiden; Sergen'in sağbek, Zeki'nin solbekte oynaması ile Diarra ve Traore tercihlerine olan itirazları duyar gibiyim. Fakat hemen hemen hepsine verecek cevabım var.
Allah(C.C) yar ve yardımcımız olsun ve Süper Lig'de çok uzun yıllar kalıcı olalım inşallah.
Reply


Messages In This Thread
RE: Spor Toto Süper Lig 1.Hafta | Giresunspor - Galatasaray - by Mandaklı - 12-08-2021, 18:53

Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)