Son dönemde üyesi olduğu siyasi partiden istifasıyla gündeme gelen eski milli futbolculardan, TBMM üyesi Hakan Şükür'ün futbol dünyasıyla ilgili açıklamaları:
Quote:İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, BUGÜN TV’de yayınlanan Erkam Tufan’la Analiz programında istifa sürecine ilişkin ortaya atılan iddialarla ilgili açıklamalarda bulundu.
Futbolu bıraktıktan sonra Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanı olmak istediğini ve bu yönde çalışmalar yürüttüğünü belirten Hakan Şükür, milletvekili olma sürecinde yaşananları şöyle anlattı:
“Futbol Federasyon başkanı olmak gibi bir hayalim vardı. Başbakan’a bu düşüncemi söyledim. O zaman şike süreci henüz başlamamıştı. Başbakanımız bana ‘Futbol karışık. Oralara daha zaman var. Sen bizim yanımıza gel. Seni milletvekilliğine aday yapalım. Sportif anlamda kalkınma planlarımız var’ dedi. Şaşırdım tabii bu teklife. Sadece bana değil İbrahim Kutluay ve beni milletvekili yapmayı düşünüyorlardı. ‘Hayır’ diyemedim. Benim Federasyon başkanı olma düşüncemden Göksel Gümüşdağ’ın haberi olmuş.
‘BARUTUMUZ VAR ŞÜKÜR...’
Tabii Sayın Gümüşdağ’ın da Federasyon başkanı olma hayali, hedefi var. Ben de güçlü bir adayım. Aday olsam ben de olabilirdim. Çevrem var, kariyerim var. Ben Başbakanımız ile bu düşüncemi paylaşınca Sayın Başbakanımız da muhtemelen aile içinde paylaşıyor bu düşüncemi. Bu arkadaşımız da duyuyor burada benim düşüncemi. Aileden ya. Şike davası tapelerinde o dönem Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ile görüşmesinde Gümüşdağ, ‘Barutumuz var Şükür Şükür onun da yönünü değiştirdim milletvekilliğine doğru’ diyor. Benim Federasyon başkanlığımın önünü kesmeyi düşünüyorlar. 26 Şubat’ta Sayın Başbakanımız beni Dolmabahçe’ye davet etti. Bizzat kendisi aradı, ertesi güne de randevu verdi. Çağırdığında içimden ‘Acaba federasyon başkanlığıyla ilgili bir şey mi konuşacağız’ diye düşündüm. Ben oraya milletvekilliği teklifi almaya gitmedim, bilmiyordum. Milletvekilliği teklif etti.”
http://gundem.bugun.com.tr/tff-baskani-o...eri/960474
Hakan Şükür'ün katıldığı televizyon programından bir kesit için
tıklayınız