Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
21-05-2014, 21:09, (This post was last modified: 21-05-2014, 21:09 by mvsr.)
#1
Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
Quote:Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı

Çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapan Giresun Adası, kuşların üreme döneminde rahatsız edilmemeleri amacıyla bir süreliğine ziyarete kapatıldı. Giresun Valisi Hasan Karahan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Giresun Adası'nda yaklaşık 30 kuş türünün barındığını söyledi. Adaya kuluçka döneminde kuşların yoğun olarak uğradığını belirten Karahan, "Yumurtaları ve yumurtadan çıkacak yavruları korumak amacıyla her yıl adaya çıkış yasağı uyguluyoruz, gireni çıkanı kontrol ediyoruz. Hayvanları korumak amacıyla böyle bir tedbir var, bu yıl da bu tedbiri uyguluyoruz" dedi.

Adaya gitmek isteyenlerin Giresun Valiliğine bilgi vermesi gerektiğini dile getiren Karahan, "Orada bekçimiz var, bekçi kontrolünde, kuşları çok rahatsız etmeyecek şekilde ziyaretlere müsaade ediyoruz" diye konuştu. Giresun Adası'nda gönüllü olarak 13 yıldır bekçilik yapan Hasan Başer ise martıların adaya şubat ayında geldiklerini belirterek, "Buraya gelenlere yumurtlama dönemi olduğu için adaya çıkmanın yasak olduğunu söylüyoruz. İzin alanları, kısıtlı şekilde gezdiriyoruz, martılarla, yumurtalarla kesinlikle temas ettirmiyoruz. El sürülen yumurtayı martı kesinlikle kabul etmiyor. Yavrusuna dokunsanız onu da kabul etmiyor, dışlıyor" ifadesini kullandı.

Başer, karabatakların üç cinsi olduğunu dile getirerek, "Tepeli karabatak, siyah karabatak ve çil karabataklar. Bir cinsi kayaların üzerine yuva yapar, diğerleri ağaçlara yuva yapar. Karabatakların yavruları yumurtadan, martıdan önce çıkar. Yumurtaları yeşil olur, bir cinsi tavuk yumurtası gibi beyaz olur" dedi. Çok sayıda kuşun barındığı, 39 dönüm alana sahip Giresun Adası'nın 6 Mayıs-30 Haziran arasında ziyarete kapalı kalacağı belirtildi. (GİRESUN/AA)

http://www.radikal.com.tr/fotogaleri/cev...di-1193166
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply
21-05-2014, 21:32,
#2
RE: Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
İyi olmuş rahat rahat yumurtlarlar Smile
Sadece Giresunspor!
Reply
22-05-2014, 00:47,
#3
RE: Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
Aman kuslarin rahati bozulmasin.
Reply
22-05-2014, 00:52,
#4
RE: Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
Onlara bari bi faydası olsun.
Reply
23-05-2014, 19:09,
#5
RE: Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
İnsan elinin değdiği her yer boka dönüyor....Mümkünse hiç kimse sokulmasın.
Ölümüne sevdamız Gerçek aşkımız
Reply
23-05-2014, 19:28,
#6
RE: Türkiye'de bir ada tamamen kuşlara bırakıldı
ne fındıgımızın kıymetini bildik nede adamızın aman kimseyi sokmasınlar adaya çalarlar yoksa adayı
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)