Blatter ve Platini'ye ağır ceza
21-12-2015, 17:36,
#1
Blatter ve Platini'ye ağır ceza
FIFA Etik Kurulu, 2011 yılında FIFA Başkanı Sepp Blatter’in UEFA Başkanı Michel Platini’ye ödediği 2 milyon İsviçre Frangı sonrası bu sene bir soruşturma başlatmış, ikiliye öncelikle 90 günlük hak mahrumiyeti cezası vermişti.
Kurul, geçen Perşembe ve Cuma günleri ikilinin savunmasını alırken karar bugün açıklandı. Buna göre hem Blatter hem de Platini futboldan 8 yıl süreyle men edildi.
90lı yılların sonunda FIFA’da çalışan Platini, o dönem hakkı olduğunu iddia ettiği 2 milyon Frangı 2011 yılında Blatter’den almıştı. Etik Kurulu, yapılan savunmalarda bu ödemenin herhangi bir yasal dayanağı olmadığını ve bu yüzden de bu cezaların verildiğini açıkladı. Verilen bu cezaların herhangi bir yolsuzluk ya da para aklama ile ilgisinin olmadığı, sadece etik nedenlerle verildiği bildirildi.
Platini 80000, Blatter de 50000 İsviçre Frangı ile cezalandırıldı.
İkilinin bu kararı Uluslarası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) götürmesi bekleniyor. 
Platini, 26 Şubat 2016'da İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA başkanlık seçiminde başkan adayı olamayacak. Blatter ise seçim öncesinde FIFA başkanlığı pozisyonunda olamayacak.
ABD'de açılan yolsuzluk davası kapsamında, FIFA'nın üst düzey yöneticileri 27 Mayıs'ta Zürih'te düzenlenen operasyonla gözaltına alınmıştı. Blatter, 29 Mayıs'ta düzenlenen kongrede 5. kez başkanlığa seçilmiş ve bu durum uluslararası kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Bu gelişmeler sonrasında da İsviçreli spor adamı, seçildikten 4 gün sonra istifa edeceğini açıklamıştı.
İsviçre Savcılığı tarafından 25 Eylül'de hakkında soruşturma açılan Blatter'in ifadesi alınmış ve ofisindeki verilere el konulmuş, Platini'nin de konuyla ilgili bilgisine başvurulmuştu.
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)