Eurobasket 2017
31-08-2017, 13:26,
#1
Eurobasket 2017
Türkiye'nin de ev sahiplerinden biri olduğu şampiyona bugün başlıyor. Maçlar ntvspor'dan naklen veriliyor. İlk maçımız Cuma akşamı Rusya ile. Kadromuz cok iyi değil ama diğer takımların da önemli fireleri var ne olacağı belli olmaz.
Reply
10-09-2017, 13:05,
#2
RE: Eurobasket 2017
Turnuvada çeyrek final eşleşmeleri bu akşam belli oluyor. 18:45'te şampiyona favorisi İspanya ile karşılaşıyoruz. Şansımız az olsa da Eskişehir maçına kadar izlenir Smile
Reply
11-09-2017, 13:14,
#3
RE: Eurobasket 2017
mücadele ruhumuz adeta efsaneydi bu turnuvada. bukadar mücadeleci takımı özlemişiz valla. ama aksilik bu seferde kadro çok kötüydü. bi boby dixon dahi olsa bugün çok daha farklı şeyler konuşuyor olabilirdik. takımın tamamı çok iyi birer asker, komutan olmayınca maç sonlarını oynayamadık. gerektiğinde sorumluluk alacak eli titremeden atıp takımı uçuracak adam yoktu. sadece mücadele ile de bir yere kadar tabi.

istediğim gibi takım kurma şansım olsa bu takımdan normaldede milli takıma alacağım oyuncular furkan cedi ve sinan. semihi de rotasyon için alırım okadar. mesela sertaç ve erkan beğendiğim oyunculardır çalışkan görev damı ikiside. ama milli seviye çok başka bişey. buranın oyuncusu değiller. kenan 4 sene önce tofaşta geleceğin yıldızıydı, geçen sürede obradoviç gibi bir efsaneyle çalışma şansıda yakaladı ama değerlendiremedi. 4 senede üzerine koymadı hiç. keza semihin yerinde kim olsa o yetenekleriyle nba de ciddi süreler alırdı ama onun kariyer hedefi iyi bir kontrat yakalayıp yatmak üzerine kurulu olunca böyle oluyor. keza melih desen yeterince şansta veriliyor önünde onca yıldız olmasına rağmen ama dış şut tehdidi dışında bi özelliği yok. oda ancak bu takımda yıldız olabilir. okben gerizekalısıda kafayı kullansa bugün bu takımda yer alabilirdi ama o süre almak yerine parayı tercih ettiği için bu yoklukta dahi takıma giremedi.

neyse bu turnuvayı bi geçiş süreci sayıyoruz artık. cedi furkan zaten nba gittiler. çok daha fazla geliştirirler kendilerini ve eksiğimiz olan komutan olabilirler sonraki turnuvaya kadar.

bende önceki gün almanya fransa maçına gittim. fransayı çok beğendim ama rahat alacağı maçı eliyle hediye etti koçları. yarın müsait olduğum maça yine giderim belki.

organizasyon ise rezalet durumda. arabanızla gelmeyin sakın çünkü hiçbir yerde otopark izni verilmiyor. gerçi genel olarak normal seyirci istemiyorlar diyebiliriz. çünkü biletlerde 150 tl imiş. lan kim niye 150 tl versin iki yabancı takımın maçını izlemeye? zaten salonda sadece görevliler ve onların bilet ayarladıkları yakınları vardı sadece. birde az sayıda o ülke taraftarları. sanırım olay çıkmasın diye taraftar gelmemesini tercih etmişler organizasyon yetkilileri.
Reply
13-09-2017, 19:57,
#4
RE: Eurobasket 2017
Bizim artık turnuvalarda bir standart yakalamamız şart. Kadro yeniydi, gençti, tecrübesizdi vs. hepsi doğru ancak somut gerçek kendi ülkemizde çok erken elendiğimizdir. Federasyon dersini iyi çalışmalı, yıllardır başarılı alt yaş gruplarını niye yukarı taşıyamıyoruz buna bir çare bulunamadı. Artık bunun üzerine ciddi olarak eğilinmeli. Belli bir yaşın altında ve belli bir sürenin üzerinde yerli oyuncu oynatan kulüpleri maddi açıdan daha iyi motive ederek bir yol açılabilir.
Reply
15-09-2017, 14:57,
#5
RE: Eurobasket 2017
Slovenya neredeyse tüm oyuncularının kariyer maçıymışcasına katkı verdiği maçta turnuvanın en büyük favorisi İspanya'ya tecavüz etti resmen. harbi çok büyük oynadılar valla helal olsun.
Reply
17-09-2017, 23:45,
#6
RE: Eurobasket 2017
Slovenya şampiyon oldu. İlk defa final oynadılar ve kazandılar. Biz izleyenler için de çok güzel maç oldu.
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)