Cevapla 
 
Derecelendir
  • 50 Oylar - 3.42 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gülelim; Güldürelim...!
06-08-2010, 09:59 AM
Mesaj: #199
RE: Gülelim; Güldürelim...!
Yeni Zelanda'da "kolbastı" mahkemelik etti!
Yeni Zelanda’da eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle polise şikayet edildi, mahkemede "kolbastı" oynadığını söyledi.

09:43 | 06 Ağustos 2010

Yeni Zelanda’da yaşayan ve eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle polise şikayet edilen Alaattin Can, mahkemedeki savunmasında "kolbastı" oynadığını söyledi.

Yeni Zelanda’da yayımlanan Taranaki Daily gazetesinin haberine göre, Hawera’da kebapçı işleten Can, yoldan geçen bir kişinin, eşine vurduğu, tekme attığı ve boğazını sıktığı yolunda polise ihbarda bulunması üzerine tutuklandı.

Mahkemedeki savunmasında, karısı Elmas ve iki çocuğuyla "Yıldız" isimli lokantasının önünde "kolbastı" oynadıklarını anlatan Can, "Biz hep böyle oynarız.

Karım ve ailemle birlikte dans ettiğim için mutluyum, bunda yanlış olan ne var? Buradaki insanlar kavga ettiğimizi sanıyor, oysa ki biz oynuyorduk. Bu bizim kültürümüz" dedi.

Hakim bunun üzerine polise, Can’ın avukatının mahkemeye sunduğu kolbastı görüntülerinin bulunduğu DVD’leri izleyerek, Alaattin Can’ın gerçekten masum şekilde dans edip etmediğine karar vermesi için iki hafta süre verdi.

İngilizce bilmeyen Can ve ailesinin bir yıl önce Yeni Zelanda’ya yerleştikleri belirtildi.
Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
20-08-2010, 14:42 PM
Mesaj: #200
RE: Gülelim; Güldürelim...!
Mizah sitesi bobiler.org, hem referandum sürecinin havasına hem de kendi yayın politikasına uygun türden bir haberle siyasi gündemi sarstı. Bobiler'in haberinde Başbakanlık'ın kamu kurumlarında "HAYIRlı işler, HAYIRlı günler" türünden selamlaşma kalıplarını yasakladığı şeklinde bir genelge yayınladığı iddiası ortaya atıldı. Ve iddiayla da yetinilmeyip ilgili genelgenin belgesi şeklinde bir resim de habere iliştirildi.

[Resim: fft5_mf519608.Jpeg]

Fakat bu resmi kopyala yapıştır yöntemiyle ve yazışma usüllerini gözeterek kendileri hazırlamışlardı. Smile Ciddi ciddi oturup tartışmaları bile yapılmaya başlanan bu meseleyle ilgili Başbakanlık bugün bir açıklama yapmak zorunda kaldı ve olayı yalanladı.

Alıntı:Mizah ağırlıklı içeriğe sahip bir internet sitesinde Başbakan’ın imzası oluşturularak, sahte bir Başbakanlık Genelgesi yayınlanmıştır.

Özellikle internet ortamında yayılan sahte genelge içeriğinde referandum nedeniyle 13 Eylül 2010 tarihine kadar, kamu kurum ve kuruluşlarında ‘HAYIR’lı işler’, ‘HAYIR’lı Günler’ günler gibi selamlaşma kalıplarının kullanılmamasına özen gösterilmesi hususu yer almaktadır.

Muhtemelen mizah amaçlı hazırlanan sahte genelgenin bazı vatandaşlarımız arasında yanlış anlamalara sebep olduğuna ilişkin duyumlar alınmıştır. Vatandaşlarımızın esasen mizahi bir içeriğe sahip olduğu belli olan bu tür sahte genelgelere ve yanıltıcı yayınlara itibar etmemeleri temennisiyle kamuoyumuzun bilgilerine sunulur.

CATENACCIO
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
03-09-2010, 14:50 PM (Bu Mesaj 03-09-2010 19:34 PM değiştirilmiştir. Değiştiren : fightClub.)
Mesaj: #201
RE: Gülelim; Güldürelim...!
San Marino Millî Futbol Takımı Tarihi

San Marino Futbol Federasyonu 1931'de kurulsa da 1986'ya kadar bir milli takım oluşturmadılar. 1986'de Kanada'nın Olimpik milli takımıyla resmi olmayan bir turnuvada ilk maçlarına çıktılar. 1988'de FIFA ve UEFA'ya katıldılar. Bundan önce San Marinolu futbolcular İtalyan olarak sayılıyorlardı.

İlk resmi maçlarını 1992 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde İsviçre'ye karşı oynadılar. Maçı 4-0 kaybeden San Marino sonraki 7 maçı da kaybetti. Deplasman maçlarında en az 4 fark yediler. Tek gollerini kendi sahalarında Romanya'ya 3-1 kaybetikleri maçta penaltıdan attılar ve toplamda 33 gol yediler.

İlk Dünya Kupası elemeleri olan 1994 FIFA Dünya Kupası elemelerinde İngiltere, Hollanda, Norveç, Polonya ve Türkiye'den oluşan bir gruba düştüler. İlk maçta Norveç'e 10-0 yenildiler. Türkiye'ye 4-1 yenildikleri maçta, pentalı dışındaki ilk gol, ilk deplasman golü ve ilk Dünya Kupası elemeleri golünü attılar. Rövanşında 0-0 beraber kalarak da ilk puanlarını kazandılar. Son maçları olan İngiltere maçında Davide Gualtieri Dünya Kupası elemeleri tarihinin en hızlı golünü 8.3 saniyede atarak tarihe geçti. Ancak maçın sonunda İngiltere'ye 7-1 yenilmekten kurtulamadı. Elemeleri bir puan ve yenilen 44 golle tamamladılar.

Euro 96 elemelerinde de benzer sonuçlarla karşılaştırlar ve her maçı kaybettiler. Finlandiya'ya deplasmanda 4-1 yenilirken Avrupa elemelerinde deplasmanda attıkları ilk gole imza attılar. Öteki gollerini Faroe Adaları'na 3-1 yenildikleri maçta attılar. Rövanş maçındaysa 3-0 yenildiler ve Faroe Adalar böylece tarihlerinin en farklı skorunu elde ettiler. Faroe Adaları grupta 6 puan toplamıştı ve hepsi San Marino galibiyetlerinden geldi.

1998 FIFA Dünya Kupası San Marino standartlarına göre bile kötü geçti. Tüm maçları üç ya da daha fazla kaybettiler ve bir gol bile atamadılar. Bu tek gol atamadıkları Dünya Kupası elemeleri oldu. Euro 2000 elemelerinde de bütün maçlar mağlubiyetle sonuçlandı. Galibiyete en yaklaştıkları maç 18 Kasım 1998'deki 1-0'lık Kıbrıs mağlubiyetiydi.

2002 FIFA Dünya Kupası elemelerinde ilk deplasman puanını Letonya ile 1-1 berabere kalarak aldı. Grupta attıkları üç gol (biri 10-1'lık Belçika mağlubiyetinden gelse bile) onların rekoruydu. Euro 2004 elemelerinde 8 maçı da kaybedip gol atamadılar. Evlerindeki Letonya maçında beraberliğe çok yaklaşsalar da son dakika golüyle 1-0 yenildiler.

2004 Nisan'ında tarihlerinin ilk ve günümüze kadar ki tek galibiyetlerini, oynadıkları 65. resmi maçta, hazırlık maçlarında Lihteştayn'ı Andy Selva'nın 15. dakikada attığı golle 1-0 kazanarak aldılar. 2006 Dünya Kupası elemelerinde de bir farklı Litvanya ve Belçika yenilgileri dışında farklı yenilgiler aldılar.

Euro 2008 elemelerine Almanya'ya 13-0 yenilerek başladılar. Kendi sahalarında İrlanda, Kıbrıs ve Galler'e tek farklı yenilseler de 12 maçta 2 gol atıp 57 gol yiyerek sonuncu oldular. 2010 FIFA Dünya Kupası elemelerinde günümüze kadar oynanan 6 maçı da kaybettiler. Polonya'ya 10-0 yenilerek Polonya tarihinin en farklı maçı rekorunu kırdılar. Toplamda 25 gol yediler ve Slovakya karşısında aldıkları 3-1'lik yenilgide tek gollerini attılar.

Yok böyle bişey yahu Big Grin ama tarihlerinde,penaltı golunu saymazsak ilk gollerini bize atmaları(Bu maçı iyi hatırlıyorum,bir Cumhuriyet bayramı oynanmıştı), Ayrıca Türk milli futbol takımının henüz gol atamadığı İngiltere'ye de tek gol atmaları ilginç bir tesadüf.

Tarihlerinde ilk vede tek galibiyetini Lihteştayn'ı bir hazırlık maçında 1-0 yenerek almışlar,sanırım golü atan futbolcu San Marino vede dünya tarihine geçmiştir.

San Marino-Hollanda maçı handikaplı(4 gol) Hollanda galibiyeti üzerine yorumlardan bir tanesi:

Bu maçta hollandaya oynamayan adamı san marino'lalılar bile döver. her maçtan önce esnaftan adam toplanan milli takım. şöyle diyaloglara sahne olabilir : - ahmet abi bu akşam milli maç var adam lazımmış gelir misin be abi? + olmaz olum bizim amcaoğlunun düğünü var. - yapma be abi napıcaz o zaman? + şu alt sokakta bi kasap var güçlü kuvvetli adam bi de ona sor bakim. - tamam abi sağolasın....

Bi idda oynıyayım dedim,haladır oynayamadım gülmekten Big Grin

With Longing 0f Those days!
Web Sayfasını Ziyeret Edin Tüm Mesajlarını Bul
Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »
Cevapla 


[-]
Paylaş/Bookmark (Hepsini Göster)
Facebook Linkedin Technorati Twitter Digg MySpace Delicious

Forum Atla:

İletişimGiresunspor.NetYukarıya dönİçeriğe DönHafifleştirilmiş SürümRSS Beslemesi