(09-04-2020, 19:37)kral1234 Wrote: Ankara üniversitesinde "hastalığı ilk başta kontrol altına almıştık ama umreciler planimizi bozdu" diyen doktorun resmi siteden özür diletilip peşine bir de soruşturma açıldığından beridir resmi makamların açıkladığı şeylere artık itibar etmiyorum. Adamlar bu işten oy devşirme peşinde oldukları için muhalif belediyelerin hesaplarına el koydu, bugün de eskişehirde bir belediyenin asevi hesabına bloke koymuşlar. Niye? Amaç muhalif belediyeler çalışmıyor sadece partili cumhurbaşkanı yardım ediyor algısı oluşturmak. La bunlar ölülerin kendilerine oy vereceğini bilse bırakın koronadan herkes ölsün derler
Ankara Üniversitesi çok ciddi skandala imza attı o konuda. Aslında doktor resmi siteye falan açıklama yapmıyor. Doktora belliki özel olarak diyorlarki, "hocam bari bi savunma yazda büyümeden kapatalım olayı" gibi. oda haliyle yazıyor ve elbette işin nerelere gideceğini bildiği için özür vs geçiyor. sen tut bu savunma dilekçesini resmi hesaplardan paylaş.. bakın bizim bi suçumuz yok valla reis kendi halt yemesi der gibi.. birde aynı gün doktorun arkasında durduklarına dair destek açıklaması yayınladılar yönetim olarak. ve garip olan, birbiriyle çelişen her iki paylaşımda aynı anda duruyor olması
rakamlara gelince, sorgulamak için onyüzmilyon sebep var aslında ama şuana kadar polemik olmasın diye sadece resmi açıklamalar üzerinden yorum yaptım. yoksa sadece kendi şahit olduklarımı dahi dile getirmiyorum, gerek yok. ama hani derlerya bu ara çok kullanılır, ...... olduğuna yemin ederim ama ispatlayamam
Aynen o hesap, mesela normal ölüm sayılarının geçen sene aynı tarihler ile çok farklı olduğuna yemin edebilirim ama ispatlayamam derdim hep. meğer bunlar e-devlette yer alan rakamlarmış, ve tamda tahmin ettiğim gibi.
sadece istanbulda ölüm sayıları;
1-7 nisan 2019 = 1431
1-7 nisan 2020 = 2211
açıkçası tek tek girip kendim kontrol etmedim, yok la yalandır diyen girip kontrol edebilir.