KORONAVİRÜS - COVİD -19 !
07-07-2021, 17:18,
#91
RE: KORONAVİRÜS - COVİD -19 !
virüs elbette sürekli gelişiyor. Bazı açılardan, gerçekten tahmin edilemez ve korkutucu olabilir.
Bu arada aşı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Bir çok arkadaşım yaptı. Her halükarda, bedenlerimize bununla savaşmayı öğretmemiz gerektiğini düşünüyorum ve bu birkaç yıl alabilir....
Bir kupa toz taşır. Hatıralar sonsuza kadar kalır.
Reply
07-07-2021, 17:59,
#92
RE: KORONAVİRÜS - COVİD -19 !
(07-07-2021, 17:18)cetirin Wrote: virüs elbette sürekli gelişiyor. Bazı açılardan, gerçekten tahmin edilemez ve korkutucu olabilir.
Bu arada aşı hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Bir çok arkadaşım yaptı. Her halükarda, bedenlerimize bununla savaşmayı öğretmemiz gerektiğini düşünüyorum ve bu birkaç yıl alabilir....

Aşının olayı zaten o. Bedeninin, bununla nasıl savaşması gerektiğini kısa bir sürede öğretiyor.

2 senedir insanların çektikleri sıkıntı ortada. Böylesine bulaşıcı bir virüs söz konusuyken, bireysel düşünmek ne mantıklı ne de vicdani. Toplumsal bağışıklığın kazanılması ve salgının kontrol altına alınması şart. Aşı karşıtı birçok kişinin söylemi olan "Aşının uzun vadedeki etkileri bilinmiyor." argümanı ise pek geçerli değil, çünkü aynı derecede, bu koronavirüs varyasyonunun uzun vadedeki etkileri de bilinmemekte. Birçok bilimsel çalışma ise aşının olası risklerinin, virüse göre çok çok daha düşük olduğunu ortaya koyuyor. 

Toplumsal bağışıklığın kazanılmadığı her geçen gün, onlarca insanın ölüm fermanının imzalanması demektir.
Reply
08-07-2021, 14:26,
#93
RE: KORONAVİRÜS - COVİD -19 !
Şahısların tercihlerine saygı duymakla birlikte aşılamanın insanlık tarihinde birçok hastalığı bitirdiğini belirtmek isterim.
Çocuk felci
Kızamık
Su çiçeği
Tetanos ve aklıma şu an gelmeyen bir sürü hastalığı aşı ile belini kırmayı başardık.
Kullandığımız en basit ilacın bile yan etkisi varken aşılanmayı reddetmek ve toplum sağlığını (bunda kan bağının olduğu bireylerde dahil) tehlikeye atmak çok mantıklı gelmiyor bana.
Şu an kobay mıyız ? Nevet kobayız.Ancak düşünüldüğünde hastalığın olası insana zararı daha baskın.Magazinsel kısımlar bitmez, bitmeyecektir.
Bir kişi üzerinden şöyle böyle oldu demek çok yanlış.
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply
08-07-2021, 16:15, (This post was last modified: 08-07-2021, 16:20 by kerasus. Edit Reason: ilave )
#94
RE: KORONAVİRÜS - COVİD -19 !
Hiçte takip ettiğim yada sevdiğim biri olmasa da, Prof Mehmet Ceyhan çok güzel örnek vermiş gerçekten. Karpuz alırken dahi ben anlamam sen iyisini seç diye seçimi satıcıya bırakan halk konu bilim olunca, Proflara bilim insanlarına bile akıl verir düzeyde. İnanılır gibi değil gerçekten. Feci şekilde bir cahiliye dönemine denk geldik. Gerçi facebook profiline kopyaladığı bir yazı sayesinde her türlü yasal yükümlülüklerden muaf olacağını sanan milyonlara ne anlatabilirsin ki? 

Şimdi farzedelim nette dolanırken canım sıkıldı ve fake haber salayım diyorum. "Dünyaca ünlü Prof. Aleksandır z..sallandır, uzun sren araştırmaları sonucunda tüm oyunu deşifre etti. Corona aslında Giresun Tirebolu'nun bir köyünde üretilip dünyaya yayılmış" desem birkaç gün içerisinde milyonlarca kişi tarafından paylaşılır hiç sorgulamadan. Karşı çıksan, saçmalama olm dünyaca ünlü prof bil e söylemiş sen dahamı iyi bileceksin der. Aslında internette görüyor bunları da ama 2 saniyeliğine google da Aleksandır s... ismini araaya gerek duymaz. Çünkü tam ilgisini çekecek bir komplo teorisi olduğu için kayıtsız şartsız inanır. ÖYle değil dersen seni cahillikle suçlar, büyük resmi gör falan der artık  Big Grin Kısa bir süre de herkes inanır covid in Tirebolu dan çıktığına. 

İlk zamanlar Bill Gates'in aşılar ile çip takacağı haberleri daha modaydı. Sonra kısır yaptığı derken şimdilerde yeni yeni iddialar. Aşı karşıtlarına sorun, hiçbirisi çip takıyor demez. Çünkü onun modası geçti artık. 2 ay sonra da bugün söylenen iddiaları hiçbir yerde göremeyeceksiniz, muhtemelen yeni bişeyler uydururlar ozamana. Çip takma muhabbeti de işte aynı yukarıda verdiğim örnek gibi, elemanın biri canı sıkılırken ne sallasam diye düşünüp bunu bulmuş heralde.

Not: geçen hafta 3. doz aşımı da oldum bu arada. iki doz sinovac sonrası 3. dozu biontech oldum. ertesi günü halsizlik oldu sadece. Yakın çevremde ise halsizlik dahil herhangi bir yanetki görmedim bile. Hastanedeki diğer aşı olan arkadaşlarda ise bazılarında ilk gün aşı olduğu kolu ağrımış biraz.
Reply
07-01-2022, 00:03,
#95
RE: KORONAVİRÜS - COVİD -19 !
Bu başlığı açalı neredeyse 2 yıl bitecek ama covidin bitesi yok varyant üstü varyant aşı üzerine aşı dur bakalım nereye çıkacak iş ?
Başkentten !
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)