2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
10-05-2021, 16:28,
#1
2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Beyler izninizle böyle bir konu açmak istedim. Bu sezon sizler için gerek maç, gerek oyuncu, gerek genel lig anlamında değerlendirmeleriniz ve sizler için önemli anları konuşalım istedim. Ben yavaştan başlayayım.

Benim için şahsen bu senenin oyuncusu genel anlamda Baldé oldu. Hiç penaltısız, tam 19 gol. Yakın zamanda sanırım Vedat sadece 17 gol atmıştı. Reis 19 gol attı ama, bu 19 gol de öyle boş goller değildi hiçbir zaman. Gerek rahat maçlarda, gerek kritik maçlarda öne çıkan isim oldu hep. Geriden gelerek 4-3 kazandığımız Adana maçında attığı 2 gol, Bandırma deplasmanında tek başına attığı gol, ADS maçında attığı son saniye golü, liderliği aldığımız Tuzla maçında attığı 2 gol, Balıkesir maçında son dakikada attığı gol... Say say bitmiyor. Adam resmen birçok maç ipten aldı bizi. İnanılmaz bir istikrar yaşattı, muhteşem mücadele etti. 

Bir diğer tarafta ise Eren Tozlu'ya da bir parantez açmak lazım. Kaptanın oyun stilinin inanılmaz derece sinir bozucu olduğu bir gerçek. Ama kabul etmek gerekir ki, bu sezon hiçbir zaman asıl pozisyonunda oynamadı. Ona rağmen çıkıp tek başına aldığı birçok maç oldu yine. 10 kişi kaldığımız İstanbul maçı, 2-0 kazandığımız maçta 2 pozisyonda fişi çekmesi, yine son dakika golüyle kazandığımız Keçiören deplasmanı, yine aynı şekilde 78. dakikada onun kafasıyla bulduğumuz içerdeki Keçiören maçı... Ne zaman gardımız düşecek gibi olsa çıktı sahneye, takımı ipten aldı. Şampiyonluk sonrası yayınladığı video ise çok duygulandırmıştır eminim hepimizi.

Mehmet Taş, Serginho, Nalepa, Onur Can, Erol Can, Hüsametttin, Hayrullah... Bir sürü oyuncumuzun hepsi birbirinden güzel hikayeleri oldu bu sezon. Tüm oyuncuları yazmaya kalksam konunun bir anlamı kalmaz, o yüzden Balde ve Eren ile kapatıyorum oyuncu defterini. Smile

Maçlara bakmak gerekirse ise bu sene çok kilit, çok güzel hatıralarla hatırlayacağımız maçlar oldu. 2 Keçiören maçı, 4-3 Adanaspor, 0-2 Samsunspor, 1-0 Balıkesir... Hangi birini konuşmak lazım bilemiyorum ama Samsun maçı hepimizde bambaşka bir yer edinmiştir heralde. O maçla ikili averaj geldi, o maçla şampiyonluk geldi resmen. Traore o son koşuyu yaparken ben de evde koştum olduğum yerde. 

Lisans sıkıntısı, sene boyu küçük görülmemiz, Giresun bu işi bitiremez götüremez sözleri, transfer yasakları, inanılmaz bir borç, 3. lig menşeili oyuncular, Giresunlu oyuncular, hepsi birlikte harika hikayelerimiz oldu bu sezon, anlat anlat bitmez.

Yıllardan sonra, yollardan sonra, şampiyonluk şarkıları söylüyor çocuklar...
Reply
10-05-2021, 17:40,
#2
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
ben sene başında kerem diye diretiyordum ancak hayruş un adana demir maçı ile başlayan formu kerem gibi bir sağ beki yedek bıraktırdı. ben as olarak geldiğini düşünüyordum keremin kaldı ki bjk ümitli . ama sezon sonuna doğru hayruşda saçmaladı . orada keremi oynatabilirdik.

sezon başı traore ısrarımız vardı serginho yabancı sınırına takılıyor pek süre bulamıyordu ama bulduğu süreleri iyi değerlendirdi. traore ile devam etseydik belki de bugün bunları konuşmuyor olurduk.

eren ayrı bir başlık konusu konuşmak gerek uzun uzun. ben beğenemiyorum ancak bitiricilikleri çok iyi . attığı gollerin çoğu kafa golü. kafayı nereye atacağını iyi biliyor.

keşke onurcan ile başlasaydık. tolgahan abilik yapsaydı sadece. ama bunda da vardır bir hayır.

hüsam hüsam hüsam. deli kardeşim. ordu süperlig deyken bize kiralamıştı öyle tanışmıştık. sana sövüyorlar ama ben seviyorum. her sene yeni yeteneğini keşfediyorsun bu sene orta yapmayı keşfettin. ha gayret yapacaksın.

sergen deli oğlan 2-3 sene içinde abdülkerim bardakçı gibi radara girersin.

diarra ( kabilesini sktiğim en güzel küfürdü hala gülüyorum ) mallık yapmasa neler neler olacaktı.

nalepa sahada istese neler yapacağı messi vari alıp gideceğini gördük. istediği yerde istediği gibi oynatılır umarım ..

caner isiyiin mahvettin la bizi . ambarat vari top sürmen gidip gidip sağ çekip orta yapman.ezbere oynaman dışında sorun yok aga .

sadi senden çok ümitliydim yeni özgür geldi dedim. ama olmadı galiba.

balde kara oğlan. etkisiz çok vuruşun var ama tek adam sensin ilerde koştur atını haydeee..

erol heyecan yapmasan ve yaşın olmasa 2-3 sene içinde avrupaya bile gidebilirsin derdim. heyecan yaptıkça daha fazla hata yapıyorsun . sakin ol biraz. pası iyi at. boş koşma. atletiksin bunu iyi kullan.

mehmet taş. imza isim. levent demiray gibi seninde yerin hazır. kısıtlı kabiliyetlerin arasında neler yaptığını görebiliyoruz. biz senden razıyız ..

ah ulan milinkovic iki top oynasan kraldın şu takımda.

sıra bizim gençlerde boş yapmayın çalışın. örneğiniz çok var bu takımda hele ki başkan da destekliyor şehrimin çocuğu diye ha gayret.

uzoooo . harika bir adamsın kimse seni beğenmez ama dribling çift yönlü olman mükemmel umarım gitmezsin rotasyonda çok iş yaparsın.
Reply
10-05-2021, 17:47,
#3
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Bu sene çok kırılma maçımız, çok ekstra aldığımız 3 puan oldu bence. bu senenin özelinde 2-0 öndeyken 3-2 mağlup duruma düştüğümüz ve erol can'ın olağanüstü katkısıyla son 5 dk'da 4-3 aldığımız adanaspor maçı ve maç berabere bitti artık derken uzodimma'nın kafa golüyle aldığımız bolu maçı kırılma anlarımızdı.
---ÇEPNİ BOYU ÇOTANAKLAR---
Reply
10-05-2021, 17:48,
#4
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Ben bu başlığa yaptığımız totemleri de yazalım derim. Hayattan koptum, uzaylı gibi davraniyordum totemler sebebiyle.

Maç gününe %100 şarj ile başlamak, yak gel dinlememek (iki ay önce dayanamayıp dinlemiştim) başkanın armağanı marşı hiç tamamen dinlememek (hep yarısında kapattım), her maçı aynı koltukta aynı pozisyonda izlemek, sene başı burada bir arkadaş yazmıştı yabancı futbolcu sosyal medyada ateş mateş beğeniyi sever diye, Instagram kurup futbolcuları takip etmek, yaptıkları her paylaşıma üç alev işareti koymak, beğeniyi fotoya çift tiklamak yerine kalp işareti ile beğenmek, öne gectigimiz maçlarda kardeşime wharsaptan sektirmeden 5 dk katsayı şeklinde kalan dakikalari saydirmak, her saydiginda"cikamazuk" diye cevap yazmak, alakasız bir kişiyle Giresun muhabbeti yapınca bizden cacık olmaz cümlesini muhakkak kurmak, maç kadrosuna maç başlayana kadar bakmamak (son iki maç deldim o kuralı) , maç günleri annemle konuşmamak, 3 yaşındaki yegenlerime maçtan önce kim kazanır diye sormak, günlük yasamimi etkileyecek şeyler de var ama yazmam buraya, deli dersiniz sonra  Big Grin
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply
10-05-2021, 18:18,
#5
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Valla benim için sanırım en unutamayacağım senelerden birisidir bu sene. Şöyle söyleyeyim, oldu ya feneri galatasarayı istanbulda geriden gelip yendik, ligde 5. olduk, türkiye kupasını aldık, avrupaya gittik... Yine de bu senenin benim damağımda bıraktığı tat çok farklı. Bu sene ben iş icabı çok fazla şehir değiştirdim, farklı farklı yerlerde kaldım her seferinde ama tek ortak noktam haftasonu geldiğinde Giresun'un maçını izlemek oldu. 2-3 maç hariç bütün maçları izledim.

Taa 2020 temmuz ağustosta hakan karaahmet - osman çırak başkanlık yarışını konuşuyorduk, borçlar harçlar gırla çıkmıştı bir sürü problem vardı, sel felaketi vurdu hiç kimse geleceğe umutlu bakamıyordu. Sonra transferler açıklanmaya başlandı, bir türlü takımı kuramıyorduk "kanat lazım, forvet lazım" vs. diye... Tabi o zamanlar Erol Can Akdağ kimsenin aklında yoktu Big Grin bu sefer tahta açılacak mı açılmayacak mı muhabbetleri bir enayilikler oldu Balıkesire gençlerle çıkıp 3-1 yenilerek başladık.

Sonra Menemen, Bursa, Bolu maçları. O maçlarda hem Nalepa'yı hem de Balde'yi çok beğenmiştim. Nihayet forvetimiz oldu demiştim buraya da sağolsun beni yanıltmadı. Savunma tam oturmamıştı ya Diarra ya da Sadi her maç hata yapıyordu. CHB'yi ilk haftalarda beğeniyordum genel olarak. O ara lig çok saçma sapandı Tuzla, Keçiören falan kapışıyordu liderlikte Big Grin Samsun İstanbul takipteydi, Altay Ads potansiyellerini yansıtamıyorlardı biz de orta sıralarda takılırız diyorduk.

Ankaraspor deplasman maçı zaten şok olmuştu herkese, baya bir yüzler düşmüştü. 4-3'lük Adana maçı... Ozegovic tek başına 2-0'dan 2-3'e getirmişti maçı, s.kerler diyip kapatmıştım sonra telefondan bir baktım Balde çıkmış sahneye. O ara korona patlak verdi Altay maçı ertelendi bizde Nalepa hastalandı... Ümraniye yine yapacağını yaptı Allahın belası takım. Bandırma maçında hiçbirimiz şans vermiyorduk Balde tek başına gidip gol attı sonra kalan 80 dakika skoru koruduk. İstanbulspor maçında Balde yoktu Nalepa yoktu eksik çoktu o ara da İstanbul lider, ne yapacağız "Lüften argo kelimeler kullanmayınız" derken yine bir saçma sapan defans hatasından yenen gol üstüne Sergio'nun atılması... Ben o maçı da kapatmıştım dönmez diyordum ama Eren Tozlu çıkmıştı sahneye ki bence oradan alınan 1 puan bu sezonun gizli kırılma noktalarından bir tanesiydi.

Ardından başlayan rekorluk seri. Ve bu seride ortaya çıkan bu sezonun bence en başarılı oyuncularından: Onurcan Piri! Keçiören'e attığımız son dakika golü, Ads'ye milyon tane pozisyon verip 2-0 aldığımız o maç, Tuzla'yla oynadığımız emektar Atatürk stadının son maçı, liderliği alışımız...

Devre arası herkes "Giresun biter yaa, nefesleri yetmez, oyuncu transfer etmediler" diyordu. İstanbulspor'dan çok korkuyordum, oynadıkları zaman tren gibi oynuyorlardı çünkü. Samsunspor keza ensemizdeydi, Ads ve Altay kaos içindeydi o zamanlar. Hepimiz ikinci yarının ilk 10 haftasında en az 7-8 galibiyet lazım diyorduk. Balıkesir maçıyla bismillah dedik, Çotanak Arena'da ilk maça çıktık. O kadar stresliydi ki herkes, gol gelmeyince bir türlü herkes "geçmiş olsun gitti şampiyonluk" kafasına girmişti." Balde çıkıp nereye gitti a m k" dedi Big Grin

Bursa maçını kazandık ama tatlar kaçmıştı, oyun olarak gerçekten çok ezilmiştik Bursa'ya. Keza o karlı Bolu maçı... Yemin ederim ben hayatımda hiçbir maçta o kadar gerilmedim, öyle bir Çanakkale geçilmez görmedim. Seri Altay maçına son buldu, Erhan Çelenk 100 kere vursa belki 1 kere atabileceği golü bize attı. Yüzler düştü ama kredimiz var, bir şey olmaz dedik. Tabi o maçta skordan çok daha kötü bir olay daha olmuştu: Sergio gitmişti... Ümraniye kabusu devam etti, leş gibi oynayarak yenildik yine cepten yedik. Sonraki hafta Eskişehir'in bile yendiği Bandırma'ya "ee artık Bandırma'yı da yeneriz heralde" diye çıktı, o kadar saçma sapan ve ağır bir mağlubiyet aldık ki ben o gece üzüntüden uyuyamadım.

O hafta başka yere taşındım. Kendi hayatım yoğunken ve belirsizken bir de Samsun maçı vardı. O maçla ilgili ne bir şey görmek ne de bir şey duymak istemedim. Yüksel Yıldırım'ın "20:45'te devir teslim" açıklaması, kimsenin ihtimal vermemesi. Maçı izlememek için özellikle o saatlerde bir iş ayarlayıp dışarı çıkmayı planlamıştım ama o iş patladı evde kalıp maçı izledim. Bütün maç midem yandı kramp girdi Samsun'un her şutunda yumruk yiyorum gibi hissettim. Ama Allah yardım etti Smile) Sezonun en önemli ikinci kırılma noktası budur. Bir de tam o aralarda, Altay belası karşımıza çıkmıştı.

İstanbul maçı yine saçma sapan geçti, 0-0 bitti. Eskişehir maçında süpriz beklemiyordum, olmadı da. Ama zaten o hafta esas önemli olan maç: Altay-Boluspor maçıydı. Yemin ederim 40 yıllık Boluludan daha çok tuttum o maçta Boluspor'u. Paixao'nun, Kappel'in şutlarında gözümü kapamıştım korkudan. Bolu bize kıyağın hasını yaptı, Altay'ı durdurdu. Altay o maçtan sonra zaten koptu.

Keçiören yine çok gerilimliydi. Ligin Ümraniye ile birlikte en pis takımlarından birisi. 1-0 geriye düşersek s.çarız diyordum ki düştük de. Ama Allahtan çok çabuk cevap verdik. Sonra da Eren Tozlu ile "comeback is real" dedik Smile

Ardından Ads maçı. Hepimiz rahat, en kötü 1 puan beklerken çok çok ağır bir mağlubiyet ve daha da kötüsü Sergio'nun sezonu kapaması. Tam bir travma haliydi, gerçekten kendime gelemedim o gece. Ardından Altınordu maçında takımın sahaya beraberlik için çıkması. O maçı çok heyecanla beklemiştim ve gerçekten çok büyük hayal kırıklığı yaşamıştım. Samsun ve Ads puanları eşitledi, yine "çıkamayacağız, yandık bittik" modundaydı herkes ama ne yalan söyleyim, burada özellikle genoa28'in hep dediği "rahat olun, son hafta herkes istediğini alır, sıkıntı yok" mottosu bana bayağı güven veriyordu. Nitekim öyle de oldu. Tuzla maç satıyor, Samsun şunu yapıyor, Ads bunu yapıyor, Giresun seyirci almış karambolünde öyle böyle 2 haftayı da geçirdik ve süper lige çıktık Smile

Kendi açımdan özetleyeyim:

En çok sevindiğim maç: Samsunspor 0-2 Giresunspor
En çok üzüldüğüm maç: Giresunspor 0-1 Bandırmaspor
En çok gerildiğim maç: Boluspor 0-1 Giresunspor
En sürpriz maç: Giresunspor 4-3 Adanaspor
İzlediğim en keyifli maç: Giresunspor 2-0 Altınordu
İzlediğim en sıkıcı maç: Ankaraspor 1-1 Giresunspor
Sezonun oyuncuları: Balde, Sergio, Onurcan
Reply
10-05-2021, 22:19,
#6
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Bence en önemli ayrıntılardan birisi ara transfer döneminde transfer tahtasının açılmaması yada açılamaması... En kötü ihtimalle eğrisinin doğrusuna denk geldiği türden bir durum. Varılmış olan nokta itibariyle tüm futbol ahalisinin ders çıkarması gereken güzel bir örnek. Biraz elindekilerin değerini bilmek, kolay vazgeçmemek, mevcuttan azami verimi almaya yönelmek vs. önemli.
Reply
11-05-2021, 13:15,
#7
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Onurcan, Erolcan hiçbirimiz bu isimleri ilk 11 oyuncusu olarak görmedik sezon başında.Onur az çok izleme şansı bulduğumuz, kafamızda performansı hakkında fikir sahibi olduğumuz futbolcu idi.Ama Erol öyle değil.Hatta Erol için 24 yaşına gelmiş, futbolu bu ise yedek bile olamaz dedik forumda.Bugün geldiğimiz noktada yanılmamızın yanı sıra takımımız için yepyeni transfer gibi oldular.Evet iki adet yepyeni futbolcu.Tolgahan sakatlanmasa Onurcan kaleye geçmeyecekti belkide.

Sergen'i transfer edersin, böylesine bir verim alabileceğini ön görebilir misin ? Öyle bir verimki ligin en flaş futbolcusu bana göre.
Sergio hepimizin üzümlü keki.Ligin en iyi açık alan futbolcusu.İlk haftalarda forma şansı bulamıyordu bu üzümlü kek.

Hakan hoca, Himmet gibi başka isimlere de forma şansı vermiş olsa veya onları hazır tutmak için çabalasa belki başka hikayelerde yazacaktık buraya.
Yine Hakan hoca özelinde, eleştirilebilir ancak yaptığı iş son derece muazzam bir iştir.Bu takımdan maksimum verim aldı mı ? Sonuna kadar aldı.Daha ne olacak yani ?

Takım teker tokmak da olsa şampiyon oldu.Bizleri tarifi imkansız mutluluklara boğdular.Allah hepsinden razı olsun.Ancak alzheimer olursak unuturuz.
     Sahipsiz kentin sahipli değeri
Reply
11-05-2021, 13:55,
#8
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
Bu sezonun en önemli tarafı Ümit Şengül'e rağmen kümede kalmamız.
GİRESUNLUYUZ ÖLSEKTE EĞİLMEZ BAŞIMIZ, VASİYETİMİZ OLSUN YEŞİL BEYAZ MEZAR TAŞIMIZ
Reply
11-05-2021, 21:17,
#9
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
bu sezon maçların çoğunu canlı izleyebildiğim için unutulmaz yaşanır oldu benim için de


∂ىК-ı şЄħĬŖ 28


Reply
11-05-2021, 21:21,
#10
RE: 2020-2021 Sezonu Enleri ve Akılda Kalanlar
(11-05-2021, 13:55)Shabry28 Wrote: Bu sezonun en önemli tarafı Ümit Şengül'e rağmen kümede kalmamız.

Nasıl kümede kaldık ama? Rakiplere kalsa nefesimiz yetmeyecek ve küme dusecektik Tongue
Biz GİRESUNLUYUZ; Ölsek de Eğilmez Başımız, Vasiyetimiz Olsun YEŞİL BEYAZ Mezar Taşımız!
Reply


Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)