Başakşehir - GZT Giresunspor
22-12-2021, 00:17,
RE: Başakşehir - GZT Giresunspor
(21-12-2021, 20:00)Pangal Wrote: Yorulana kadar iyi karşılık verdik ama sonrasında takım düştü. Top sürekli rakipte kaldı. Hocada maç sonu hamle şansının kısıtlı olduğundan bahsetmiş. Bu konuda skordan bağımsız hocayı eleştriyorum. Çok büyük ihtimalle rakip zaten kazanacaktı peki neyi farklı yaptı ki hoca? Zaten gol geliyorum diye bağırdı. Rakip her maç bu oyunu oynuyor. Maç öncesinde doğru hazırlık yapılmamış senaryolar üzerine. 1-1 tutmuşsun maçı rakip topa sahip hamle yapıyor bizim bir planımız olmalıydı bu senaryo için. 4-6-0 yapıp diabateyi serbest bırakıp orta alana peluyu alıp pas düzenini bozmayı deneyebilirdik. 4-4-2 yapıp diabate champness ile savunma arkası bek arkası koşu deneyebilirdik. Birkaç kez ciddi tehdit edebilseydik zaten o baskı kırılacaktı rakibi daha emniyetli oynamaya itecektik.
Velhasıl kelam hedef maç değildi rakip çok formda alternatifli kadrosu var kazanmaya yakın taraftı bunlar doğru ama bizimde plansız kaldığımız ve malumu beklediğimiz gerçeği buz gibi ortada. Umarım hoca ders çıkarır.
+1
Hakan hocanın bir futbol dahisi olmadığını görmüş olduk. Anadolu takımları kategorisinde gerçekten iyi bir hoca ancak henüz tamamen oturmuş kendisinden üstün bir takımı taktik bilgisi ile henüz yenemedi. Beşiktaş dağılmış durumda idi, diğer yendiğimiz takımlar da kalite olarak yenilebilecek ayarlarda takımlar. Bu listenin dışında hem kadro kalitesi hem de taktik uygulaması ile şu anda Trabzonspor ve Başakşehir var; Hatay ve Konya'da taktik olarak iyi oynamasına rağmen kalite olarak bizden devasa üstte değiller, diğer 3 büyükler ise kalite olarak çok üstte olsalar bile taktik olarak çok gerideler. Sonuç olarak bu pozisyonumuzu devam ettirerek sezon sonunda 12.lik(+-2 sıra) ile ligi tamamlacağımızı düşünüyorum. (Transferler ile takımdaşlığı bozulmayacağını varsayarak)
Reply
22-12-2021, 07:10,
Hakan Keleş istifa çağrımızı bu hafta da yaptık çok şükür. Sen kim takımı orta sıralara taşımak kim Hakan hocam. İstifa et de takım Avrupa Ligi mücadelesi versin.
Reply
22-12-2021, 08:27,
Rakip takım çok iyi olabilir. Yenedebilir. Ama gol geliyorum derken senin kenarda oturup hiç hamle yapmayıp denememen rakibe kendini teslim ettiğin anlamına gelir. En azından o kadar baskı yemişken değişiklik yapıp takımı 1-2 dakika dinlendirirsin oyunu soğutursun baskıyı azaltırsın. Onu bile yapmadık. Neyse kayıp olarak görmemek lazım. Önümüzde taraftarımızla kazanabileceğimiz Hatay maçı var. O maça iyi çalışıp kazanalım. Devre arasında da Doukara, Douglas, Sankhare'nin maliyetlerinden kurtulalım. Bir orta saha, bir forvet transferi yapalım yolumuza devam edelim.
Reply
22-12-2021, 08:59,
Bu maç zaten mağlubiyet yazdığımız maçlardan biriydi. Kaldı ki zaten kredimiz de vardı, onda yana sıkıntı yok. Sıkıntı şu ki ezilmek hiç beklemediğimiz bişeydi. Defalarca yazdım bu takım savunma yapamaz diye. Ligde yediğimiz gollerin çoğunluğu hep skoru korumaya çalıştığımız zamanlarda geldi. Tamam Hakan hocanın üst düzey bir TD olmadığını biliyoruz ama bunu bari farketmemiş olması inanılır gibi değil. Dün Başakşehir tamam çok iyi takımdı kabul ama bütün ara pasları yerini buldu, çok çok rahat girdiler ceza sahasına, top nereye giderse gitsin sahanın her yerinde Başakşehirli oyuncu sanırsın 15 kişi çıktılar sahaya. Bunlar kadro kalitesinden bağımsız, tamamen bizim savunma zaafiyetlerimiz. Üstelik bu kez diğer maçların aksine sıkı pres yapmayı da bırakınca tarihi farktan kurtulduk. Okan güzel kurtarışlar yaptı ama yediği gol yine saçma bir goldü. Tam bu maç iyi galiba diyorsun, olmayacak bir gol yiyor. Hiçbir şekilde güven vermiyor. Umarım GS alır devre arası. Kalede güven vermeyecekse Onurcan geçsin daha iyidir.
Reply
22-12-2021, 09:25,
başak attığı golden sonra oyunu kitledi zaten .
biz golü başağın beklemediği bir anda duran toptan attık . sonrasında baskısı çok fazlaydı. fark o kadar belliydi ki top yapamadan buyrun abi top sizin diyip onlara veriyorduk. yıllar önce 1-0 öne geçip 60 dk cebelleştiğimiz konya maçı geldi aklıma. her topu ileriye şişiriyoruz kimse olmuyordu ilerde . bi ara balde defansa kadar geldi ilerde tek adam diabate kaldı.
maça bence kafa bitirerek çıkmışız. yenerseniz çok iyi ama yenemezseniz de hiç problem değil kafasındaydı herkes. bunu sahadaki oyunda gördük. kabullenme çok kötü birşey .

2. gole kadar kalesinde şut görmeyen en şut çektiren takım bir maçta sezon boyunca çektirmediği kadar şut çektirdi kalesine. bu çok kötü bir durum arkadaşlar.

3.golü göremedim işteydim zaten kapatmak zorunda kaldım . oyuncu değişiklikleri stabil ne olursa olsun aynı adam yerine aynı adam giriyor dakikasına kadar aynı. peki soru ? hocam neden aynı kişiler çıkıyor . tamam elinde adam olmayabilir ama neden aynı kişiler çıkıyor.
ne bileyim bi farklılık olsun zeki hayrullah yap . doukara sola al umutu koy ama 4-4-2 gibi değil 4-2-3-1 gibi ol . orta sahadan bir adam eksilmeden orta sahaya çekdar olur pelu olur . yani forvet arkasına birini koy diabateyi at kanada serbest takılsın yada ilerde full serbest takılsın.

@pangal 'ın dediği gibi defans arkasına çok güzel şeyler deneyebilirdik. buna müsaitlerdi . epreyanu uzun ama hantal . bence defans arkasına sarkılabilirdi. keza bekleri çok hücumcuydu bununda etkisi oldukça fazla.

sıkıntı yok ilk defa bir maçı hakkımızla kaybettik.
Reply
22-12-2021, 10:17,
(22-12-2021, 09:25)semiko Wrote: @pangal 'ın dediği gibi defans arkasına çok güzel şeyler deneyebilirdik. buna müsaitlerdi . epreyanu uzun ama hantal . bence defans arkasına sarkılabilirdi. keza bekleri çok hücumcuydu bununda etkisi oldukça fazla.

Ki ilk yarı da çok güzel bir ara pasıyla ceza sahasına top attık, içeride pas verecek kimseyi bulamadığı için pozisyonu harcamıştı. (sanırım kalecinin topla birlikte dışarı çıktığı, korner beklediğimiz ama aut verilen pozisyondu). Ama işte Hakan hocanın bir huyu daha var, sahada güzel giden takımı da bozabiliyor savunma yapıcam diye.
Reply
22-12-2021, 18:56,
Hatayda sol bek ve stoper kart cezalısı oldu. 60 dk 10 kişi oynadılar. Sahada performans göstermezsek bir anlamı olmaz ama hem ciddi yoruldular hemde iki önemli oyuncuları olmayacak bizim maçta.
Kötü bir söz gibi düştük dillere.
Reply
22-12-2021, 19:44,
Rize'de hem skor hem oyun toparladı, hafta sonu nasıl olur bilmiyorum ama hafta sonu mutlaka kazanmak lazım
Reply
22-12-2021, 20:08,
Hatay kazanıp gelse güzel olurdu Trabzon maçı ile birlikte 2 haftadır kaybediyorlar yeniden var olma maçları ve biz bu tip maçları BJK maçı haricinde kazanamadık.
HAYATIN KIYISINDA MARATON ORTASINDA !!!
Reply
23-12-2021, 08:53,
Rize'nin 10 kişiyle puan alması hiç iyi olmadı. Deplasmanda çok kötülerdi zaten, dışarda da puan almaya başlarsa açıldılar demektir.
Reply

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)