23.Hafta | Ümraniyespor 1-0 Giresunsporumuz
04-03-2017, 11:10,
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz
(03-03-2017, 20:25)stantheman05 Wrote: Banka konusunda haklısın,onda sana katılıyorum ama şöyle düşünmek de gerekiyor. Küfür ettiği için ya da sahalarda taşkınlık yapan taraftar kılıklıların çoğu vazgeçtiler artık maçlara gitmekten artısı burda. Ayrıca kombine varsa ya da maç biletini erkenden aldıysan tribün kapatma olmuyor. Seni stada almasalar bile başka birine devredebiliyorsun bileti. Ayrıca zaten 6222'de bakarak kılıfına uydurdular. Kabul edilmemesi imkansız gibi bişeydi. Bu arada deplasman yasağı hala nerde uygulanıyor onu bilmiyorum. Kalkmadı mı yasaklar? Passoligler iptal ediyor sadece,bi sonraki deplasmana o şehirdekiler gidebiliyolar. Derbiler için de kaldırdılar. Açıkçası şu passolig mevzusunun ben taraftara engel olmadığını düşünüyorum.

iyi güzel diyorsunda uygulanış şekli hiçte senin bahsettiğin şekilde değilki. küfür ve taşkınlık eden fanatik magandaların maça gitmediklerini ilk senden duyuyorum. çoğu klüpte bu tür insanlar bizzat klüp desteğiyle aldı hatta passoligini taraftar grupları ayağına. tam aksine ailesiyle çoluk çocuğuyla güzel bir haftasonu aktivitesi olarak maça gidip takımı desteklemek isteyenleri uzaklaştırdı passolig. ayrıca çoğu sitede görüyoruz okuyoruz öyle yerli yerine oturma diye bişey yok. dolayısıyla tribün kapatma cezasıyla alakasız kişileri cezalandırıyorsun. ki bunun içinde passolige gerek yok zaten. mesela daçka basket maçına gittim adamlar efsane sistem yapmış. salona girdiğin anda birsürü yer gösterici car tıpkı sinemalardaki gibi. seni biletindeki yerine oturtuyorlar. valla benimki çok köşede kalıyordu rica minnet başka yere oturabildim. yerinizdeki kişi gelirse kalmak zorundasınız şartıyla oturabildim. ki öyle bir ortamda bile yerinde oturmayan çok kişi oldu gördük çevremizde. kısacası eğer tribün tribün ayırıp öyle ceza vermek istiyorsan herkese tc numarasıyla bilet sat tamam razıyım, ama stada da koyacaksın binlerce yer gösterici ona göre oturtacak. o maliyeti karşılayacak dötün varmı? yok. öyleyse tribün cezası veriyoruz diye milleti kandırma. 

haa bu arada birazda gerçeklerden bahsedelim. tribün olaylarını önlemek istiyorsan öncelikle o sebepleri ortadan kaldıracaksın. en önemli sebepler kendi hatalarını örtmek için karşı takıma düşmanlık üzerinden prim yapan yöneticiler. örneğin fenerle gs nin devamlı birbirine sallayarak taraftara gaz vermesi gibi. yada trabzonun bize her yenildiği maç sonrası ortamı germe çalışmaları gibi. şuanda hiçbir klüp başkanı tayyipten habersiz tuvalete bile gidemezler. hele hele trabzon başkanı baş yalakası. kısacası istesen bu ortamı geip olay çıkarmayı rahatlıkla önleyebilirsin. bir diğer sebep medyanın sırf haber yapmak için ortamı germeye çalışmaları kin ve nefret aşılamalları. mesela her gs-fb derbisi öncesi 1 hafta boyunca medya bu iki taraftarı birbirinden ayırmaya düşman etmeye çalışır. oysa bu ülkede medya kimin elinde? yine tayyibin. yani istese onuda rahatlıkla önleyebilir. ve bir diğer ana sebep hakemlerin eyyamcılığı. bazen öyle maçlar yönetiyorlarki, en sakin adamı bile sinir hastası eder. o ortamda küfretmemek gibi bir ihtimal kalmıyor. türkiyede hakemin görevi maçı adaletli şekilde yönetmek değil, yukardakiler kimin kazanmasını istiyorsa onun kazanmasını sağlamak. peki tayyip bunu önleyemezmi? önler. ama aksine bizzat bazı takımları kollayıp eyyamcılık yaptıran kendisi zaten. futbolu yönetsin diye atadığı bakanlar bir klübün transfer komitesi gibi çalışıyor. kısacası maçlardaki olayların sebepleri özellikle bunlar. birkaç madde de siz ekleyebilirsiniz. ama sonuçta bu sebepler ortadan kalkmadıkça passolig falan hikaye. 

@Çotanax;
tanımadığın insanlarla emir kipiyle konuşmamayı öğren önce. hele birde sırf seninle farklı görüşte diye taraftarlığını sorgulamak zaten saygısızlığın daniskasıdır. saygı gösterki saygı göresin.
Reply

Messages In This Thread
23.Hafta | Ümraniyespor 1-0 Giresunsporumuz - by Besli28 - 28-02-2017, 15:54
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz - by Besli28 - 01-03-2017, 19:21
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz - by kerasus - 04-03-2017, 11:10
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz - by Besli28 - 04-03-2017, 19:13
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz - by Besli28 - 05-03-2017, 12:05
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz - by Besli28 - 05-03-2017, 15:09
RE: 23.Hafta | Ümraniyespor - Giresunsporumuz - by Besli28 - 05-03-2017, 19:54

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)